Tak - pisalysmy, na KopernikaBtw gdzie rodziłas? Bo kojarzę, że tez Krakówtak z ciekawości pytam. I czy polecasz szpital
nie pamiętam, czy już o tym pisalysmy
Co do CC to ja byłam na sali z babeczka po 3ciej CC i na luzie wszystko.
![Beaming face with smiling eyes :grin: 😁](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f601.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak - pisalysmy, na KopernikaBtw gdzie rodziłas? Bo kojarzę, że tez Krakówtak z ciekawości pytam. I czy polecasz szpital
nie pamiętam, czy już o tym pisalysmy
Co do CC to ja byłam na sali z babeczka po 3ciej CC i na luzie wszystko.
Hmmi się wydaje że regularne masaże mogą im zapobiec. Ale sama nie wiemNo właśnie ja się za bardzo na tym nie znam, ale to nie jest tak, że to jednak jest blizna wewnątrz i jakiegoś wpływu na nią się nie ma? Ja miałam bliznę prawie niewidoczną, położna to nadziwić się nie mogła, że w ogóle miałam cięcie, drugie cięcie robił mi ten sam lekarz i ogólnie dłużej trwało bo właśnie zrosty się porobiły i ogólnie dłużej trwało niż pierwsze. Wzięłam to za pewnik, że musiały się porobić i nawet jakoś bardzo się tym nie przejmowałam.
Ale dlugie nogi !! Wysoki bedzie chlopakLubi go bardzo, ale mamy tez swoje patrnty-jak jest nieznosny, a chcemy zjesc, to stawiamy go sobie na stole albo na krzeslach-on musi nas widziec caly czas. No i jak tam jest to zawsze musi miec cos do ciumkania-najlepiej idzie mu pielucha w buzi. Jak cos potrzebuje zrobic to tez go tam wkladam i do niego gadam. Ale oczywiscie ma rozne fazy. Staram sie nie wiecej niz lacznie godzine dziennie, bo nam rehabilitantka zakazala.
Na Kopernika chyba wlasnie, tak? U mnie rana wyglada bardzo estetycznie.W różnych szpitalach różnie tną. W niektórych się w tym specjalizują, w innych niekoniecznie. U nas w Krakowie np jest jeden szpital, który ma bardzo dużo cesarek i babki tam na planowane cesarki najczęściej idą bo tam ładnie tną i się już wyrobili. Dlatego też pewnie jeden szpital zrobi dobrą robotę, a inny gorsza i będą zrosty. No i predyspozycje osobiste na pewno też tu grają, jedna babka będzie miała więcej zrostów niż inna![]()
Moje dziecko zaczęło robić kupkę co drugi dzień, a wcześniej były minimum dwie dziennieboje się jutra bo jak już zrzuci bomby to wylewają się wszystkimi szczelinami z pieluchy
z drugiej strony dzięki temu już coraz mniej pieluch nam dziennie idzie
![]()
Nasza za to po raz piereszy zbombiła sie w trakcie kąpieliAlek dzisiaj taka kupę zrobił że wyszła każda stronawszystko musiałam wyprać, a pielucha od razu do pralki bo nie nadawała się nawet do zaprania
![]()
Moja robi co 2-3 dzień. Ale wtedy robi po 3, 4 kupkiMoje dziecko zaczęło robić kupkę co drugi dzień, a wcześniej były minimum dwie dziennieboje się jutra bo jak już zrzuci bomby to wylewają się wszystkimi szczelinami z pieluchy
z drugiej strony dzięki temu już coraz mniej pieluch nam dziennie idzie
![]()
Mój tylko jacuzzi sobie robi, ale nigdy z niespodziankąNasza za to po raz piereszy zbombiła sie w trakcie kąpieli![]()
Każde ciecie wydłuża czas operacji niby o 20 minut.No właśnie ja się za bardzo na tym nie znam, ale to nie jest tak, że to jednak jest blizna wewnątrz i jakiegoś wpływu na nią się nie ma? Ja miałam bliznę prawie niewidoczną, położna to nadziwić się nie mogła, że w ogóle miałam cięcie, drugie cięcie robił mi ten sam lekarz i ogólnie dłużej trwało bo właśnie zrosty się porobiły i ogólnie dłużej trwało niż pierwsze. Wzięłam to za pewnik, że musiały się porobić i nawet jakoś bardzo się tym nie przejmowałam.
hahahaMój tylko jacuzzi sobie robi, ale nigdy z niespodzianką![]()