reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jak będziecie potem robić dzieciom jajka (jajecznica, omlet) polecam bardzo do nich dodać suszona bazylię!!! Do tego trochę pieprzu i normalnie można wpirprzac bez soli :D i są pyszne :D dzisiaj jedliśmy i nawet mi nie przeszkadzało, że nieposolone
Ja właśnie trochę nie bardzo wiem jakimi przyprawami mogę zastępować sól 🤷

Ja właśnie trochę nie bardzo wiem jakimi przyprawami mogę zastępować sól 🤷
W jajkach bazylią i trochę pieprzu robi robotę. Suszone pomidory też właśnie są spoko. No i te płatki drożdżowe. Fajne są też kokosowe aminosy, smakują trochę jak sos sojowy i super podbijają potrawy, ale to tylko kilka kropel bo jednak trochę tego sodu tam jest. No a dużo zdrowsze niż sos sojowy bo jednak to aminokwasy

W jajkach bazylią i trochę pieprzu robi robotę. Suszone pomidory też właśnie są spoko. No i te płatki drożdżowe. Fajne są też kokosowe aminosy, smakują trochę jak sos sojowy i super podbijają potrawy, ale to tylko kilka kropel bo jednak trochę tego sodu tam jest. No a dużo zdrowsze niż sos sojowy bo jednak to aminokwasy
Tylko że ja to lubię sobie trochę potrawę dosolic, pracowałam na kuchni w knajpach więc u mnie mdłe jedzenie nie przejdzie. Więc i tak niektóre rzeczy odkładam młodemu bez soli a sobie doprawiam

Gdzie kupujesz płatki drożdżowe
Online co jakiś czas robię zakupy zwykle na bee.pl. i kupuje różne produkty: daktyle, płatki drożdżowe, karob, słonecznik, sezam, tahini, olej kokosowy... Takie super foodsy trochę, ale które w sumie używam codziennie. Aczkolwiek płatki drożdżowe powinny być też w Auchanie albo Kauflandzie

U nas to kwestia ilości sikow, zawsze po nocy ma pieluche wypełniona po brzegi. Jak zmieniałam w nocy to też była pełna, ciężka Bardzo. Jak dziecko je w nocy to więcej w nocy tez siusia. No i nad ranem.
A to jak mój na początku jadał w nocy, to zmieniałam mu zawsze pieluchę przed karmieniem. Tak, czy siak dziewczynki rzadziej przesikują.

reklama
Wiesz co po 5 latach nie pamiętam jak bolalo wtedy. Normalnie śmigałam teraz i wtedy też. Ja wolałam chodzic teraz po korytarzu ciagle bo najgorszy bol przy wstawaniu był, więc lezec praktycznie nie leżałam wcale.
Gdzieś tu na forum przeczytałam, że każda kolejna cesarka jest gorsza jeżeli chodzi o ból, a ja już po tej ledwo żyłam, więc się zastanawiam czy może mnie coś jeszcze gorszego czekać 🤣🤣

Do góry