reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam to emolium ale w kremie..powiem tylko tyle, kuźwa...tego nie idzie posmarować. Ciocia dziś wysmarowała starszaka i wyglądał jakby go mąka natarła o_O
Mam wrażenie, że wszystkie kremy z wysokim filtrem zostawiają biały ślad 😭 my mamy ochronny parasol od słonka, filtr 50 i nie dość, że ciężko rozsmarować to potem jest blada twarz i jeszcze jak mu się uleje albo płacze to się to wszystko maże, także jestem chora jak mam mu to na buzię nakładać. W efekcie smaruję od wielkiego dzwonu, w gondoli i tak nie ma za dużo kontaktu ze słońcem.

reklama
Ooo dzieki, a to w sumie moze powinnam walasnie zaczac od tego pytania: jak czesto sie smaruje tym maluszka? Jak wychodzimy na spacer to staram sie tak manewrować wozkiem i oslonkami zeby cala byla w cieniu, ale czasami trzeba ja z wozka wyciagnac, a cienia brak - moze niepotrzebnie panikuje - przeciez ja slonce nie zabije.

a jak u Was w ogole? Wiesz co dalej robic po tej pomylce ze szczepieniami? Ta Wasza lekarka chyba powinna dac jakies zalecenia na wypisie w takim razie ... a nie przez telefon doradzac 🧐
nam Dermatolog powiedziała że absolutnie nie stosujemy dla niemowląt sporo od 6 ms z filtrami mineralnymi tylko miejsca wystające z wózka. polecała i rani z uv i nic więcej.
pytałam o plaże powiedziała że takiego malca nie wystawia się na słońce bo skóra nie poradzić sobie tak jak z tak wysokim filtrem☹️
a ja kuźwa kupiłam ze 4 różne 🤨 a dermatolog stąd że posmarowałam małemu całe nogi super fajnym roll on hipp no i za godzinę był krokodylem 😩masakra

nam Dermatolog powiedziała że absolutnie nie stosujemy dla niemowląt sporo od 6 ms z filtrami mineralnymi tylko miejsca wystające z wózka. polecała i rani z uv i nic więcej.
pytałam o plaże powiedziała że takiego malca nie wystawia się na słońce bo skóra nie poradzić sobie tak jak z tak wysokim filtrem☹️
a ja kuźwa kupiłam ze 4 różne 🤨 a dermatolog stąd że posmarowałam małemu całe nogi super fajnym roll on hipp no i za godzinę był krokodylem 😩masakra
Dodam że mały już nie ma miekiej skórki walczymy o odbudowę 😟 sama mu to zrobiłam więc przestrzegam ale każdy zrobi jak uważa.
Filtry mineralne to Zinc Oxide (nano) i Titanium Dioxide (nano)
Oczywiście dyskutowałam z lekarka ze to pewnie nie od tego bo producent pisze ze dla małych niemowlaka możecie się domyśleć że to była dyskusja wyższości g.... Nad g....
Wnerwia mnie ze z każdej strony robi się na w butelkę 🤬

Ostatnia edycja:
Ooo dzieki, a to w sumie moze powinnam walasnie zaczac od tego pytania: jak czesto sie smaruje tym maluszka? Jak wychodzimy na spacer to staram sie tak manewrować wozkiem i oslonkami zeby cala byla w cieniu, ale czasami trzeba ja z wozka wyciagnac, a cienia brak - moze niepotrzebnie panikuje - przeciez ja slonce nie zabije.

a jak u Was w ogole? Wiesz co dalej robic po tej pomylce ze szczepieniami? Ta Wasza lekarka chyba powinna dac jakies zalecenia na wypisie w takim razie ... a nie przez telefon doradzac 🧐
Ja tez staram się tak manewrować żeby duzo ominąć. Wiadomo wyciagam ja to, jest trochę opalona. Smarowalam ja 2 razy nad jezuirem u nic jej nie było od tego 😁 wszystko dobrze, gorączki nie ma. Gadalam z neonatologiem, mówi że by szczepił prenevarem. A z hani lekarka będziemy jeszcze się zastanawiać Co i jak.

Ja zamówiłam sobie z zjaji 30uv od 1 dnia zycia

Ja tez staram się tak manewrować żeby duzo ominąć. Wiadomo wyciagam ja to, jest trochę opalona. Smarowalam ja 2 razy nad jezuirem u nic jej nie było od tego 😁 wszystko dobrze, gorączki nie ma. Gadalam z neonatologiem, mówi że by szczepił prenevarem. A z hani lekarka będziemy jeszcze się zastanawiać Co i jak.
Ja tez kupilam dwa filtry mineralne i za zadne skarby nie moge rozsmarowac ani zmyc tego gowna. Poszlam teraz sie doradzic do apteki i mi Pani polecila to, czym smarowala swoje dziecko Bioderma pianka 50 . Super sie stosuje, ale ma filtry chemiczne i tu mialam watpliwosc, ale podobno ten tlenek cynku (mineralny filtr) tez bardzo niezdrowy dla dzieci.

Ja tez kupilam dwa filtry mineralne i za zadne skarby nie moge rozsmarowac ani zmyc tego gowna. Poszlam teraz sie doradzic do apteki i mi Pani polecila to, czym smarowala swoje dziecko Bioderma pianka 50 . Super sie stosuje, ale ma filtry chemiczne i tu mialam watpliwosc, ale podobno ten tlenek cynku (mineralny filtr) tez bardzo niezdrowy dla dzieci.
Moja siostra mi polecała z babydream filtr, z tego co pamiętam spoko się rozsmarowuje.

reklama
Chcialam wgrać wam filmik jak się rozciera te emolium z psikaczem. Bo moim zdaniem super! Nie jestem biala. Ja polecam na codzień stosować olej z pestek malin, naturalna ochrona 😁

Do góry