reklama
rosenberg
Fanka BB :)
Widzę, że u Was też wybitnie mój młody to tyle pojadl wieczorem i w nocy, że o 4 obudził się znów na mleko, ale... Cały przesikany, mokrusieńki. Odwołuje to, że pampersy trzymaja bo to już chyba drugi raz i na dodatek obudził się tak jakby chciał już wstawać przebrałam i zostawiłam go w łóżeczku to cały czas wstawał, skrzeczal wzięłam go do łóżka i po jakimś czasie na szczęście zasnął. Dobre to, że spaliśmy prawie do 9... Ale jak on ze mną śpi to ja ciagle na czuwaniu i mam wrażenie że się co chwilę przebudzalam.
Ja myślę, że to nie rodzaj pieluch wpływa na to, czy się dziecko przesika, tylko ustawienie siusiaka bo mi wczoraj 2 razy dadę przesikał, co prawda te zwykłe złote (w morskich się to raczej nie zdarzyło, ale one m są ciut mniejsze i grubsze, jakieś znaczenie to pewnie też ma), ale jak poszłam przebrać to pielucha była prawie pusta, a leciało ewidentnie bokiem, raz nawet po mojej stopieWidzę, że u Was też wybitnie mój młody to tyle pojadl wieczorem i w nocy, że o 4 obudził się znów na mleko, ale... Cały przesikany, mokrusieńki. Odwołuje to, że pampersy trzymaja bo to już chyba drugi raz i na dodatek obudził się tak jakby chciał już wstawać przebrałam i zostawiłam go w łóżeczku to cały czas wstawał, skrzeczal wzięłam go do łóżka i po jakimś czasie na szczęście zasnął. Dobre to, że spaliśmy prawie do 9... Ale jak on ze mną śpi to ja ciagle na czuwaniu i mam wrażenie że się co chwilę przebudzalam.
Co do spania, to u nas na odwrót, dziś musieliśmy rano wyjechać na chwilę i mały niezadowolony, że po całej nocy snu ominęło go poranne spanko z rodzicami w łóżku i już o 7 wyciągnęli go wyrka (mamusia też niezadowolona, ale jak przystało na 21 wiek musiałam osobiście jechać ze skierowaniem do fizjo NFZskiego, żeby się umówić, bo telefonicznie się nie da ).
rosenberg
U nas to kwestia ilości sikow, zawsze po nocy ma pieluche wypełniona po brzegi. Jak zmieniałam w nocy to też była pełna, ciężka Bardzo. Jak dziecko je w nocy to więcej w nocy tez siusia. No i nad ranem.Ja myślę, że to nie rodzaj pieluch wpływa na to, czy się dziecko przesika, tylko ustawienie siusiaka bo mi wczoraj 2 razy dadę przesikał, co prawda te zwykłe złote (w morskich się to raczej nie zdarzyło, ale one m są ciut mniejsze i grubsze, jakieś znaczenie to pewnie też ma), ale jak poszłam przebrać to pielucha była prawie pusta, a leciało ewidentnie bokiem, raz nawet po mojej stopie
Co do spania, to u nas na odwrót, dziś musieliśmy rano wyjechać na chwilę i mały niezadowolony, że po całej nocy snu ominęło go poranne spanko z rodzicami w łóżku i już o 7 wyciągnęli go wyrka (mamusia też niezadowolona, ale jak przystało na 21 wiek musiałam osobiście jechać ze skierowaniem do fizjo NFZskiego, żeby się umówić, bo telefonicznie się nie da ).
Michalina_25
ja zwykle raz w nocy mu zmieniam jak widzę że już jest pełny, nie mam sumienia go tak zostwicU nas to kwestia ilości sikow, zawsze po nocy ma pieluche wypełniona po brzegi. Jak zmieniałam w nocy to też była pełna, ciężka Bardzo. Jak dziecko je w nocy to więcej w nocy tez siusia. No i nad ranem.
rosenberg
Ja nie mam siły w nocy zmieniać i tak ledwo przytomna chodzę, więc chociaż to sobie odpuszczamja zwykle raz w nocy mu zmieniam jak widzę że już jest pełny, nie mam sumienia go tak zostwic
marta18691
Ja rano zmieniam pieluchęJa nie mam siły w nocy zmieniać i tak ledwo przytomna chodzę, więc chociaż to sobie odpuszczam
rosenberg
Jak będziecie potem robić dzieciom jajka (jajecznica, omlet) polecam bardzo do nich dodać suszona bazylię!!! Do tego trochę pieprzu i normalnie można wpirprzac bez soli i są pyszne dzisiaj jedliśmy i nawet mi nie przeszkadzało, że nieposolone
Ja sobie nigdy nie sole staram się unikać soli i dodaje suszone Pomidory ( w proszku) :Jak będziecie potem robić dzieciom jajka (jajecznica, omlet) polecam bardzo do nich dodać suszona bazylię!!! Do tego trochę pieprzu i normalnie można wpirprzac bez soli i są pyszne dzisiaj jedliśmy i nawet mi nie przeszkadzało, że nieposolone
reklama
Michalina_25
mi też sie nigdy nie chce tego robić ale tak mi go żal sie robi bo to pewnie nie wygodnie z takim pełnym i zmieniamJa nie mam siły w nocy zmieniać i tak ledwo przytomna chodzę, więc chociaż to sobie odpuszczam