reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mucosolvan zwykły nie jest antybiotykiem ani sterydem i ten inhalacje zapewne też nie. To jest lęk, który rozrzedza wydzielinę z tego co pamiętam, mnie przepisywali lekarze mucosolvan jak byłam większym dzieckiem
Nie wiem czy tym inhalowac dziecko czy nie, czy sama solą... Kompletnie nie ufam pediatrom.

reklama
Nie wiem czy tym inhalowac dziecko czy nie, czy sama solą... Kompletnie nie ufam pediatrom.
Hmmm, to zależy od sytuacji. Jeśli mu zalega wydzielina to na pewno nie bez powodu wypisał ten lek. Osłuchowo był ok? Myślę, że w takich tematach jak leki i leczenie dzieci nie ma co dyskutować na forum bo my nie jesteśmy lekarzami, każda ma swoje zdanie, ale jednak tutaj dobrze zasięgnąć opinii specjalisty... Może znajdź jakiegoś lekarza dodatkowo? Albo innego pediatrę?
U nas jest dalej katar, ale tylko rano się gluty pojawiają i ewentualnie po drzemce w dzień 🤷 więc pewnie alergiczny na coś co kwitnie. No i inhalujemy się solą fizjologiczna i woda morska do nosa, a z rana odciągam trochę gluta żeby się nie męczył.

Hmmm, to zależy od sytuacji. Jeśli mu zalega wydzielina to na pewno nie bez powodu wypisał ten lek. Osłuchowo był ok? Myślę, że w takich tematach jak leki i leczenie dzieci nie ma co dyskutować na forum bo my nie jesteśmy lekarzami, każda ma swoje zdanie, ale jednak tutaj dobrze zasięgnąć opinii specjalisty... Może znajdź jakiegoś lekarza dodatkowo? Albo innego pediatrę?
U nas jest dalej katar, ale tylko rano się gluty pojawiają i ewentualnie po drzemce w dzień 🤷 więc pewnie alergiczny na coś co kwitnie. No i inhalujemy się solą fizjologiczna i woda morska do nosa, a z rana odciągam trochę gluta żeby się nie męczył.
No właśnie osłuchowo ok. Wizyta trwała dosłownie 4 minuty, wraz z pospieszaniem, że mam go szybciej rozbierać..

Wiadomo że do pediatry trzeba być zapisanym w przychodni, jak pójdę do innego to one się obrażają, że byłam wcześniej i innej, bo już była taka sytuacja że szczepieniem, że na pierwszym byłam X, to na drugich Y skomentowała że mam się zdecydować...
Zanim go ubrałam już miałam receptę w ręce i otwarte drzwi, a ona zapraszała mnie do wyjścia. Nie mam znajomych z dziećmi, nie mam się poradzić kogoś aby zmienić pediatrę na jakiegoś dobrego.

Wiadomo że do pediatry trzeba być zapisanym w przychodni, jak pójdę do innego to one się obrażają, że byłam wcześniej i innej, bo już była taka sytuacja że szczepieniem, że na pierwszym byłam X, to na drugich Y skomentowała że mam się zdecydować...
Zanim go ubrałam już miałam receptę w ręce i otwarte drzwi, a ona zapraszała mnie do wyjścia. Nie mam znajomych z dziećmi, nie mam się poradzić kogoś aby zmienić pediatrę na jakiegoś dobrego.
Ja bym ewentualnie inhalowala solą.

Jeżeli czysto osłuchowo to nie rozumiem jak lekarz małemu dziecku może to przepisać....

Załączniki

• Screenshot_20210608_173616_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210608_173616_com.android.chrome.jpg
    334,5 KB · Wyświetleń: 50
No właśnie osłuchowo ok. Wizyta trwała dosłownie 4 minuty, wraz z pospieszaniem, że mam go szybciej rozbierać..
No lipa, ja za bardzo też nie ufam pediatrom, byłam z Idą to mi kazała smarować ją sudokremem, a druga lekarka za dwa dni, że sudokrem może zlepiać wargi sromowe i żeby nie używać tego... 🤷

No lipa, ja za bardzo też nie ufam pediatrom, byłam z Idą to mi kazała smarować ją sudokremem, a druga lekarka za dwa dni, że sudokrem może zlepiać wargi sromowe i żeby nie używać tego... 🤷
Masakra, bądź tu mądry. Trudno ograniczę się do wizyty w przychodni tylko, a jak coś się będzie poważniejszego działo to będę jeździła na izbę. Wkurza mnie ta przychodnia, tu stówę na bioderka, tu stówę na inne USG itp. tylko żeby zarobić.

A skąd jesteście?

reklama
Do góry