reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Normalnie jestem w szoku, że wasze maluszki się tak budzą w nocy, ja tego nie znam i mega mnie to cieszy, bo w nocy nie funkcjonuję 🙄 Kładę się późno, ale jak już zasnę to, nie budzić - typowa sowa 🙈 Czaruś jak zaśnie wieczorem to koło 7-8 się dopiero budzi, śpioch mój mały 😴🥰
Co do karmienia piersią, miałam wyrzuty sumienia wiadomo, szczególnie, że miałam mleko i gdybym przystawiala go regularnie i piersi by mnie nie bolały, pewnie bym rozkręciła laktację na dobre i karmiła po dziś dzień, ale widocznie tak miało być. Jak całkiem odstawiłam to poczułam ulgę i super, że tatuś może też karmić ❤️
Do pracy mi się nie spieszy, bo nie lubię mojej pracy, ale gdybym robiła coś fajnego na bank też bym już chciała wrócić, chociaż nie przypuszczałam, że tak się zwiąże z małym i póki co nie wyobrażam sobie rozłąki 😯🙉
Po ostatnie wczoraj pierwsza dawka covida i nawet ręka mnie nie boli 😂
pewnie po kimś te geny śpiocha ma😂
ja na bank wracam do pracy nawet jakbym jej nie lubiła (zawsze można zmienić) i nawet jakby po odjęciu opłat zostało mi 10 zł.
Wiem że mogę liczyć na Męża ale jak jeszcze byłam mała postanowiłam sobie że będę niezależna ekonomicznie.
jak Mąż tylko by chciał inaczej (na szczęście chce żebym poszła do pracy 😂) to bym mu powiedziała żeby sam siedział 😜
moja siorka zawsze prawi mi kazania że miejsce kobiety w domu nie wiem skąd jej się to wszystko bo moja mama całe życie w służbie zdrowia pracowała a ona to by siedziała w domu 3 dzieci i codziennie obiadki Mężusiowi podane, skarpetki zacerowane itp 🤨🤢🤮 a potem płacze ze nie pamięta o jej urodzinach nawet😂
mnie to tak reka bolała, nie dobrze mi było 🤢ale przeszło 🤪.

reklama
ja na bank wracam do pracy nawet jakbym jej nie lubiła (zawsze można zmienić) i nawet jakby po odjęciu opłat zostało mi 10 zł.
Wiem że mogę liczyć na Męża ale jak jeszcze byłam mała postanowiłam sobie że będę niezależna ekonomicznie.
jak Mąż tylko by chciał inaczej (na szczęście chce żebym poszła do pracy 😂) to bym mu powiedziała żeby sam siedział 😜
moja siorka zawsze prawi mi kazania że miejsce kobiety w domu nie wiem skąd jej się to wszystko bo moja mama całe życie w służbie zdrowia pracowała a ona to by siedziała w domu 3 dzieci i codziennie obiadki Mężusiowi podane, skarpetki zacerowane itp 🤨🤢🤮 a potem płacze ze nie pamięta o jej urodzinach nawet😂
To jakies podejscie z epoki kamienia 😁 ale niektorzy widocznie jeszcze tak maja 🤷‍♀️

u nas tak jest, wiec lezenie na brzuchu konczy sie za kazdym razem placzem🙈
Ja wlasnie wracam do kangurowania - tzn. Wlasnie nakarmilam mala i polozylam na swojej klatce piersiowej. Wydaje mi sie ze ona nie moze na macie zalapac ten pozycji. Moze przez to wlasnie ze bardzo malo sie kangurowalysmy od poczatku. 🤷‍♀️

U nas dzisiaj dziewczyny 4miesiące<3 jak ten czas szybko leci... Z dnia na dzień żałuję coraz bardziej że czas tak ucieka... Co do mleka mm - ja też się cieszę że możemy razem z mężem karmić i że mi pomoże. Jak katowałam małą piersią a ona nie umiała ssać to aż mi jej szkoda było. A teraz cieszymy się każdą chwilą.

Ja wlasnie wracam do kangurowania - tzn. Wlasnie nakarmilam mala i polozylam na swojej klatce piersiowej. Wydaje mi sie ze ona nie moze na macie zalapac ten pozycji. Moze przez to wlasnie ze bardzo malo sie kangurowalysmy od poczatku. 🤷‍♀️
Ja właśnie już 2h kanguruje 😂 małemu to służy bo ładnie na brzuszku potem leży i nie ulewa mi. Śmieszne bo od czasu do czasu śmieje się przez sen 😂😂😂

Ja będę zmieniała pracę, ale to jak już będę musiała wrócić, ani dnia wcześniej! Póki co mam swoją kasę (odkąd ZUS zaczął płacić), ale generalnie nie dzielimy pieniędzy na moje i jego 😂 A jakby nas było stać to pewnie wcale bym nie pracowała, ewentualnie coś dla przyjemności 😉 ale daleko mi do typowej matki Polki - obiad nie zawsze jest, śniadanka do pracy robi sobie sam, a dziurawe skarpety wyrzucam i chłopak nie ma z tym problemu 🤭 urodziny to mój ma dzisiaj i jedziemy właśnie do Botanika na spacerek, chociaż pogoda kiepska - nie wiedziałam jak Czarka ubrać 😕 a jeszcze mnie czeka wykańczanie tortu 🙉

reklama
Ja będę zmieniała pracę, ale to jak już będę musiała wrócić, ani dnia wcześniej! Póki co mam swoją kasę (odkąd ZUS zaczął płacić), ale generalnie nie dzielimy pieniędzy na moje i jego 😂 A jakby nas było stać to pewnie wcale bym nie pracowała, ewentualnie coś dla przyjemności 😉 ale daleko mi do typowej matki Polki - obiad nie zawsze jest, śniadanka do pracy robi sobie sam, a dziurawe skarpety wyrzucam i chłopak nie ma z tym problemu 🤭 urodziny to mój ma dzisiaj i jedziemy właśnie do Botanika na spacerek, chociaż pogoda kiepska - nie wiedziałam jak Czarka ubrać 😕 a jeszcze mnie czeka wykańczanie tortu 🙉
oo torcik jejku znowu mi ślinka cieknie 🤪
chyba coś upichce 😜
Uuu spacerek mówisz pogoda u nas masakra wieje jak w kieleckim
też bym nie też jak dzisiaj ubrac i co mu założyłaś?
mój jak idę z nim do parku to teraz mega zaczął się interesować wszystkim co zielone wkoło 🤣 wczoraj myślałam że głowa mu się urwie 🤣🤣🤣

Do góry