Niestetu filmiku nie moge wgrać. Tylko foto. Łatwo się rozcieraChcialam wgrać wam filmik jak się rozciera te emolium z psikaczem. Bo moim zdaniem super! Nie jestem biala. Ja polecam na codzień stosować olej z pestek malin, naturalna ochrona
reklama
Ja tylko w składowo z jednym trafiłam bo kupiłam 4 różneJa tez kupilam dwa filtry mineralne i za zadne skarby nie moge rozsmarowac ani zmyc tego gowna. Poszlam teraz sie doradzic do apteki i mi Pani polecila to, czym smarowala swoje dziecko Bioderma pianka 50 . Super sie stosuje, ale ma filtry chemiczne i tu mialam watpliwosc, ale podobno ten tlenek cynku (mineralny filtr) tez bardzo niezdrowy dla dzieci.
Z MomMe Ochronny parasol od słonka
Ale np kupiłam też Dermedic Baby Sunbrella w sprayu za kurna 50 zł i do dupy a w emulsji jest ok
Chyba bardziej zdrowy już chemiczny z tego co czytałam nawet na Google jak się śpieszę piszą cyt.Filtry chemiczne wnikają w naskórek i mogą wywoływać podrażnienia skóry i alergie kontaktowe. Filtry chemiczne chronią dobrze przed promieniowaniem UVB, a tylko niektóre chronią także przed promieniowaniem UVA. Dla dzieci do 3. roku życia zaleca się stosowanie preparatów przeciwsłonecznych z filtrami mineralnymi.
Ale tak jak pisałam każdy robi jak uważa mnie tylko wkurzyło że mały ma taką fotkę delikatna najpierw za dużo kremów na niego ładowałam i wysypka potem te filtry już mu dwa razy załatwiłam skórę
rosenberg
Fanka BB :)
Może za bardzo kombinujcie my praktycznie w ogóle filtra nie używamy, mamy jakiś z babydream w sprayu w razie potrzeby, ale tak to unikamy słońca na maluchu, a jak buzię czy kawałek ciała ma chwilę wystawiona to tez mu się nic nie stanie. Słońce nie opala w 2 minuty a ten filtr co mamy to nie jest jakiś wybitny i chyba chemiczny właśnie, ale jak od święta mu coś tam posmarujemy to nic mu nie będzie. Moja mama mówi, że jak mój brat był mały to w ogóle filtrów dla dzieci nie było i się smarowało takimi dla dorosłych albo niczymJa tylko w składowo z jednym trafiłam bo kupiłam 4 różne
Z MomMe Ochronny parasol od słonka
Ale np kupiłam też Dermedic Baby Sunbrella w sprayu za kurna 50 zł i do dupy a w emulsji jest ok
Chyba bardziej zdrowy już chemiczny z tego co czytałam nawet na Google jak się śpieszę piszą cyt.Filtry chemiczne wnikają w naskórek i mogą wywoływać podrażnienia skóry i alergie kontaktowe. Filtry chemiczne chronią dobrze przed promieniowaniem UVB, a tylko niektóre chronią także przed promieniowaniem UVA. Dla dzieci do 3. roku życia zaleca się stosowanie preparatów przeciwsłonecznych z filtrami mineralnymi.
Ale tak jak pisałam każdy robi jak uważa mnie tylko wkurzyło że mały ma taką fotkę delikatna najpierw za dużo kremów na niego ładowałam i wysypka potem te filtry już mu dwa razy załatwiłam skórę
rosenberg
Ogólnie wyczailam, że młody bardzo lubi oglądać jak rodzice robią coś ciekawego i rano jak się obudzi to rozkładam mu podłodze matę i daje jakieś zabawki, i jak mam czas to ja sobie rozkladam obok i robię jogę jak ogląda wtedy to głowa mała! Wcześniej starałam się robić jakieś treningi etc jak on śpi, ale wtedy się tylko spinam, że zaraz się obudzi i będzie popłakiwal więc przyjęłam inną taktykę haha
Jakie gladziutkie nóżki ulalaNiestetu filmiku nie moge wgrać. Tylko foto. Łatwo się rozciera
Tez myslalam zeby tak sprobowac. Zmotywowalas mnieOgólnie wyczailam, że młody bardzo lubi oglądać jak rodzice robią coś ciekawego i rano jak się obudzi to rozkładam mu podłodze matę i daje jakieś zabawki, i jak mam czas to ja sobie rozkladam obok i robię jogę jak ogląda wtedy to głowa mała! Wcześniej starałam się robić jakieś treningi etc jak on śpi, ale wtedy się tylko spinam, że zaraz się obudzi i będzie popłakiwal więc przyjęłam inną taktykę haha
G
gość _199
Gość
No ja smaruję tylko zwykłym kremem. Moim zdaniem teraz ludzie wymyślają za bardzo, wszystko bio, sro a potem dziecko wyjdzie na słone i poparzone, albo użyje się innego kremu to zaraz alergia.Może za bardzo kombinujcie my praktycznie w ogóle filtra nie używamy, mamy jakiś z babydream w sprayu w razie potrzeby, ale tak to unikamy słońca na maluchu, a jak buzię czy kawałek ciała ma chwilę wystawiona to tez mu się nic nie stanie. Słońce nie opala w 2 minuty a ten filtr co mamy to nie jest jakiś wybitny i chyba chemiczny właśnie, ale jak od święta mu coś tam posmarujemy to nic mu nie będzie. Moja mama mówi, że jak mój brat był mały to w ogóle filtrów dla dzieci nie było i się smarowało takimi dla dorosłych albo niczym
reklama
rosenberg
Tak jest! Ja też tak uważam. Oczywiście trzeba być świadomym i brać odpowiedzialność za swoje wybory, ale szkoda tracić tyle czasu na zastanawianie się i analizowanie, lepiej go wykorzystać na życie! Spędzanie czasu z maluszkiem, wycieczki, spacery albo zrobienie czegoś dla siebieNo ja smaruję tylko zwykłym kremem. Moim zdaniem teraz ludzie wymyślają za bardzo, wszystko bio, sro a potem dziecko wyjdzie na słone i poparzone, albo użyje się innego kremu to zaraz alergia.