reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mnie wygląd mojej blizny nie przeszkadza. Bardziej np martwie się zrostami. Jak kiedyś nawet bym,, wpadła,, to strach przed 3 cesarską... Teraz np o wiele mniej mnie bolała blizna i szybko przestałam czuć drętwienie. Zszywał mnie młody lekarz teraz, pewnie jeszcze trochę empatyczny. Poprzednio dojrzała lekarka😂
Mi się moja blizna nie podoba, chociaż teoretycznie mam gorsze blizny w widocznych miejscach, no ale jakoś ta blizna po cc bardziej mi przeszkadza, może dlatego, że mam świadomość, że można było lepiej 😁 Ale tak jak pisałam, cieszę się, że nie wpływa to na moje funkcjonowanie, a w kwestii wyglądu to zrobię co się da, żeby było znośnie, chociaż żeby cała była w kolorze skóry. Zrostami się nie martwię, bo chodzę do fizjo, więc mam to pod kontrolą. Ja ogólnie jakbym była w drugiej ciąży, to będę robić wszystko, żeby rodzić naturalnie...
Ja to nawet nie wiem kto mnie ciał i zażywał, byłam w takim szoku i stresie, że niewiele z tego dnia pamiętam 🙈

reklama
Ja tam nie wiem jaki powinien być ból, bo to pierwsza (i mam nadzieję ostatnia) cc, ale bolało mnie przeokrutnie dość długo na początku no i pierwsze wizyty u fizjo to też masakra, a teraz od dłuższego już czasu to tylko czasem się "przypomina" jak jej nie mobilizuję między wizytami u fizjo. Ogólnie już jest dobrze.
Ja patrzę po dziewczynach na sali. Okropnie to przeżywałam w porównaniu do nich 🤣
Mi lekarz obiecał ładne szycie i jestem serio zadowolona. Ale CC na zimno to co innego. Ja leżałam na stole i oni wszystko na spokojnie ogarniało, był czas na rozmowy i żarciki.

To nie kwestia genów, tylko cięcia i szycia. Kwestia genów to może być jedynie gojenie i tendencje do zrostów i bliznowców, ale jak ktoś od początku mobilizuje bliznę i dba to też powinno to dobrze wyglądać. Mnie raczej żaden wybitny lekarz nie szył, no ale cesarka nagła to nie mam co narzekać.
No ale ja z blizna nic nie robię, a zrostów nie mam, a blizna niewidoczna, dlatego mówię że geny, jeżeli chodzi o gojenie się blizn.

Dziewczyny tak bardzo chciałam mieć drugie dziecko,ale przez te nieprzespane nocki mi się odniechciało😂 dzisiaj 3 razy dawałam butle bo było takie darcie ze szok, a oprócz tego już nie liczyłam ile razy się budził 😭 Ja nie wiem czy on taki głodny czy o co mu chodzi🤔 wasze dzieci też jedzą jeszcze w nocy?

@Ewq9 jak Krzysiu? Zdrowiej ecie? Mam nadzieję, że wszystko ok!
Dzięki że pytasz :) w nocy już gorączki nie miał i teraz też nie. Widzę że już mniej jest markotny więc może będzie lepszy dzisiaj dzień :)
Nie spodziewałam się że deszcz może tak zafascynować dziecko 😃 mocno u nas pada i zacina na okna. Mały siedzi w wózku i od jakichś 10 minut obserwuje jak deszcz uderza o szyby i spływa po nich 🤣🤣

Dziewczyny tak bardzo chciałam mieć drugie dziecko,ale przez te nieprzespane nocki mi się odniechciało😂 dzisiaj 3 razy dawałam butle bo było takie darcie ze szok, a oprócz tego już nie liczyłam ile razy się budził 😭 Ja nie wiem czy on taki głodny czy o co mu chodzi🤔 wasze dzieci też jedzą jeszcze w nocy?
u nas w nocy minimum 3 butle. Pierwsza przed spaniem, druga 12-1, trzecia okolo 4 i potem po 6 i śpi do okolo 9.

reklama
Mój je raz lub dwa razy :) ja miałam taką nocne z wtorku na środę, poprzednia lepsza (sama się budziłam, sprawdzałam Krzysiowi temperaturę itd), a ta cudowna :D tylko jedna pobudka na mleko, za to pobudka już o 5:30 🤣

Do góry