reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, Pediatra kazał mi podawać małemu mieszanka mleka 1,2 już od teraz czyli skończony dwudziesty trzeci tydzień. Tak mi doradził, ponieważ przez ostatnie dwa tygodnie młody nic nie przebrał. Od kiedy zaczynały ście przygodę z mlekiem nr dwa?

reklama
U nas w domu wszyscy byliśmy chorzy, mąż nas zaraził bo od niego się zaczęło, my kaszel i wielki katar a mała tylko katar, silna dziewczyna 😀. Jeszcze w te upały to była tragedia. Mimo to mała śpi dalej całe noce, ja to chyba bym nie umiała już inaczej i wstawać tak w nocy.
No ale za to dalej ulewanie, wszystko zarzygane... 🤦. Nie wiem co lepsze. Lekarz mówi że przejdzie jak mała usiądzie choć tracę nadzieję. Jest wesoła, do wszystkich się śmieje, jej to wogole nie przeszkadza ale czasem to aż głupio iść do kogoś w gości jak komuś ma dywan zarzygac 🤭
Nasz też urzyga często. Chociaż już coraz mniej :D zdarzają mu się prawie całe dni bez ulania albo jakieś śladowe ilosci. Ale jakoś nie wyobrazam sobie, ze nagle przejdie całkiem jak usiądzie 🙈 widzę że już sie przymierza z pozycji czworaczej, więc może niedługo sie przekonamy

Dziewczyny, Pediatra kazał mi podawać małemu mieszanka mleka 1,2 już od teraz czyli skończony dwudziesty trzeci tydzień. Tak mi doradził, ponieważ przez ostatnie dwa tygodnie młody nic nie przebrał. Od kiedy zaczynały ście przygodę z mlekiem nr dwa?
Ja jeszcze nie zaczynałam, mały pojutrze kończy pół roku, ale zamówiłam jeszcze jedno opakowanie 1. Myślę, że pod koniec miesiąca dopiero zacznę powoli wprowadzać mu 2, ale moja pediatra mówiła, że te mleka za dużo się od siebie nie różnią, więc to nie ma aż takiego znaczenia kiedy się zmieni 😉

Ja cię doskonale rozumiem, bo mój mały ma tak od urodzenia. Ciągle mu czyszczę Nosek ale ogólnie nie ma żadnych dolegliwości, Pediatra mówi że małe dzieci mają bardzo krótki Kanalik i może dlatego tak mi się wydaje. Ogólnie mi to przeszkadza ale chyba to normalne.
no własnie on też nie ma żadnych🤷🏼‍♀️ codziennie mu odciągasz to? Ja mu dalam tam wody morskiej to pokichał chwile a potem katarkiem wyczysciłam i zobaczymy.
Jak miał 2 miesiace to tez tak miał, potem wraz ustało a teraz znowu podobnie

My już od ponad 2 tygodni dajemy 2. Ale karmimy się pół na pół mm i cycek.

my zaczęliśmy stosować najpierw 1 butelka dziennie 2 przez tydzień
potem 2 itd
też jesteśmy na etapie 2 butelek ten tydzień od przyszłego 3 aż całkowicie zastąpimy
nam powiedzieli że nie można tak o sob ie przejść ale mój to wcześniak więc może inaczej 😜
jest inny rozkład witamin i minerałów i kaloryczność jakoś mniejsza w 2🤔

Ja zaczęłam teraz dopiero po skończonym 6 miesiącu. Ale tez nie od razu tylko mieszam miarkami bk balam się rewolucji brzuszkowuch

reklama
my zaczęliśmy stosować najpierw 1 butelka dziennie 2 przez tydzień
potem 2 itd
też jesteśmy na etapie 2 butelek ten tydzień od przyszłego 3 aż całkowicie zastąpimy
nam powiedzieli że nie można tak o sob ie przejść ale mój to wcześniak więc może inaczej 😜
jest inny rozkład witamin i minerałów i kaloryczność jakoś mniejsza w 2🤔
Oczywiście, że trzeba stopniowo, wcześniactwo nie ma tu nic się rzeczy, chyba nawet na opakowaniu mleka czytałam, że tak najlepiej robić 😉

Do góry