reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Czaruś niestety niechętny do przytulasków, a mama tak lubi 🥺 jak już go wezmę na brzuch np. to on już musi iść dalej i się wyrywa, bo tyle ciekawych rzeczy wokół, zwłaszcza stoliki obok kanapy 🙈
Raczej jeszcze mu to przyjdzie :) mój Filip tak samo mą, ale widzę że powoli mu się zmienia i od czasu do czasu się przytuli

reklama
Czaruś niestety niechętny do przytulasków, a mama tak lubi 🥺 jak już go wezmę na brzuch np. to on już musi iść dalej i się wyrywa, bo tyle ciekawych rzeczy wokół, zwłaszcza stoliki obok kanapy 🙈
Spokojnie, u mnie było to samo a od dwóch dni kompletna mamoza 😄 do tego dzisiaj na drzemkę zasnął w wozku, po chwili płacz straszny, usiadł i "mamamama". Wzięłam go na ręce i zasnął dalej mi na rękach więc sie położyłam na łóżku półleżąco i spał mi tak prawie 1.5h😄 jak za noworodka😃 tylko jest "trochę" wiekszy i cięższy 😂

Ostatnia edycja:
To tak samo u mojej siostry, jej mąż taki przewrażliwiony. Ostatnio byliśmy na urodzinach i z Idą na podłodze siedziałam to od razu przyszedł, czy jej nie zimno, bo ciągnie od podłogi😂 A ja, że chyba nie i siedziałam dalej😂 A w ogóle, Ida kończy dzisiaj 9 miesięcy! Niestety nie siedzi, ani nie raczkuje. Dla mnie to coś nowego, bo Matylda w jej wieku to już miała wszystkie etapy za sobą🤷 Była u nas fizjo, ale może kogoś innego jeszcze się poradzić...
Mój też jeszcze nie siada, ale widzę postęp w kwestii raczkowania, coraz częściej podwija nóżki tak jakby na kolanka, a wcześniej tylko żaba, ćwiczenia pewnie pomogły. Do fizjo zawsze warto iść, ale myślę, że jak dotychczas byłaś zadowolona z tego, do którego chodzisz to inny nic nie wymyśli, trzeba dać dziecku czas. Czaruś na obroty dostał czasu więcej niż przewidziane i w końcu ogarnął, a w międzyczasie zaczął pełzać, podciągać się i podnosić na prostych rękach, więc się wyrównało 😉
Co do podłogi, to mój tata nawet bardziej przewrażliwiony niż mama, a tata to z tych, że jak się nie przewróci to się nie nauczy i w ogóle żadnego użalania, a jak tylko Czarek opuścił dywan to było, żeby wracał 😂 ale u nich podłoga zimna to fakt, ja zawsze kapciochy zakładam, bo w samych skarpetach nawet zimno, a u nas w mieszkaniu grzejniki skręcone, a i tak na boso można chodzić.

Spokojnie, u mnie było to samo a od dwóch dni kompletna mamoza 😄 do tego dzisiaj na drzemkę zasnął w wozku, po chwili płacz straszny, usiadł i "mamamama". Wzięłam go na ręce i zasnął dalej mi na rękach więc sie położyłam na łóżku półleżąco i spał mi tak prawie 1.5h😄 jak za niemowlaka 😃 tylko jest "trochę" wiekszy i cięższy 😂
To Hanka bawi się bawi, nagle płacz. Przychodzi do mnie chwilką przytulania i leci dalej😍😍😍 jest taka przekochana 😍😍 a baska się drze,, druga ręka mamusi dla mnie,, 😂takze ostatnio malo sprzatam dużo się wszyscy przytulamy 😂😂

Raczej jeszcze mu to przyjdzie :) mój Filip tak samo mą, ale widzę że powoli mu się zmienia i od czasu do czasu się przytuli
Oby, bo ja go tak lubię tulić ❤️ zwłaszcza jak mi zimno, a on taki cieplutki 😅 Ostatnio jak wróciliśmy ze spaceru, matka ubrana od stóp do głów i rękawiczki, a i tak skostniała, a dziecko bez rękawiczek, cienką czapka i nie za grubo ubrany i cieplutkie, chwilę go ponosiłam i się wyrównały temperatury, także polecam szybki sposób na rozgrzanie 😅

No właśnie. Była u nas fizjo u mówiła, że wszystko ok, ale ja się zaraz martwię, bo ta głowa jej za wolno rośnie (podobno) i już mam tysiąc myśli w głowie. Na brzuch się obraca i na plecy i pełza, więc może taki typ 🤷 Pomyślę o konsultacji z kimś innym jeszcze.
U nas niby dopiero 9 miesięcy za dwa tygodnie ale mloda tez tylko sie obracała brzuch - plecy i odwrotnie i pełzała. A dopiero dwa dni temu zaczela i siadać i podciągać się i mówić mama.... wszystko jednego dnia

Podziwiam Was ;D ja jestem z tych co lubią ciepełko i widzę że u mnie mala tez ;p starm się ją ubierac "chlodniej" od siebie ale jak jej nie pasi to będzie dotąd marudzić az ja ubiorę cieplej;p za to stary przeciwieństwo nas obu. Chodzi i wychłodzenia wszystko... haha
To tak jak ja 🤣🤣🤣lubię ciepło mojemu to zawsze za gorąco

Zdjęcie z teraz. Wyciągnęłam ją z łóżeczka i przyszla się przytulić i chyba spi 😂😂
Tak tak u nad dokladnie to samo, kladzie glowe na ramie i zasypia. Ja to bardzo lubie 😍 juz mi sie wydaje byc takim doroslym dzieciaczkiem 😁

Ooo tez bym chciala dostawac buziaczki 😁 moja za ta ma ostatnio faze na robienie pierdziochów w brzuch 😁😁😁

reklama
Do góry