reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas zbiera się znowu na burzę. Mała w domu dostaje wariacji bo w sumie nie wychodzi już na dłuższy spacer od 2-3 dni. W dzień się nie da bo ponad 30 stopni. A wieczorami burze od paru dni... Dostajemy już w domu kota. Dziś robiliśmy młodej przemeblowanie. Zakupione nowe łóżeczko bo stare poszło na dół żeby miałą swoją przestrzeń,... I się zastanawiam czy to już czas przestawić ją do pokoju obok. Ale serce mnie boli jak sobie pomyśle że będzie spała tak daleko :D Chociaż mąż jest bardzo za. Mówi że to jest właśnie okazja żeby przyzwyczaić ją do swojego pokoju i swojego nowego łóżeczka.

reklama
U nas zbiera się znowu na burzę. Mała w domu dostaje wariacji bo w sumie nie wychodzi już na dłuższy spacer od 2-3 dni. W dzień się nie da bo ponad 30 stopni. A wieczorami burze od paru dni... Dostajemy już w domu kota. Dziś robiliśmy młodej przemeblowanie. Zakupione nowe łóżeczko bo stare poszło na dół żeby miałą swoją przestrzeń,... I się zastanawiam czy to już czas przestawić ją do pokoju obok. Ale serce mnie boli jak sobie pomyśle że będzie spała tak daleko :D Chociaż mąż jest bardzo za. Mówi że to jest właśnie okazja żeby przyzwyczaić ją do swojego pokoju i swojego nowego łóżeczka.
Ja po wakacjach mloda przenoszę do jej pokoju😀 im szybciej tym łatwiej 😀

Powiem wam, że jestem cholernie niewyspana. Młody wstaje zawsze o 6 rano, a wcześniej potrafił jeszcze do 8 spać jak mu cycka dawałam. Teraz impreza na całego , niezależnie o której go położę spać..
u nas też się zrobiło tak! Tzn odkładałam go do łóżeczka całą noc i budził się sam Już po 7, a wcześniej spał dłużej ze mną w łóżku rano. A chodzi spać nie wcześniej niż 21, czasem później... dzisiaj się obudził o 6, ale stwierdziłam no nie ma szans 😂😂 i wzięłam go do cycka do łóżka i poszedł spać dalej. Wciąż śpi!

u nas też się zrobiło tak! Tzn odkładałam go do łóżeczka całą noc i budził się sam Już po 7, a wcześniej spał dłużej ze mną w łóżku rano. A chodzi spać nie wcześniej niż 21, czasem później... dzisiaj się obudził o 6, ale stwierdziłam no nie ma szans 😂😂 i wzięłam go do cycka do łóżka i poszedł spać dalej. Wciąż śpi!
Moja dzisiaj od 4 bajlando. 😣 dałam mleczko i odłożyłam ją do łóżeczka i sama się położyłam do swojego (mamy obok siebie) i bida położyła się na boku i caaały czas się na mnie patrzyła, a ja udawałam że śpię. 😄 ale pierdoła nie poszła spać... Teraz dopiero usnęła 😌

Moja dzisiaj od 4 bajlando. 😣 dałam mleczko i odłożyłam ją do łóżeczka i sama się położyłam do swojego (mamy obok siebie) i bida położyła się na boku i caaały czas się na mnie patrzyła, a ja udawałam że śpię. 😄 ale pierdoła nie poszła spać... Teraz dopiero usnęła 😌
Ja też tak właśnie o tej 6tej rano 😂 młody do mnie gadka na całego, a ja oczy zamknięte i modlitwa, żeby zasnąl.. nie ma szans, zaczął się bawić szczebelkami 🙃
Też mam łóżeczko obok swojej strony w sypialni.
Ciekawe jak to będzie w sierpniu bo jak się przeprowadzimy to już nie będę mogła mieć łóżeczka obok 🤒 już tęsknię 😂

Ja też tak właśnie o tej 6tej rano 😂 młody do mnie gadka na całego, a ja oczy zamknięte i modlitwa, żeby zasnąl.. nie ma szans, zaczął się bawić szczebelkami 🙃
Też mam łóżeczko obok swojej strony w sypialni.
Ciekawe jak to będzie w sierpniu bo jak się przeprowadzimy to już nie będę mogła mieć łóżeczka obok 🤒 już tęsknię 😂
I już nie śpi... Całe 15 minut drzemki 😶 hahaha no to jest duży plus. U nas tak będzie dopóki młoda nie zacznie chodzić ☺

Witam w klubie. ;D mloda wstawala o 7. Potem się przestawiła na 6. Potem na 5. Parę dni 4.30 a dzisiaj wstala o 3 i stwierdziła że koniec spania ;D codziennie kladzie się o podobnej porze. A ja jak zombiak. Co tylko ona na drzemkę to i ja ;D

reklama
Ja to nie liczę, a z aplikacji to z miesiąc korzystałam. Mamy mniej więcej z 6 dużych karmień i z 6 małych, takich na uspokojenie bardziej.
teraz jak są te upały to czasami je 3-5 min 🤷 ja właśnie używam aplikacji, ale nie wiem czy nie rzucę tego w cholerę bo wszedzie z telefonem muszę chodzić. Myślałam że to pomoże jakoś ustabilizować dzien i rozkminic kiedy drzemki ITp 😂😂😂 niestety mój syn jest nieprzewidywalny i w sumie nie ma to większego sensu... Tylko nie wiem czy będę w stanie rozkminic kiedy ostatnio jadł i z której piersi 🙈

Do góry