reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Taki zestawik kupilam Hani na chrzciny 😀

Załączniki

• Screenshot_20210814_104431_pl.vinted.jpg
    Screenshot_20210814_104431_pl.vinted.jpg
    281,1 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Tak 😂 to teraz najpopularniejsza miejscówka i rośnie tu zabudowa jak grzyby po deszczu 😂chcielismu do michalowic albo bibic, ale niestety nic nie znaleźliśmy, a tu się trafiło za ekstra cenę i szkoda było nie kupić :D
Ja do zielonek mam 5 minut🙂 także na spacer śmiało się możemy wybrać 🙃 jak oczywiście mój książę zechce w wózku poleżeć 😂

My od dwóch dni mamy problem z zasypianiem ( zamknięte oczy już i dalej płacze) i z humorami w ciągu dnia. Pomaga jak smaruję dziąsełka. Do tego dzisiaj byliśmy na szczepieniu przeciw meningokokom na których płakał jak nigdy więc aż się boje reszty dnia...
Daj spokój, dzisiaj u mnie masakra. Nic nie mogę zrobić, nawet się jeszcze nie przebrałam z piżamy. Nie wiem, czy u mojego to będą zęby bo dolne jedynki już ma, a na górze nie widać żeby się coś działo i aż tak do buzi dziś wszystkiego nie ładuje 🤷 Meningokoki będziemy robić we wrześniu, ale w zeszłym tygodniu dostał ostatnią dawkę 5 w 1 i w sumie od tamtego czasu jest jakiś taki markotny, wczoraj jeszcze wyczułam guzek pod skórą w miejscu wstrzyknięcia, chciałam dziś do pediatry go umówić, ale jakby był mniej wyczuwalny 🤔

Daj spokój, dzisiaj u mnie masakra. Nic nie mogę zrobić, nawet się jeszcze nie przebrałam z piżamy. Nie wiem, czy u mojego to będą zęby bo dolne jedynki już ma, a na górze nie widać żeby się coś działo i aż tak do buzi dziś wszystkiego nie ładuje 🤷 Meningokoki będziemy robić we wrześniu, ale w zeszłym tygodniu dostał ostatnią dawkę 5 w 1 i w sumie od tamtego czasu jest jakiś taki markotny, wczoraj jeszcze wyczułam guzek pod skórą w miejscu wstrzyknięcia, chciałam dziś do pediatry go umówić, ale jakby był mniej wyczuwalny 🤔
Mały odczyn miał tylko po pierwszej szczepionce i to na pneumokoki. Pielęgniarka mówiła wtedy żeby wziąć kwaśną wodę na wacik, przyłożyć do nóżki i chwilkę potrzymać. Nie robiłam nic i zeszło ładnie. A dzisiaj powiedziała inną pielęgniarka że można kostkę lodu przyłożyć przez pieluchę i też ponoć pomaga :) my też mamy dolne jedynki, wyszły w zeszłym tyg jedna po drugiej. Ale czuję i widzę opuchnięte górne dziąsełka, gryzie cały czas gryzak ( wcześniej go nie chciał) i znowu się niemiłosiernie ślini...

Ja do zielonek mam 5 minut🙂 także na spacer śmiało się możemy wybrać 🙃 jak oczywiście mój książę zechce w wózku poleżeć 😂
:D :D tylko ja to mało mobilna jestem bo nie mam prawa jazdy 🙈 więc musiałoby być gdzieś blisko 😂 jak się ogarniemy z przeprowadzka czyli podejrzewam że do końca tygodnia to możemy robić schadzkę :D

Mały odczyn miał tylko po pierwszej szczepionce i to na pneumokoki. Pielęgniarka mówiła wtedy żeby wziąć kwaśną wodę na wacik, przyłożyć do nóżki i chwilkę potrzymać. Nie robiłam nic i zeszło ładnie. A dzisiaj powiedziała inną pielęgniarka że można kostkę lodu przyłożyć przez pieluchę i też ponoć pomaga :) my też mamy dolne jedynki, wyszły w zeszłym tyg jedna po drugiej. Ale czuję i widzę opuchnięte górne dziąsełka, gryzie cały czas gryzak ( wcześniej go nie chciał) i znowu się niemiłosiernie ślini...
U nas właśnie tak dziwnie, bo po wcześniejszych dawkach nic mu nie wyszło. Czytałam, że to rzadki NOP, ale też nie mam pewności, czy to to o czym czytałam. Pasowałoby, że pojawił się dopiero po kilku dniach (prawie tydzień) od szczepienia, a nie od razu. Ale póki co nic tam już nie wyczuwam, będziemy obserwować, ew. te okłady.
U nas właśnie nie widać opuchlizny na górnych dziąsłach, ale w sumie na dolnych też się nie dopatrzyłam nawet jak już pediatra zwróciła na to uwagę. A gryzaki gryzie nie częściej niż normalnie, ale w zeszłym tygodniu jak ładował tetrę na te górne dziąsła i podałam mu Ibuprom to na jakiś czas się uspokoił, więc kto wie, może jednak zęby 🤷

reklama
Kurde waszym dziecia tak szybko wychodzą a unas ani jednego żabka nie widać😂

Do góry