reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas tez chyba trudniejszy czas. Dzis cały dzień płaczu i marudzenia. Leci 23 tydzien. Akurat czytałam ze od 22 skok rozwojowy. Mam nadzieje ze jeszcze troszkę i jej to przejdzie bo widzę że sama się męczy
Moj dzisiaj skończył 25 tydzień, więc jeszcze chwilka i po skoku, oby to o to chodziło 🤞

reklama
Masz też odgina jeszcze trochę ćwiczę z nim fizjo nam pokazała co robić i absolutnie nie dotykamy główki można dziecku naciągnąć ścięgna (zaznaczę ze tez tak robiłam 🙄) trzeba pomoc się przekręcić podtrzymują za pupe kciuk pod brzuch 4 palce na pupe i po paszką i głowę sam dociąga mozolne ale cóż 🙄
A jak masz chwilę to usiądź przed dzieckiem, dziecko leży na pleckach jego rączki łapiesz za jego Nóżki i trzymasz i obracasz raz na jeden bok raz na drugi cały czas trzymając rączki i nogi razem roluje kręgosłup, wyciąga szyję i wzmacnia główkę do przekręcania się a mój przy okazji chichra się przy tym😂 ja już po tyg widzę różnicę 🤪
Dzisiaj mam gościa serdecznie dosyć. Pół dnia ryk, a tylko ojciec wrócił z pracy to zadowolony jak nie wiem. Chłopak wyjechał jeszcze potem do sklepu to ten znowu nic mi nie dał zrobić, marudził, płakał, nawet siku z nim musiałam pójść a tylko chłopak wszedł i się chichra jak nie wiem 🙈🤷 paznokcie zdążyłam dzisiaj obciąć tylko u jednej stopy 🤦
W każdym razie poleciłam ćwiczenia tatusiowi, jak mają taką sztamę to niech ćwiczą 😁 ja jutro się za niego wezmę jak znowu cierpliwość mi się odnowi 😂 Tylko z tym przekręcaniem to nie da rady, bo on się tak przekręca jak chce coś zobaczyć, często jak jest łóżeczku, a ja coś ogarniam w kuchni, więc zazwyczaj nie mam nad tym kontroli, no i on nie ogląda jakby chciał się przekręcić, szczególnie, że marudzi jak go na brzuch przekręcę 🤷 ale to rolowanie fajne, gdzieś nawet widziałam u jakiejś fizjo w necie to ćwiczenie 😉

Ja używam kaszek holle bez cukru i innych dziwnych składników szukałam dobrych cen i w sumie na allegro tylko znalazłam rozsądne 🤪
Zaczęliśmy od tej
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka pszenna pełnoziarnista Bio, 250g https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-pszenna-pelnoziarnista-bio-250g-9983226459
teraz jest ta
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka jaglana pełnoziarnista Bio NOWA, 250g https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-jaglana-pelnoziarnista-bio-nowa-250g-9983406331
A potem te będą
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka owsiana pełnoziarnista Bio, 250g https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-owsiana-pelnoziarnista-bio-250g-9983227355
Zobacz ofertę: HOLLE Kaszka orkiszowa Bio, 250g NOWA https://allegro.pl/oferta/holle-kaszka-orkiszowa-bio-250g-nowa-9983227789

Jak włączę owoce to spróbujemy tych kaszek
Zobacz ofertę: Kendamil Mix kaszek BIO 4x150g https://allegro.pl/oferta/kendamil-mix-kaszek-bio-4x150g-9525937171

Ja polecam i mojemu nic póki co nie jest ale wiadomo każdy sam musi spróbować😜
Dziekuje👍
Te z Holle tez kupilam rozne, ale jeszcze chwile czekam, bo ten kleik nie podpasowal.
Tak pochwalilam rano moje dziecko, ze ladnie je warzywa, a dzisiaj szok-marchewke wypluwal i sie poddalam🙈 Ale dzisiaj ogolnie byl dzien na NIE.

U mnie jak zaczynała obroty na boki i brzuch tez odginala glpwke do tyłu. Mialam wrażenie że dawało jej to stabilność. Jak opanowała obroty to przestala odginać
Nam fizjo powiedziała, że za dużo odgina od noszenia przodem do mnie, więc zaczęłam zwracać na to uwagę. Już sama nie wiem, czy bardziej nie szkodzę mu tym ciągłym zastanawianiem się, co jest dobre, a co złe 🙂

No ja używam z tego powodu wielorazowych, ale na noc musi być pampers, skoro już dbam o środowisko i jąderka, to chce kupić lepsze pampersy niż np. Dady. Tylko zastanawiałam się, czy faktycznie jest jakas różnica i te ekologiczne nie są tylko takie z nazwy.

Mówisz, że te Bamboo są ok ?
też chciałam wielorazowe ale nie dałam rady to moja porażka 🙄
bamboo nature są delikatne, cienkie, chłonne i nie podrażniają a przede wszystkim nie śmierdzą
marka pampers się chwali że zrobili takie eko nazywają się pampers pure niestety dla mnie śmierdzą chlorem kupiłam i wywaliłam po pierwszym soku ściema
zamierzam wypróbować jeszcze te ze sklepu netto tibelly też się chwala że bez chemii oraz hello Sensitive 0%

Mi pielegniarka podpowiedziała żeby najpierw zagęścić mleko kaszka lub kleikiem. I dzis byl pierwszy raz. Do butelki dodatkowo lyzeczka kleikiem ryżowego. Mloda wsunęła ze smakiem. Zobaczymy jak będzie spala;D
No ja tak probowalam, ale sie nie udalo. Moj Mlody wypluwal i sie krzywil. Zastanawiam sie czy butelka ma znacznie, bo mleko tylko z Medeli ale oni nie maja smoczkow do gestych pokarmow, wiec kupilam butelke z Tomee Tippi i Mlody ladnie ja lapie i ssie, ale wypluwa zageszczone mleczko.

reklama
też chciałam wielorazowe ale nie dałam rady to moja porażka 🙄
bamboo nature są delikatne, cienkie, chłonne i nie podrażniają a przede wszystkim nie śmierdzą
marka pampers się chwali że zrobili takie eko nazywają się pampers pure niestety dla mnie śmierdzą chlorem kupiłam i wywaliłam po pierwszym soku ściema
zamierzam wypróbować jeszcze te ze sklepu netto tibelly też się chwala że bez chemii oraz hello Sensitive 0%
Powiem ci, że na początku było ciężko, ale teraz luz. Młody chodzi w wielo do lekarza, na spacery, do sklepu jak jedziemy, jestem zadowolona. Mam wielki kosz i tam je wrzucam, a potem wszystko do pralki, więc to jest ekstra 20 minut co 3 dzień. A wydałam na to jakieś 200zl, albo i mniej.

Sprawdzę te pampersy, dzięki !

Do góry