Niestetu filmiku nie moge wgrać. Tylko foto. Łatwo się rozcieraChcialam wgrać wam filmik jak się rozciera te emolium z psikaczem. Bo moim zdaniem super! Nie jestem biala. Ja polecam na codzień stosować olej z pestek malin, naturalna ochrona![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niestetu filmiku nie moge wgrać. Tylko foto. Łatwo się rozcieraChcialam wgrać wam filmik jak się rozciera te emolium z psikaczem. Bo moim zdaniem super! Nie jestem biala. Ja polecam na codzień stosować olej z pestek malin, naturalna ochrona![]()
Ja tylko w składowo z jednym trafiłam bo kupiłam 4 różneJa tez kupilam dwa filtry mineralne i za zadne skarby nie moge rozsmarowac ani zmyc tego gowna. Poszlam teraz sie doradzic do apteki i mi Pani polecila to, czym smarowala swoje dziecko Bioderma pianka 50 . Super sie stosuje, ale ma filtry chemiczne i tu mialam watpliwosc, ale podobno ten tlenek cynku (mineralny filtr) tez bardzo niezdrowy dla dzieci.
Może za bardzo kombinujcieJa tylko w składowo z jednym trafiłam bo kupiłam 4 różne
Z MomMe Ochronny parasol od słonka
Ale np kupiłam też Dermedic Baby Sunbrella w sprayu za kurna 50 zł i do dupy a w emulsji jest ok
Chyba bardziej zdrowy już chemiczny z tego co czytałam nawet na Google jak się śpieszę piszą cyt.Filtry chemiczne wnikają w naskórek i mogą wywoływać podrażnienia skóry i alergie kontaktowe. Filtry chemiczne chronią dobrze przed promieniowaniem UVB, a tylko niektóre chronią także przed promieniowaniem UVA. Dla dzieci do 3. roku życia zaleca się stosowanie preparatów przeciwsłonecznych z filtrami mineralnymi.
Ale tak jak pisałam każdy robi jak uważamnie tylko wkurzyło że mały ma taką fotkę delikatna najpierw za dużo kremów na niego ładowałam i wysypka potem te filtry już mu dwa razy załatwiłam skórę
![]()
Jakie gladziutkie nóżkiNiestetu filmiku nie moge wgrać. Tylko foto. Łatwo się rozciera![]()
Tez myslalam zeby tak sprobowac. Zmotywowalas mnieOgólnie wyczailam, że młody bardzo lubi oglądać jak rodzice robią coś ciekawegoi rano jak się obudzi to rozkładam mu podłodze matę i daje jakieś zabawki, i jak mam czas to ja sobie rozkladam obok i robię jogę
jak ogląda wtedy to głowa mała! Wcześniej starałam się robić jakieś treningi etc jak on śpi, ale wtedy się tylko spinam, że zaraz się obudzi i będzie popłakiwal
więc przyjęłam inną taktykę haha
No ja smaruję tylko zwykłym kremem. Moim zdaniem teraz ludzie wymyślają za bardzo, wszystko bio, sro a potem dziecko wyjdzie na słone i poparzone, albo użyje się innego kremu to zaraz alergia.Może za bardzo kombinujciemy praktycznie w ogóle filtra nie używamy, mamy jakiś z babydream w sprayu w razie potrzeby, ale tak to unikamy słońca na maluchu, a jak buzię czy kawałek ciała ma chwilę wystawiona to tez mu się nic nie stanie. Słońce nie opala w 2 minuty
a ten filtr co mamy to nie jest jakiś wybitny i chyba chemiczny właśnie, ale jak od święta mu coś tam posmarujemy to nic mu nie będzie. Moja mama mówi, że jak mój brat był mały to w ogóle filtrów dla dzieci nie było i się smarowało takimi dla dorosłych albo niczym
![]()
Tak jest! Ja też tak uważam. Oczywiście trzeba być świadomym i brać odpowiedzialność za swoje wybory, ale szkoda tracić tyle czasu na zastanawianie się i analizowanie, lepiej go wykorzystać na życie! Spędzanie czasu z maluszkiem, wycieczki, spacery albo zrobienie czegoś dla siebieNo ja smaruję tylko zwykłym kremem. Moim zdaniem teraz ludzie wymyślają za bardzo, wszystko bio, sro a potem dziecko wyjdzie na słone i poparzone, albo użyje się innego kremu to zaraz alergia.