reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Czaruś niestety niechętny do przytulasków, a mama tak lubi 🥺 jak już go wezmę na brzuch np. to on już musi iść dalej i się wyrywa, bo tyle ciekawych rzeczy wokół, zwłaszcza stoliki obok kanapy 🙈
Raczej jeszcze mu to przyjdzie :) mój Filip tak samo mą, ale widzę że powoli mu się zmienia i od czasu do czasu się przytuli

reklama
Czaruś niestety niechętny do przytulasków, a mama tak lubi 🥺 jak już go wezmę na brzuch np. to on już musi iść dalej i się wyrywa, bo tyle ciekawych rzeczy wokół, zwłaszcza stoliki obok kanapy 🙈
Spokojnie, u mnie było to samo a od dwóch dni kompletna mamoza 😄 do tego dzisiaj na drzemkę zasnął w wozku, po chwili płacz straszny, usiadł i "mamamama". Wzięłam go na ręce i zasnął dalej mi na rękach więc sie położyłam na łóżku półleżąco i spał mi tak prawie 1.5h😄 jak za noworodka😃 tylko jest "trochę" wiekszy i cięższy 😂

Ostatnia edycja:
To tak samo u mojej siostry, jej mąż taki przewrażliwiony. Ostatnio byliśmy na urodzinach i z Idą na podłodze siedziałam to od razu przyszedł, czy jej nie zimno, bo ciągnie od podłogi😂 A ja, że chyba nie i siedziałam dalej😂 A w ogóle, Ida kończy dzisiaj 9 miesięcy! Niestety nie siedzi, ani nie raczkuje. Dla mnie to coś nowego, bo Matylda w jej wieku to już miała wszystkie etapy za sobą🤷 Była u nas fizjo, ale może kogoś innego jeszcze się poradzić...
Mój też jeszcze nie siada, ale widzę postęp w kwestii raczkowania, coraz częściej podwija nóżki tak jakby na kolanka, a wcześniej tylko żaba, ćwiczenia pewnie pomogły. Do fizjo zawsze warto iść, ale myślę, że jak dotychczas byłaś zadowolona z tego, do którego chodzisz to inny nic nie wymyśli, trzeba dać dziecku czas. Czaruś na obroty dostał czasu więcej niż przewidziane i w końcu ogarnął, a w międzyczasie zaczął pełzać, podciągać się i podnosić na prostych rękach, więc się wyrównało 😉
Co do podłogi, to mój tata nawet bardziej przewrażliwiony niż mama, a tata to z tych, że jak się nie przewróci to się nie nauczy i w ogóle żadnego użalania, a jak tylko Czarek opuścił dywan to było, żeby wracał 😂 ale u nich podłoga zimna to fakt, ja zawsze kapciochy zakładam, bo w samych skarpetach nawet zimno, a u nas w mieszkaniu grzejniki skręcone, a i tak na boso można chodzić.

Spokojnie, u mnie było to samo a od dwóch dni kompletna mamoza 😄 do tego dzisiaj na drzemkę zasnął w wozku, po chwili płacz straszny, usiadł i "mamamama". Wzięłam go na ręce i zasnął dalej mi na rękach więc sie położyłam na łóżku półleżąco i spał mi tak prawie 1.5h😄 jak za niemowlaka 😃 tylko jest "trochę" wiekszy i cięższy 😂
To Hanka bawi się bawi, nagle płacz. Przychodzi do mnie chwilką przytulania i leci dalej😍😍😍 jest taka przekochana 😍😍 a baska się drze,, druga ręka mamusi dla mnie,, 😂takze ostatnio malo sprzatam dużo się wszyscy przytulamy 😂😂

Raczej jeszcze mu to przyjdzie :) mój Filip tak samo mą, ale widzę że powoli mu się zmienia i od czasu do czasu się przytuli
Oby, bo ja go tak lubię tulić ❤️ zwłaszcza jak mi zimno, a on taki cieplutki 😅 Ostatnio jak wróciliśmy ze spaceru, matka ubrana od stóp do głów i rękawiczki, a i tak skostniała, a dziecko bez rękawiczek, cienką czapka i nie za grubo ubrany i cieplutkie, chwilę go ponosiłam i się wyrównały temperatury, także polecam szybki sposób na rozgrzanie 😅

No właśnie. Była u nas fizjo u mówiła, że wszystko ok, ale ja się zaraz martwię, bo ta głowa jej za wolno rośnie (podobno) i już mam tysiąc myśli w głowie. Na brzuch się obraca i na plecy i pełza, więc może taki typ 🤷 Pomyślę o konsultacji z kimś innym jeszcze.
U nas niby dopiero 9 miesięcy za dwa tygodnie ale mloda tez tylko sie obracała brzuch - plecy i odwrotnie i pełzała. A dopiero dwa dni temu zaczela i siadać i podciągać się i mówić mama.... wszystko jednego dnia

Podziwiam Was ;D ja jestem z tych co lubią ciepełko i widzę że u mnie mala tez ;p starm się ją ubierac "chlodniej" od siebie ale jak jej nie pasi to będzie dotąd marudzić az ja ubiorę cieplej;p za to stary przeciwieństwo nas obu. Chodzi i wychłodzenia wszystko... haha
To tak jak ja 🤣🤣🤣lubię ciepło mojemu to zawsze za gorąco

Zdjęcie z teraz. Wyciągnęłam ją z łóżeczka i przyszla się przytulić i chyba spi 😂😂
Tak tak u nad dokladnie to samo, kladzie glowe na ramie i zasypia. Ja to bardzo lubie 😍 juz mi sie wydaje byc takim doroslym dzieciaczkiem 😁

Ooo tez bym chciala dostawac buziaczki 😁 moja za ta ma ostatnio faze na robienie pierdziochów w brzuch 😁😁😁

reklama
Do góry