marta18691
Fanka BB :)
Im później kolejna ciąża tym gorzej przy kolejnej CC ja byłam godzinę na stoleA czemu zrosty skoro odczekalas ?
![Loudly crying face :sob: 😭](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f62d.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Im później kolejna ciąża tym gorzej przy kolejnej CC ja byłam godzinę na stoleA czemu zrosty skoro odczekalas ?
Serio ? Czyli lepiej żebym szybciej zaszła w ciążę ? Szok. A co jeżeli zajdziesz w kolejną ciążę ? Usuną macicę ?Im później kolejna ciąża tym gorzej przy kolejnej CC ja byłam godzinę na stoletakie zrosty były a lekarz już mówił że już nie będzie z czego wycinać przy kolejnej ciąży
Lubi go bardzo, ale mamy tez swoje patrnty-jak jest nieznosny, a chcemy zjesc, to stawiamy go sobie na stole albo na krzeslach-on musi nas widziec caly czas. No i jak tam jest to zawsze musi miec cos do ciumkania-najlepiej idzie mu pielucha w buzi. Jak cos potrzebuje zrobic to tez go tam wkladam i do niego gadam. Ale oczywiscie ma rozne fazy. Staram sie nie wiecej niz lacznie godzine dziennie, bo nam rehabilitantka zakazala.Haha matko jaka roznica
a jak u Was ten bujaczek sie sprawuje? Lubi maly siedziec w nim? Jak dlugo wytrzymuje?
Nie wiem odradzali kolejna ciążę...ale do tych 2lat najlepiej zajść żeby nie było problemów potemSerio ? Czyli lepiej żebym szybciej zaszła w ciążę ? Szok. A co jeżeli zajdziesz w kolejną ciążę ? Usuną macicę ?
Ja pierwsze słyszę ze im dłużej tym gorzej. Tu chodzi o zszycie. Pewnie kiepsko miała i sie zrosty zrobiły. Czas działa na korzyść co do cesarkiSerio ? Czyli lepiej żebym szybciej zaszła w ciążę ? Szok. A co jeżeli zajdziesz w kolejną ciążę ? Usuną macicę ?
Alek dzisiaj taka kupę zrobił że wyszła każda stronaMoje dziecko zaczęło robić kupkę co drugi dzień, a wcześniej były minimum dwie dziennieboje się jutra bo jak już zrzuci bomby to wylewają się wszystkimi szczelinami z pieluchy
z drugiej strony dzięki temu już coraz mniej pieluch nam dziennie idzie
![]()
Zrobil jej sie krwiak na ranie jakos tydzien po cc, generalnie siedziala z taka maszyna z drenem w brzuchu i to jej wysysalo krew - rane miala otwarta tylko zaplastrowaną. Chyba trzy zabiegi oczyszczania tego w srodku zanim ja na nowo zaszyli w ciagu 2,5 tygodnia siedzenia w szpitalu. Ten krwiak chyba przez gronkowca.A co jej się działo?
No właśnie ja się za bardzo na tym nie znam, ale to nie jest tak, że to jednak jest blizna wewnątrz i jakiegoś wpływu na nią się nie ma? Ja miałam bliznę prawie niewidoczną, położna to nadziwić się nie mogła, że w ogóle miałam cięcie, drugie cięcie robił mi ten sam lekarz i ogólnie dłużej trwało bo właśnie zrosty się porobiły i ogólnie dłużej trwało niż pierwsze. Wzięłam to za pewnik, że musiały się porobić i nawet jakoś bardzo się tym nie przejmowałam.W różnych szpitalach różnie tną. W niektórych się w tym specjalizują, w innych niekoniecznie. U nas w Krakowie np jest jeden szpital, który ma bardzo dużo cesarek i babki tam na planowane cesarki najczęściej idą bo tam ładnie tną i się już wyrobili. Dlatego też pewnie jeden szpital zrobi dobrą robotę, a inny gorsza i będą zrosty. No i predyspozycje osobiste na pewno też tu grają, jedna babka będzie miała więcej zrostów niż inna![]()