reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

My juz po szczepieniu. Mala wlasnie spi bo byla mega zmevzona. Szczepienie spoko troche płaczu i potem uśmiech. Potwierdzone, idzie ząbek, doktor kazala przejsc na mleko 2 juz i dawac miąsko z warzywkami. I chrupki kukurydziane ;D wieczorem zaproponowała zagęszczać mleko kaszkami albo klęskami żeby mloda dłużej pospala... mala ważyła dzis 8900 ;) wczoraj skończone 5msc.
Mój ma pół roku i nadal na etapie samego mleka 🤣 ciekaw co nam na szczepienie powie.
Ale twoja młoda faktycznie duża dziewczyna !

reklama
A czemu tak szybko na 2?:))kukurydziane chrupki jak dziecko nie siedzi az dziwne. Ogólnie jakieś inne metody lekarka ma.
Mleko 2 podobno jest od 6 miesiąca. I ma inne wartości odżywcze. A ze mloda ma zaczety 6 juz to kazala powoli przechodzić... z chrupkami tez mowila ze mozna dawac ale z tym akurat sie wstrzymam bo boje się że się przykrztusi jeszcze... z rozszerzaniem diety mowila tez żeby do warzyw dawac juz mięsko. Jak mloda jeszcze do warzyw niechętnie podchodzi ;D

Mleko 2 podobno jest od 6 miesiąca. I ma inne wartości odżywcze. A ze mloda ma zaczety 6 juz to kazala powoli przechodzić... z chrupkami tez mowila ze mozna dawac ale z tym akurat sie wstrzymam bo boje się że się przykrztusi jeszcze... z rozszerzaniem diety mowila tez żeby do warzyw dawac juz mięsko. Jak mloda jeszcze do warzyw niechętnie podchodzi ;D
Pewna jesteś, że tak do końca chcesz jej słuchać ? Ja wiem, że to lekarz, ale mają archaiczne poglądy, szczególnie pediatrzy.

Pewna jesteś, że tak do końca chcesz jej słuchać ? Ja wiem, że to lekarz, ale mają archaiczne poglądy, szczególnie pediatrzy.
Tzn jedyne co to planuje narazie zagęścić małej mleko kleikiem wieczorem bo o tym juz myslalam bo mloda na mleko krotko spi a z rozszerzqniem diety ide dalej swoim tempem. Czyli nqrazie warzywa az zaakceptuje wgl takie jedzenie. A z mlekiem to jestem spokojna bo mam zapas jeszcze na jakiś miesiąc woec akurat do 6 miesięcy;D a potem dopiero 2

Tzn jedyne co to planuje narazie zagęścić małej mleko kleikiem wieczorem bo o tym juz myslalam bo mloda na mleko krotko spi a z rozszerzqniem diety ide dalej swoim tempem. Czyli nqrazie warzywa az zaakceptuje wgl takie jedzenie. A z mlekiem to jestem spokojna bo mam zapas jeszcze na jakiś miesiąc woec akurat do 6 miesięcy;D a potem dopiero 2
Ja pewnie dostanę opierdzieli, że dziecko tylko na mleku 🙈 już się nie mogę doczekać, jeszcze tydzień.

No ja to pamiętam, że przechodziłam na mleko 2 po skończonym 6 msc. Wiadomo kazdy lekarz inaczej. Ja ogolnie nie lubię kukurydzianych chrupkow bo to zapychacz 😀wiadomo dawalam ale nie takiemu maluchowi.

No ja to pamiętam, że przechodziłam na mleko 2 po skończonym 6 msc. Wiadomo kazdy lekarz inaczej. Ja ogolnie nie lubię kukurydzianych chrupkow bo to zapychacz 😀wiadomo dawalam ale nie takiemu maluchowi.
Ja zdecydowanie nie będę ich dawała. Była u mnie koleżanka i te chrupki mokre od śliny były wszędzie. Musiałam bujak i mate prac, a podłogi na kółkach być, bo to dziadostwo jak się przyklei to nie ma zmiłuj.

Jakby któras się wahała co do krzesełka z Ikei :D

Załączniki

• Screenshot_2021-07-14-16-28-20-036_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2021-07-14-16-28-20-036_com.facebook.katana.jpg
    340,9 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Do góry