reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja też miałam mieć dzisiaj szczepienie ale zadzwoniłam że nie przyjdziemy bo nie ma szczepionek 5w1 w żadnej aptece. To są jaja normalnie. I pytam lekarza co mam robic w tej sytuacji to powiedział żeby jeszcze sprawdzać w aptekach może się pojawi a jak nie będzie przez dłuższy czas to wtedy inną szczepionką zaszczepi... Mam nadzieję że w końcu się pojawi, chociaż pielęgniarka mówiła że podobno dopiero na lipiec mają puścić partie...
Ja jestem w ogóle w szoku, że wy macie takie problemy, bo nam lekarka mówiła, że bardzo ważny jest numer partii i musi być ten sam. W momencie kiedy kupuje szczepionkę to reszta dawek czeka na mnie w lodówce, a ja w domu mam opakowania z numerem seryjnym sCzepionki.

reklama
Ja też miałam mieć dzisiaj szczepienie ale zadzwoniłam że nie przyjdziemy bo nie ma szczepionek 5w1 w żadnej aptece. To są jaja normalnie. I pytam lekarza co mam robic w tej sytuacji to powiedział żeby jeszcze sprawdzać w aptekach może się pojawi a jak nie będzie przez dłuższy czas to wtedy inną szczepionką zaszczepi... Mam nadzieję że w końcu się pojawi, chociaż pielęgniarka mówiła że podobno dopiero na lipiec mają puścić partie...
Jak to jest mozliwe, brzmi nieprawdopodobnie. A ten pomysl z doszczepieniem inna niepowaznie 😳 nie da sie zamowic???? Jak z kazdym innym produktem z apteki?

Normalnie prawie jak szczepionki na grypę ostatniego sezonu, listy w aptekach miały u nas w mieście po 500 osób w kolejce po szczepionkę 🥴

Jak to jest mozliwe, brzmi nieprawdopodobnie. A ten pomysl z doszczepieniem inna niepowaznie 😳 nie da sie zamowic???? Jak z kazdym innym produktem z apteki?
No właśnie nie da się zamówić bo apteki nie mają skąd bo nie ma ich na hurtowniach. My mieszkamy na wsi i przychodnia tych szczepionek 5w1 i 6w1 nie ma u siebie i trzeba właśnie kupić i wziąć ze sobą. Ja już nie wiem co robić. Czy są jakieś normy czasowe do którego miesiąca trzeba przyjąć ta drugą dawkę szczepionki? Bo ja się na tym nie znam kompletnie ...

😱 To u mnie nie było problemu, ale ja i tak zaraz jak już umówię młodego, zamawiam w aptece na dzień szczepienia, żeby się potem nie stresować. A doz internetowym nie mają? Tam można zamówić z odbiorem w aptece 😉

No właśnie nie da się zamówić bo apteki nie mają skąd bo nie ma ich na hurtowniach. My mieszkamy na wsi i przychodnia tych szczepionek 5w1 i 6w1 nie ma u siebie i trzeba właśnie kupić i wziąć ze sobą. Ja już nie wiem co robić. Czy są jakieś normy czasowe do którego miesiąca trzeba przyjąć ta drugą dawkę szczepionki? Bo ja się na tym nie znam kompletnie ...
A w jakich okolicach mieszkacie? Jakie macie miasto wieksze najblizej? Probowalas tam dzwonic po aptekach moze? Wydaje sie nieprawdopodobne ze w obrebie 400km nie ma szczepionek nigdzie 😳 to co maja zrobic te wszystkie dzieci???

Ja jestem w ogóle w szoku, że wy macie takie problemy, bo nam lekarka mówiła, że bardzo ważny jest numer partii i musi być ten sam. W momencie kiedy kupuje szczepionkę to reszta dawek czeka na mnie w lodówce, a ja w domu mam opakowania z numerem seryjnym sCzepionki.
Co Ty? Pierwsze słyszę, ja kupuję na bieżąco w aptece w dzień szczepienia, więc na pewno jest inny numer partii zresztą np. rota, czyli to co dostaje z przychodni ma różne numery partii, bo wpisują w książeczkę. To chyba nie ma większego znaczenia, bo skład jest ten sam, a nie wiem, ile są ważne takie szczepionki, ale jak z jednej partii to może się zdążyć przeterminować przed ostatnią dawką 🤔

Niestety niedostępny...
Ja próbowałam teraz z ciekawości i była dostępna 🤔 Masakra jakaś. My na szczęście w przychodni mamy wszystkie szczepionki, chociaż o to nie trzeba się martwić. Już nawet myślałam, żeby Ci kupić i wysłać, ale jak to wysłać żeby się nie zepsulo nic? A której szukasz? Pentaxim?

reklama
A w jakich okolicach mieszkacie? Jakie macie miasto wieksze najblizej? Probowalas tam dzwonic po aptekach moze? Wydaje sie nieprawdopodobne ze w obrebie 400km nie ma szczepionek nigdzie 😳 to co maja zrobic te wszystkie dzieci???
No ja nie wiem właśnie. Obdzwaniałam apteki w miescie i też nie mają, sprawdzali w hurtowniach i nie mieli. Sprawdzam na stronie kto ma lek i najbliżej mamy do Nowego Sącza ale to 120 km w jedną stronę. No będę szukać na bieżąco mam nadzieję że pojawi się coś bliżej. A jak nie to trzeba będzie jechać.

Do góry