reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To całkowicie normalne. Marzysz o dziecku a jak już są 2 kreski na teście to są rozterki, bo przecież dziecko przewartościowuje życie :) a tu pierwsza ciąża, jeszcze dwa serduszka :) ale pamiętaj że 2 x więcej rozterek i obowiązków = 2 x więcej miłości :)Ja pierwszą ciążę też miałam zakończoną CC. W znieczuleniu ogólnym, ponieważ akcja porodowa poszła nie tak. Samo dochodzenie do siebie po CC wspominam bardzo dobrze! Zero bólu. Wstałam, wykąpałam się i dostałam małego. Rana ładnie się goiła, chociaż nie była zszyta zbyt estetycznie.
Teraz się boję jak to będzie. Boję się CC, że tym razem może nie być tak idealnie.
Boję się sn, że znowu nie dam rady sama urodzić. Że znowu skończy się usypianiem i dziecko zamiast spędzać pierwsze chwikę z mamą zostanie zabrane do obcych ludzi.
No to miałam bardzo podobnie do Ciebie tylko u mnie nie było postępu w porodzie, doszłam tylko do skurczy partych, więc lekarka zdecydowała o cc i miałam znieczulenie ogólne bo nie zadziałało miejscowe, okazało się przy cięciu, masakra i od razu narkoza. Więc mam teraz takie same obawy..

reklama
No to miałam bardzo podobnie do Ciebie tylko u mnie nie było postępu w porodzie, doszłam tylko do skurczy partych, więc lekarka zdecydowała o cc i miałam znieczulenie ogólne bo nie zadziałało miejscowe, okazało się przy cięciu, masakra i od razu narkoza. Więc mam teraz takie same obawy..
Ja dostałam ogólne bo wcześniej prosiłam o znieczulenie miejscowe. Nie mogli mi drugi raz podać więc musieli mnie uspać.

Ja jestem po naturalnym porodzie i dwoch cesarkach, ze wzgledu na brak postepu i duze wagi dzieci... Teraz nie wiem jak to bedzie, ale
pewnie trzecia cesarka mnie czeka...

Tak i zaraz będę mieć 31 😉
No stara też nie jesteś heh 😋

A to masz jakieś problemy że od razu Ci powiedział że cc ??

Ja też miałam cc i wspominam nie najgorzej tzn dochodzenie do siebie 🙂
Póki co problemów ginekologicznych nie ma, u mnie immunologia jest problemem. Wydaje mi się l, że lekarz woli dmuchać na zimne i uniknąć jakichkolwiek komplikacji, pomimo że jeszcze czas jest. A z drugiej strony wydaje mi się, że on po prostu jest zwolennikiem cc.🤷🏼‍♀️

Póki co problemów ginekologicznych nie ma, u mnie immunologia jest problemem. Wydaje mi się l, że lekarz woli dmuchać na zimne i uniknąć jakichkolwiek komplikacji, pomimo że jeszcze czas jest. A z drugiej strony wydaje mi się, że on po prostu jest zwolennikiem cc.🤷🏼‍♀️
u mnie tez immunologia skopana ;/ jestem po 4 poronieniach, jestem mniej wiecej w tym samym czasie co Ty ostatni okres 20 maja:) masz jakies leki w zwiazku z problemami immunologicznymi?

Cześć dziewczyny! Podgladam od dawna ale dzis postanowilam się przywitać 😊 właśnie rozpoczynamy 12 tydzien, termin na 13 lutego, na poczatku sierpnia badania prenatalne. W tym roku koncze 34 lata, to moja pierwsza ciaza i praktycznie bezobjawowa. Jestem z opolskiego. Zycze wszystkim pieknego dnia i dużo zdrowka!

u mnie tez immunologia skopana ;/ jestem po 4 poronieniach, jestem mniej wiecej w tym samym czasie co Ty ostatni okres 20 maja:) masz jakies leki w zwiazku z problemami immunologicznymi?
U mnie organizm nigdy nie zaakceptuje ciąży, ale będzie ją tolerował. Jestem cały czas pod opieką immunologa, co tydzień mam badania krwi i kroplówkę z omega 3, a dodatkowo biorę prednisolon (aktualnie 30mg, póki co cały czas zwiększana dawka).
Mój ostatni okres był 24 maja, a transfer miałam 13 czerwca, aktualnie 8+6 (wg usg 8+5).
A Ty jakie leki przyjmujesz?

Ja znowu zachodze naturalnie, ale mam poronienia, mam co 2 tyg kroplówkę z intralipidu, encorton, accofil, heparynę, acard, super, że będziesz miała bliźniaki 😊

reklama
my tez mamy wesele 8 sierpnia i idziemy ☺️
Moja siostra idzie też 8 na wesele a ja wtedy robię za opiekunkę 😋
No chyba że tak, jak lekarz tak zarządził, dużo lekarzy jest raczej za sn 🤔

Do góry