reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny kp - czy u Was nadal wyciek z drugiej piersi podczas karmienia? Juz chyba sie pogodzilam z tym ze tak bedzie do momentu odstawienia ☹️ A tak chetnie zrzucilabym biustonosz, zawsze po domu chodzilam bez ☹️
U mnie cały czas od początku 😑 Ja powoli się zbieram żeby odstawić ale jakoś mi ciężko idzie😂

reklama
Dziewczyny kp - czy u Was nadal wyciek z drugiej piersi podczas karmienia? Juz chyba sie pogodzilam z tym ze tak bedzie do momentu odstawienia ☹️ A tak chetnie zrzucilabym biustonosz, zawsze po domu chodzilam bez ☹️
Nie zawsze, ale często. I wycieka prawie wyłącznie z lewej piersi. Ale ja i tak chodzę bez biustonosza. Bluzki mam dość przylegające, więc jak zauważam, że jest wyciek, to wkładam bawełniany płatek/chusteczkę/pieluchę i jest ok ;)

ja własnie tez sie troche boje, że w sierpniu wpadne na pomysł, że jednak mleczko z piersi bedzie lepsze dla młodej i nie odstawie od piersi....
A ja mam szczerze dość, te wyrywanie się... Ciągle mysle sobie co będzie jak np wyląduje w szpitalu, co będzie jadla na psychice mi to siedzi strasznie... Sasiadka wraca za tydzień do pracy. I tragedię ma, młody ma rok i 3 miesiace i jest okropnym cycuchem. I stwierdziła, że wiedząc że wróci do pracy mogla karmic pol roku i by było łatwiej i dla niej i dla niego. Jest pielęgniarka i dyżury ma od 7 do 19 takze masakra

A ja mam szczerze dość, te wyrywanie się... Ciągle mysle sobie co będzie jak np wyląduje w szpitalu, co będzie jadla na psychice mi to siedzi strasznie... Sasiadka wraca za tydzień do pracy. I tragedię ma, młody ma rok i 3 miesiace i jest okropnym cycuchem. I stwierdziła, że wiedząc że wróci do pracy mogla karmic pol roku i by było łatwiej i dla niej i dla niego. Jest pielęgniarka i dyżury ma od 7 do 19 takze masakra
Ja będę szła do szpitala na trzy dni, ale nie przejmuje się. Odciagne tyle mleka ile będzie trzeba i jakoś da radę.

Czyli kolejny przykład na to, że każda z nas jest inna 😏 wiem wiem, dlatego jak czuje ze coś jest nie tak to zaraz ją przystawiam. Myslalam, że zakończenie karmienia to chwila moment i już, a to trwa i trwa u mnie
Ja karmienie zakończyłam jak mala miapa 3 tygodnie... Bo rotaworus, szpital nerwy itp. A wyciek lekki mialam gdzoes do około 3 miesiąca

Moja hania na początku nawet z butli nie umiała jesc... Takze wprowadziłam te wieczorne karmienie butla i powoli się nauczyła 😂
U nas wynikła taka sytuacja, że ja miał półtora miesiąca to musiałam ogarniać sprawy w firmie od moejgo i młody był z babcią bardzo często i dostawał butle, więc to nie problem.

Moja tez sie wyrywa, albo kopie mnie po brzuchu jak karmie na lezaco. Tez mnie to wnerwia 😠 jeszcze dzisiaj znowu zaczely sie problemy z lewa piersia, masakra... tez mam dosc.
A swoja droga, tez dawno mlodej nie karmilam butelka. Jak byla dokarmiana to pieknie ciagnela, ale kto wie jak teraz jej pojdzie.

reklama
Do góry