reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Zazdro, ja nie mogę zbić temperatury, ile bym nie wierzyła 23-25 stopni mi termometr pokazuje, ale trzecie piętro i małe mieszkanko robią swoje.
Mój facet to by umarł chyba od utopienia sie we wlasnych potach przy 25 stopniach teraz 😂 on ledwo żyje w nocy już przy takiej temperaturze jak mamy teraz 😂😂 a metraż aktualnie mamy też mały bo 42 mkw wynajmujemy 🙈 ale tutaj jakoś tak dziwnie ciągnie i w ogóle ten blok jest jakby położony ciapke niżej niż ulica i mam wrażenie, że dlatego też jest chłodniej. Już chce się stąd wyprowadzić 😂

reklama
Ja na 8 piętrze zdycham całe lato. Słońce pada idealnie na okno i wszyscy smażymy się w mieszkaniu, czasem mam wrażenie, że dzieła mnie milimetry od tego słońca i zaraz nas spali 🤣

Dzieki :) u nas body z krotkim rekawkiem i zastanawialam sie czy nie za chlodno po kapieli.

@rosenberg - no powiem Ci ze ja ciezko przechodze te noce, ale mloda za cholere nie chce zasnac w dostawce. Nie tylko niewygodnie... cora mi sie strasznie wierci w nocy, a ja z nia mam strasznie czujny sen i sie budze. Juz chodze jak zombie przez to spanie razem. 🤦‍♀️ Dzisiaj probowalam w dostawce ale plakala i plakala.. szkoda mi dziecka :(
Patent na usypianie u nas jest taki. Jak nie chce przy cycku usnąć, to mój bierze go w obroty, puszcza Bethovena i lula na kolanach, 10 minut i dziecka nie ma, potem odkładam go do łóżeczka i po sprawie.

Dzieki :) u nas body z krotkim rekawkiem i zastanawialam sie czy nie za chlodno po kapieli.

@rosenberg - no powiem Ci ze ja ciezko przechodze te noce, ale mloda za cholere nie chce zasnac w dostawce. Nie tylko niewygodnie... cora mi sie strasznie wierci w nocy, a ja z nia mam strasznie czujny sen i sie budze. Juz chodze jak zombie przez to spanie razem. 🤦‍♀️ Dzisiaj probowalam w dostawce ale plakala i plakala.. szkoda mi dziecka :(
Moj patent na usypianie jest taki. Daje cycusia mala się jeszcze bawi drugim, popatrzymy na siebie, daje jej buziaczka. Klade do łóżeczka, czytam Basi i Hani książkę. Hania zostaje w sypialni u nas w łóżeczku i ide usypiac Basie do jej pokoju. Wracam i Hanka juz spi,

Ja na 8 piętrze zdycham całe lato. Słońce pada idealnie na okno i wszyscy smażymy się w mieszkaniu, czasem mam wrażenie, że dzieła mnie milimetry od tego słońca i zaraz nas spali 🤣
🤣🤣🤣 Też tak miałam jak mieszkałam na 5tym w starej kamienicy, to takie budownictwo, że jak siódme w bloku bo bardzo wysokie sufity tam były 🙈 rany, tez nie było czym oddychać

Mój facet to by umarł chyba od utopienia sie we wlasnych potach przy 25 stopniach teraz 😂 on ledwo żyje w nocy już przy takiej temperaturze jak mamy teraz 😂😂 a metraż aktualnie mamy też mały bo 42 mkw wynajmujemy 🙈 ale tutaj jakoś tak dziwnie ciągnie i w ogóle ten blok jest jakby położony ciapke niżej niż ulica i mam wrażenie, że dlatego też jest chłodniej. Już chce się stąd wyprowadzić 😂
My też wynajmujemy i też już chcę się wyprowadzić, ale nie możemy niczego ciekawego znaleźć w okolicy: albo za drogo albo na totalnym wypiździejewie albo bez garażu albo skosy, no nie dogodzisz 😂 tutaj brakuje mi przestrzeni no i ta temperatura to też nie moje klimaty, w domu rodzinnym zawsze chłodno, żeby nie powiedzieć zimno, a tutaj taki ukrop.

My też wynajmujemy i też już chcę się wyprowadzić, ale nie możemy niczego ciekawego znaleźć w okolicy: albo za drogo albo na totalnym wypiździejewie albo bez garażu albo skosy, no nie dogodzisz 😂 tutaj brakuje mi przestrzeni no i ta temperatura to też nie moje klimaty, w domu rodzinnym zawsze chłodno, żeby nie powiedzieć zimno, a tutaj taki ukrop.
my założyliśmy odrazu klimę, ja co prawda 130 m ale i tak chcemy się budować nie ma to jak domek 😉 a pozatym sąsiedzi mam obok dwa mniejsze mieszkania I żałuję że przy kupnie nie zwracam na to uwagi. Jedna sąsiadka ma pięć psów wyobraźcie sobie co się dzieje☹️ A druga pali fajki niemiłosiernie że czuć na korytarzu, no i oczywiście nie mogę sypialni otworzyć bo akurat ma tam balkonik😕 także cieszcie się z tego co macie😜

my założyliśmy odrazu klimę, ja co prawda 130 m ale i tak chcemy się budować nie ma to jak domek 😉 a pozatym sąsiedzi mam obok dwa mniejsze mieszkania I żałuję że przy kupnie nie zwracam na to uwagi. Jedna sąsiadka ma pięć psów wyobraźcie sobie co się dzieje☹️ A druga pali fajki niemiłosiernie że czuć na korytarzu, no i oczywiście nie mogę sypialni otworzyć bo akurat ma tam balkonik😕 także cieszcie się z tego co macie😜
Nad nami mieszkają psy które ciągle szczekają i biegają, ale mi to nie przeszkadza. Dzieecko też płacze i przeszkadza sąsiadom w nocy, a nie każdy lubi tego słuchać.
No ale ja zawsze wolałam psy od dzieci i gdyby nie pierwsza ciąża, którą straciłam, nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko.
Natomiast fajek nie znoszę, a paliłam z 6 lat i teraz dostaje piany jak ktoś przy mnie pali 🤣

reklama
Jak będziemy na swoim to też o klimie myślimy, bo jednak latem ciężko. Kurczę masz rację, nie wiadomo na kogo się trafi. My myślimy, żeby kupić bliźniaka, ale wtedy dom jeden przy drugim, ogródek też, a nie daj Boże trafi się palacz...

Do góry