reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Z tym crp się nie zgodzę. Bo juz najczęściej jest wyższe przed objawami. Do 6 h po objawach rośnie. Jest to w sumie jedno z ważniejszych badań pokazujące o stanie bakteryjnym. Tak czy siak ja bez wysokiego crp nie pozwoliłabym na antybiotyki bo może nie było takiej potrzeby, a napewno chciałabym powtórzenia badań. Przy zapaleniu ucha to już w ogóle powinno być bardzo wysokie bo wywołuje zapalenie bakteria. Tak czy siak życzę zdrówka 😀
Crp to tylko badanie dodatkowe i mało swoiste bo o zakażeniu bakteryjnym mówi projkalcytonina -nie jest w koszyku świadczeń poz. Najważniejsza jest klinika. Zapalenie ucha najczęściej to jednak wirusy, nie bakteria. W załączniku screen z interny dla dorosłych, no póki co przyjmuje tylko dorosłych.

Załączniki

• Screenshot_2021-06-17-15-58-26-233_pl.mp.empendium.jpg
    Screenshot_2021-06-17-15-58-26-233_pl.mp.empendium.jpg
    268,9 KB · Wyświetleń: 50
Pytanie do dziewczyn z Warszawy i okolic:lekarz kazał zapisać się do przyszpitalnej przychodni prowadzącej cukrzyce i zaburzenia metaboliczne: do wyboru szpital na Madalińskiego, Żelazna,Karowa, Starynkiewicza i Bielański. I teraz zastanawiam się gdzie.. na pewno nie Karowa Never Ever ... Macie jakieś doświadczenia z tymi placówkami??
Czemu nie Karowa?

Matka dzisiaj pęka z dumy ;D mamy dzis za sobą pierwszy świadomy obrot na brzuch. ( a nawet kilkanaście bo tak sie spodobało ze przekreca się non stop) i pierwsze świadome łapaniem sie za stopy ;D
To chyba u nas tylko taki jakiś rozrzut bo stopami bawi sie już grubo z dwa tygodnie, a na brzuch dalej pełnego obrotu nie ma, tylko taki w połowie 😂 ale wczoraj walczył, więc mam nadzieję, że już niedługo

Mojego stopy nie interesuje w ogóle.
Kurde, jednak te dzieci to różnie się rozwijają. Ja wlasnie sie zdziwiłam z tymi stopami bo nasz młody już łapie obie za paluchy i tak się trzyma jak w jodze przy pozycji happy baby :D i bawi sie ciągle na zmianę prawa i lewa, ogląda i ciągnie w stronę otwartej buzi 🤷

Kurde, jednak te dzieci to różnie się rozwijają. Ja wlasnie sie zdziwiłam z tymi stopami bo nasz młody już łapie obie za paluchy i tak się trzyma jak w jodze przy pozycji happy baby :D i bawi sie ciągle na zmianę prawa i lewa, ogląda i ciągnie w stronę otwartej buzi 🤷
Niby są jakieś ramy jak dziecko powinno się rozwijać, ale wytyczne swoje a dziecko swoje. Dzisiaj mu dałam do rączki stopę to się patrzył wzrokiem " co ty kobieto mi dajesz". 😆

reklama
Niby są jakieś ramy jak dziecko powinno się rozwijać, ale wytyczne swoje a dziecko swoje. Dzisiaj mu dałam do rączki stopę to się patrzył wzrokiem " co ty kobieto mi dajesz". 😆
Moja też jeszcze nie zwraca uwagi na stopy 😊. Wczoraj dopiero pierwszy raz próbowała się obrócić na boczek, byłam mega dumna 😁. Właśnie każde dziecko rozwija się indywidualnie a matka głupia chciałaby to przyspieszyć.

Do góry