reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

To u nas drzemki w większości są na mnie, chociaż czasami akceptuje jak ją odłożę, ale będę obok.
Najwidoczniej tatuś coś niedokładnie przeciął pępowinę 😂
😂🙈 Mój młody na mnie czasem spał jak był młodszy. Teraz nie ma szans bo jak go kładę sobie brzuszkiem na brzuch to chce się bawić - głowa do góry i szczerzy ten bezzębny uśmiech 🙈

reklama
Z tymi rozmiarami to jest cyrk, są ubranka 56, w które dalej wejdzie, a z innej firmy już minimum 68. 🥴 Nigdy nie wiem czy dalej w coś wlezie dopóki nie spróbuję go w to wcisnąć 🙈

U nas to samo albo nawet co gdzine się budzi i tylko by na cycu wisiał 😱 w dzień to samo zasypia a zaraz pobudka i cycus. Może to skok się zaczął 😱 Ja zaczęłam rozważać przejście na butle bo mam wrażenie że cyca traktuje jak smoczek. Jeszcze tak sobie myślę że jesteśmy po szczepieniach w środę i się zastanawiam czy to nie miało jakiegoś wpływu bo mały jest taki niespokojny i ciągle się spina. A wcześniej tego nie miał. Już się chyba zaczynam doszukiwać.
nie przejmuj się mój po szczepieniach co 2 h wisi na butelce już się przyzwyczaiłam. jak chcesz zmienić sposób karmienia to wiesz ze to ok 👍 ja małego karmie od początku mm nie miałam pokarmu a on nie umiał ssać wcześniaczek 😍 a rośnie zdrowo ważyl wczoraj 5.98 kg i równo 4 ms🥰

nie przejmuj się mój po szczepieniach co 2 h wisi na butelce już się przyzwyczaiłam. jak chcesz zmienić sposób karmienia to wiesz ze to ok 👍 ja małego karmie od początku mm nie miałam pokarmu a on nie umiał ssać wcześniaczek 😍 a rośnie zdrowo ważyl wczoraj 5.98 kg i równo 4 ms🥰
No to wielki chłopak, prawie kilo więcej niż u nas, także przybiera wam jak złoto! 😁 Niech zajada i rośnie zdrowo ❤️

Tez ostatnio moja chyba przechodziła to. Ciągle się budziła, ciągle. Jesc tez chciala częściej. Ja nie pozwalam na wiszeniu na piersi. Jeżeli widzę, że nie je tylko cmoka już raz na minutę to ja odłączam 😂 ja mam swoje zdanie na ten temat, piers służy do jedzenia a nie do smoczkowania 😂 przytulaski bez piersi w buzi 😀 co do mleka mm ja za 1.5 miesiąca przechodzę na butle juz. Wczoraj na patrzylam się jak 2 letni syn kuzynki robi awantury, że chce cyca to stwierdzilam ze lepiej szybciej to odstawić.
mojej koleżanki 5 latek robi awantury ze mną spać z mamą a tata won i tak go przyzwyczaili i zostało 😂

Normalnie jestem w szoku, że wasze maluszki się tak budzą w nocy, ja tego nie znam i mega mnie to cieszy, bo w nocy nie funkcjonuję 🙄 Kładę się późno, ale jak już zasnę to, nie budzić - typowa sowa 🙈 Czaruś jak zaśnie wieczorem to koło 7-8 się dopiero budzi, śpioch mój mały 😴🥰
Co do karmienia piersią, miałam wyrzuty sumienia wiadomo, szczególnie, że miałam mleko i gdybym przystawiala go regularnie i piersi by mnie nie bolały, pewnie bym rozkręciła laktację na dobre i karmiła po dziś dzień, ale widocznie tak miało być. Jak całkiem odstawiłam to poczułam ulgę i super, że tatuś może też karmić ❤️
Do pracy mi się nie spieszy, bo nie lubię mojej pracy, ale gdybym robiła coś fajnego na bank też bym już chciała wrócić, chociaż nie przypuszczałam, że tak się zwiąże z małym i póki co nie wyobrażam sobie rozłąki 😯🙉
Po ostatnie wczoraj pierwsza dawka covida i nawet ręka mnie nie boli 😂

A mnie wkurzało naciskanie na cycka. Było tylko przykładaj, przykładaj, jakbym tego wcale nie robiła.. I serio jak przeszłam całkiem na mm, wyrzuty mnie trzymały długo, ale jaki spokój wewnątrzny potem miałam 🙃
ja miałam tak że przez ms kp i mm aż straciłam całkowicie pokarm, mały nie ssał a tylko ciągle słyszałam bo za duże piersi, brodawki. ze lepiej kp mam to głęboko w d... jak patrzyłam jak go zmuszalam do ssania i zaciskania piersi to aż żal mi go było 🥺

reklama
dziewczyny czy Wasze dzieci lezac na brzuszkach tez tak bardzo sie boja polozyc glowe na macie? Moja jak jej opadaja sily to zaczyna jeczec i plakac ale glowy na macie nie polozy zeby odpoczac.
To wcale maly nie jest, moja Hanka 6.400 w czwartek wazyla 😀

Do góry