reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dokładnie 😂 najgorzej jak tak dwa dni z rzedu wisi na cycku, a potem przesypia cała noc i wstajesz z dwoma kamieniami.
A u was jak nocki?
Niby lepiej... Tzn jest kilka pobudek, zwykle 2-3 na mleko i tyle. Ale ostatnia noc dramat bo o 3 postanowił cisnąć kupsko🥴🥴🥴 trzy pieluchy wykorzystałam bo co go przebierałam to on jeszcze 🙃 ostatnio nawet zdarza się że zaśnie o 20 i budzi się dopiero po północy na mleko, potem np 3 i następnie już nad ranem. Ale zauważyłam że loteria o której jest pobudka, a niby w tym wieku dziecko ma już przyzwyczajenie że się wybudza o danej godzinie. 😑

reklama
Dokładnie 😂 najgorzej jak tak dwa dni z rzedu wisi na cycku, a potem przesypia cała noc i wstajesz z dwoma kamieniami.
A u was jak nocki?
Jak sobie przypomnę początki jak mi mleko z cycków po podłodze kapało to się tak cieszę, że nie karmię cycem 😅🙏 jeszcze jak sobie pomyślę, że odkąd ma zęby, mógłby mi zrobić z cyckiem to co robi z butelką (@Święta92 wyjaśniło się, dlaczego z tego Twistshake 6+ mleko leci strumieniem, że młody nie nadążał z piciem, dziury takie, że ho bo 😂)
to dziękuję bardzo 😭 serio, podziwiam kobiety, które długo karmią! W ogóle uważam, że za mało się mówi o wadach karmienia piersią albo przynajmniej o realiach, tylko, że to takie piękne, kontakt z dzieckiem i mleko matki najlepsze.

Niby lepiej... Tzn jest kilka pobudek, zwykle 2-3 na mleko i tyle. Ale ostatnia noc dramat bo o 3 postanowił cisnąć kupsko🥴🥴🥴 trzy pieluchy wykorzystałam bo co go przebierałam to on jeszcze 🙃 ostatnio nawet zdarza się że zaśnie o 20 i budzi się dopiero po północy na mleko, potem np 3 i następnie już nad ranem. Ale zauważyłam że loteria o której jest pobudka, a niby w tym wieku dziecko ma już przyzwyczajenie że się wybudza o danej godzinie. 😑
No mój o 20spac idzie potem o 12w nocy mleko i o 5rano

Moje dziecko dzis spadło z lozka. Tzn z materaca bo śpimy na glebie, około 30 cm. Krew się lała tak że ohoho. Rozcięła sobie wędzidełko górne... Masakra!! Takze dzień zaczęty masakrycznie! Więcej jej nie biorę do siebie bo ja nie kontaktuję 😂

Jak sobie przypomnę początki jak mi mleko z cycków po podłodze kapało to się tak cieszę, że nie karmię cycem 😅🙏 jeszcze jak sobie pomyślę, że odkąd ma zęby, mógłby mi zrobić z cyckiem to co robi z butelką (@Święta92 wyjaśniło się, dlaczego z tego Twistshake 6+ mleko leci strumieniem, że młody nie nadążał z piciem, dziury takie, że ho bo 😂)
to dziękuję bardzo 😭 serio, podziwiam kobiety, które długo karmią! W ogóle uważam, że za mało się mówi o wadach karmienia piersią albo przynajmniej o realiach, tylko, że to takie piękne, kontakt z dzieckiem i mleko matki najlepsze.
W kp największym plusem jest chudnięcie 😂 oraz to, że biust mi zmalał, myślę że po kp będzie malutki, a to moje największe marzenie. Minusem jest to, że nie da się po ustabilizowaniu laktacji odciągnąć na raz butelki mleka, więc cały dzień odciagam jedną butelkę 😂😂
No i teraz mam problem z kaszkami, nie mogę ich podać, bo nie umiem swojego mleka odciągnąć, a mm mu nie podaje 😂

W kp największym plusem jest chudnięcie 😂 oraz to, że biust mi zmalał, myślę że po kp będzie malutki, a to moje największe marzenie. Minusem jest to, że nie da się po ustabilizowaniu laktacji odciągnąć na raz butelki mleka, więc cały dzień odciagam jedną butelkę 😂😂
No i teraz mam problem z kaszkami, nie mogę ich podać, bo nie umiem swojego mleka odciągnąć, a mm mu nie podaje 😂
Ja kaszki na wodzie i dodaje trochę mleka owsianego albo migdałowego żeby były bardziej kremowe. Wchodzą jak złoto :)

Dla mnie największy plus to wygoda. Gdzie pojadę to jak młody chce pić czy jeść to bluzka w gore i jazda. Żadnych butelek, nic nie trzeba myć (oprócz siebie ofc😂), jak młody nie w sosie to nie trzeha się za bardzo wysilać bo zwykle cycus pomoże. Możliwe że niedługo będziemy lecieć samolotem choć jeszcze nie jest to pewne, no ale z takim małym bąblem to dobrze karmić przy ładowaniu i wznoszeniu żeby nie bolały go uszy. Największy minus to to że cycus niezastąpiony i nigdy chyba nie wyjdę na cały dzień z domu bez młodego 😂😂😂

Moje dziecko dzis spadło z lozka. Tzn z materaca bo śpimy na glebie, około 30 cm. Krew się lała tak że ohoho. Rozcięła sobie wędzidełko górne... Masakra!! Takze dzień zaczęty masakrycznie! Więcej jej nie biorę do siebie bo ja nie kontaktuję 😂
To musiała źle upaść 😱, bo mój jak spadł z 0,5m to nic mu nie było 😁 ale współczuję, wiem jakie to są nerwy 😔

reklama
Z tym chudnięciem to różnie, nie każda kobieta chudnie, znam i takie co dopiero po odstawieniu kp schudły. Zresztą ja już wolę mniej jeść i chudnąć niż się męczy z kp i być przywiązana do dziecka 😂 Co do biustu to nie wiem, ale dopóki karmiłam to te cyce były obleśnie duże, jak przestałam kp to już były normalnie duże (z racji nadwagi), a teraz już ładnie chudnę (mój rodzinny stwierdził nawet, że ważę mniej niż przed ciążą, a to jeszcze z 1-2 kg brakuje 🙈), biust mi wrócił do rozmiaru sprzed ciąży, ale jak zmaleje jeszcze troszkę jak jeszcze schudnę, to nie będę miała nic przeciwko - też wolę małe piersi 😁
Co do kaszek, to ja najczęściej daję takie zwykłe kaszki na wodzie, ja daję marki Helpa. Jak dodałam do takiej mm to wyszła zupa, z kolei tych instant (typu Bobovita) Czaruś zbytnio nie lubi (i wcale mu się nie dziwię, bo wygląda to tak obleśnie, że nie miałam odwagi spróbować 😁).

Do góry