reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Im później kolejna ciąża tym gorzej przy kolejnej CC ja byłam godzinę na stole 😭takie zrosty były a lekarz już mówił że już nie będzie z czego wycinać przy kolejnej ciąży
Serio ? Czyli lepiej żebym szybciej zaszła w ciążę ? Szok. A co jeżeli zajdziesz w kolejną ciążę ? Usuną macicę ?

Haha matko jaka roznica 😁

a jak u Was ten bujaczek sie sprawuje? Lubi maly siedziec w nim? Jak dlugo wytrzymuje?
Lubi go bardzo, ale mamy tez swoje patrnty-jak jest nieznosny, a chcemy zjesc, to stawiamy go sobie na stole albo na krzeslach-on musi nas widziec caly czas. No i jak tam jest to zawsze musi miec cos do ciumkania-najlepiej idzie mu pielucha w buzi. Jak cos potrzebuje zrobic to tez go tam wkladam i do niego gadam. Ale oczywiscie ma rozne fazy. Staram sie nie wiecej niz lacznie godzine dziennie, bo nam rehabilitantka zakazala.

Załączniki

• 26EEEC37-044C-4C1C-B338-6748F1474179.jpeg
    26EEEC37-044C-4C1C-B338-6748F1474179.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 85
W różnych szpitalach różnie tną. W niektórych się w tym specjalizują, w innych niekoniecznie. U nas w Krakowie np jest jeden szpital, który ma bardzo dużo cesarek i babki tam na planowane cesarki najczęściej idą bo tam ładnie tną i się już wyrobili. Dlatego też pewnie jeden szpital zrobi dobrą robotę, a inny gorsza i będą zrosty. No i predyspozycje osobiste na pewno też tu grają, jedna babka będzie miała więcej zrostów niż inna 😁

Moje dziecko zaczęło robić kupkę co drugi dzień, a wcześniej były minimum dwie dziennie 🤔 boje się jutra bo jak już zrzuci bomby to wylewają się wszystkimi szczelinami z pieluchy 🥴 z drugiej strony dzięki temu już coraz mniej pieluch nam dziennie idzie 😎

Moje dziecko zaczęło robić kupkę co drugi dzień, a wcześniej były minimum dwie dziennie 🤔 boje się jutra bo jak już zrzuci bomby to wylewają się wszystkimi szczelinami z pieluchy 🥴 z drugiej strony dzięki temu już coraz mniej pieluch nam dziennie idzie 😎
Alek dzisiaj taka kupę zrobił że wyszła każda strona 🤣🤣🤣 wszystko musiałam wyprać, a pielucha od razu do pralki bo nie nadawała się nawet do zaprania 😳

A co jej się działo?
Zrobil jej sie krwiak na ranie jakos tydzien po cc, generalnie siedziala z taka maszyna z drenem w brzuchu i to jej wysysalo krew - rane miala otwarta tylko zaplastrowaną. Chyba trzy zabiegi oczyszczania tego w srodku zanim ja na nowo zaszyli w ciagu 2,5 tygodnia siedzenia w szpitalu. Ten krwiak chyba przez gronkowca.

reklama
W różnych szpitalach różnie tną. W niektórych się w tym specjalizują, w innych niekoniecznie. U nas w Krakowie np jest jeden szpital, który ma bardzo dużo cesarek i babki tam na planowane cesarki najczęściej idą bo tam ładnie tną i się już wyrobili. Dlatego też pewnie jeden szpital zrobi dobrą robotę, a inny gorsza i będą zrosty. No i predyspozycje osobiste na pewno też tu grają, jedna babka będzie miała więcej zrostów niż inna 😁
No właśnie ja się za bardzo na tym nie znam, ale to nie jest tak, że to jednak jest blizna wewnątrz i jakiegoś wpływu na nią się nie ma? Ja miałam bliznę prawie niewidoczną, położna to nadziwić się nie mogła, że w ogóle miałam cięcie, drugie cięcie robił mi ten sam lekarz i ogólnie dłużej trwało bo właśnie zrosty się porobiły i ogólnie dłużej trwało niż pierwsze. Wzięłam to za pewnik, że musiały się porobić i nawet jakoś bardzo się tym nie przejmowałam.

Do góry