reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A ile jedzą mm Wasze dzieci? Na opakowaniu jest napisane ze 180ml - 4 razy dziennie. Moja je 5 razy dziennie 🤨 tylko zazwyczaj dwa razy 150 i 3 razy 180
U nas karmien bylo 5-6 teraz jak jest ciepło to i 7 wychodzi. Ale jak pila 150-180 tak teraz pija 100-120. Łącznie dobowo wychodzi kolo 900ml. W sumie to jje vo 3-4 godziny tyle ze w nocy się budzi teraz częściej.

reklama
Moja dostała wściku dupy.😂 Spać nie chce, kręci się na boki, zaczepiam i łaskocze, to się chichra. 😂 Jeszcze mi rano z łóżka spadła, dobrze, że łóżko niskie.. Zasnęłam w poprzek, a ona była na środku i się teleportowała.. Wyrzuty cały dzień mam. 🙄

Moja dostała wściku dupy.😂 Spać nie chce, kręci się na boki, zaczepiam i łaskocze, to się chichra. 😂 Jeszcze mi rano z łóżka spadła, dobrze, że łóżko niskie.. Zasnęłam w poprzek, a ona była na środku i się teleportowała.. Wyrzuty cały dzień mam. 🙄
Daj spokój, nie wyrzucaj sobie. Dobrze, że nic się nie stało😘

No ja juz niedlugie bede zabezpieczac łóżko, ja mam akurat dosc wysokie 😳

pJa też już zamówiłam bidon. Ciekawe czy załapie jak z niego pic 🤔
Do mnie jutro dojdzie kubek i bidon z rurką. Młodą strasznie ciągnie do picia i jedzenia, a chciałam poczekać do pół roku...
Jak widzi, że pijemy lub jemy, to aż prawie wstawać i chodzić zaczyna 😂 Chyba chociaż wodę jej wcześniej podam. Znaczy już parę razy dostała kilka łyczkòw, ale naszej wody i z naszych kubków ;)
Ja się tego strasznie boję, zawsze śpię tak by zagradzać drogę do krawędzi, a w miejsca, gdzie nie sięgam, jeszcze poduszki daję. Ale wiadomo, czasem mimo starań może dojść do jakiejś niebezpiecznej sytuacji. Z małą wszystko dobrze?

No ja juz niedlugie bede zabezpieczac łóżko, ja mam akurat dosc wysokie 😳
Jak planujesz zabezpieczyć? Bo ja z swoją panną to śpię na kanapie, gdzie dwa brzegi zabezpiecza ściana i łóżeczko, a trzeci ja. Czwarty jest daleko i obłożony poduszkami, na wszelki wypadek. Czasem myślę, że może fajnie byłoby jednocześnie obok męża spać 😂 Nie wiem jednak jak by tu dobrze łóżko zabezpieczyć

Do mnie jutro dojdzie kubek i bidon z rurką. Młodą strasznie ciągnie do picia i jedzenia, a chciałam poczekać do pół roku...
Jak widzi, że pijemy lub jemy, to aż prawie wstawać i chodzić zaczyna 😂 Chyba chociaż wodę jej wcześniej podam. Znaczy już parę razy dostała kilka łyczkòw, ale naszej wody i z naszych kubków ;)

Ja się tego strasznie boję, zawsze śpię tak by zagradzać drogę do krawędzi, a w miejsca, gdzie nie sięgam, jeszcze poduszki daję. Ale wiadomo, czasem mimo starań może dojść do jakiejś niebezpiecznej sytuacji. Z małą wszystko dobrze?

Jak planujesz zabezpieczyć? Bo ja z swoją panną to śpię na kanapie, gdzie dwa brzegi zabezpiecza ściana i łóżeczko, a trzeci ja. Czwarty jest daleko i obłożony poduszkami, na wszelki wypadek. Czasem myślę, że może fajnie byłoby jednocześnie obok męża spać 😂 Nie wiem jednak jak by tu dobrze łóżko zabezpieczyć
Ja mialam bardzo wysokie lozko sypialniane położone na środku pokoju. Mialam 2 barierki ochronne włożone dla dzieci 😀

Mysle o czyms w tym stylu, ale to raczej opcja tylko na łóżko.

Chyba ze odlozymy ja da łóżeczka, ale to by musiala zaczac noce przesypiac. Nie zamierzam sie meczyc ze wstawaniem do niej 😌

reklama
Do góry