reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Pamiętaj, że zabki mogą iść dluuugo... Lepiej się przyzwyczajać 😂 nasz młody też czasami w ciągu dnia wydaje dźwięki jak jeleń na rykowisku, rano był marudny i ewidentnie go bolało/swedzialo bo jeździł gryzakiem po dziąsłach jak szalony. Nawet ojciec stwierdził, że zeby jak nic. A biala kreseczka na dziąsle jest taka sama jak była 2 tyg temu 😂😂
Kiedyś pisałam mojej córce od 4 miesiąca do 11 dopiero się wybiły 😂takze u mnie masakra 😂teraz hania tez na dole na biale kreski ale wiem, że to będzie dlugo szło 😂

reklama
Kiedyś pisałam mojej córce od 4 miesiąca do 11 dopiero się wybiły 😂takze u mnie masakra 😂teraz hania tez na dole na biale kreski ale wiem, że to będzie dlugo szło 😂
U nas dzis wyglądało tak 😂

Załączniki

• Screenshot_20210709_221717_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210709_221717_com.android.gallery3d.jpg
    188,6 KB · Wyświetleń: 81
no właśnie ile tej śliny ja już dzisiaj 3 razy go przebierałam chyba przestane końcu nie zmarznie😃właśnie czytałam do 31 ms mogą wychodzić 😱 a pediatra mi mówiła, że to ze 3 dni i się unormuje co za małpiszon....
podałam pedicetamol i śpi i już mu trochę spadła do 38,6 zobaczymy jak noc😟

ps dzisiaj rozmawiałam z mamą i powiedziałam jej że nie wiem jak ona przeżyła to u naszej szóstki 🤪
Przy ząbkowaniu raczej nie ma takich wysokich temperatur, raczej Stany podgoraczkowe

Przy ząbkowaniu raczej nie ma takich wysokich temperatur, raczej Stany podgoraczkowe
dzwoniłam do Pedi dzisiaj i powiedziała, że może wystąpić + upały nie pomagają a w szczególności jak dziecko cały dzień marudzi albo płacze
Kupki robi, jedzenie marudzi ale zjada na kilka razy, nie widzę też odwodnienia
Kazała nam obniżyć termoforem i podać leki
miał badania moczu, morfologii, cep, żelazo, ferrytyna i glukozę wszystko w normie ale to było przed
w każdym razie jak nie spadnie to mamy jechać na dyżur nawet w nocy
zaraz go budzę na jedzenie jak nie spadnie poniżej 38 to podam czopka a jak znowu nie spadnie to dyżur
nie wiem może wirus jakiś 🤷‍♀️ ciągle wszystko do budzi wkłada

no właśnie ile tej śliny ja już dzisiaj 3 razy go przebierałam chyba przestane końcu nie zmarznie😃właśnie czytałam do 31 ms mogą wychodzić 😱 a pediatra mi mówiła, że to ze 3 dni i się unormuje co za małpiszon....
podałam pedicetamol i śpi i już mu trochę spadła do 38,6 zobaczymy jak noc😟

ps dzisiaj rozmawiałam z mamą i powiedziałam jej że nie wiem jak ona przeżyła to u naszej szóstki 🤪
Ja też podziwiam swoją mamę ośmioro nas było. Dzisiaj mówiła, że sloiczki kupowała, bo nie miała czasu nic robić, bo zapierdzielała do północy.

mi tak samo dopóki samo nie zacznie siadać inaczej to jest wymuszanie na dziecku, co lekarz to opinia 😂
aczkolwiek pokazała mi w czwartek, że mogę go trzymać na kolanach przodem ale na jednym półdupku a potem na drugim (w sensie tak trochę bokiem) żeby było symetrycznie drugą ręką podtrzymując obie jego ręce pod paszkami i tak samo nosić w sumie się sprawdza;)
Tak naprawdę co fizjo to tez inne zdanie. Jedni mówią że można a drudzy ze nie. A ja np nie wyobrażam sobie katować małej noszeniem i wożeniem na totalnie płasko bo sie podciąga i dźwiga wkolo glowe o soe denerwuje...
I jakos nie czuje zebym robila jej krzywdę.
Kiedyś nie chodzili po fizjo i dzieci się wychowały ;D
A z ciekawości sie zapytam w poniedziałek swojej fizjo bo mamy kontrolna to dam znać co powie

reklama
Do góry