reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jak będziemy na swoim to też o klimie myślimy, bo jednak latem ciężko. Kurczę masz rację, nie wiadomo na kogo się trafi. My myślimy, żeby kupić bliźniaka, ale wtedy dom jeden przy drugim, ogródek też, a nie daj Boże trafi się palacz...
My właśnie kupiliśmy bliźniaka, tj segment pionowy w szeregu bo trafił się w genialnej cenie jak na Krakow, aż żal było nie kupować 😂. W sumie obrzeża Krakowa bo to już inna miejscowość, ale do centrum odleglosciowo tak jak z dalekich dzielnic Krakowa 🤪 no i poznaliśmy sąsiadów i są mega fajni. Mój facet pali, więc o ile ktoś mi nie będzie ciągle kopcił to spoko, no i korzystamy z oczyszczacza powietrza, z tym że tam będzie duży metraż, więc kupimy jeden dodatkowo do pokoju młodego. Szeregowce są spoko bo zawsze to jest sąsiad obok gdyby np trafił się wyjazd czy wakacje.
Jak ceny dalej będą iść w górę to za kilka lat sprzedamy i wybudujemy się gdzieś dalej albo nad morzem 🙈

reklama
To nieźle u Was z tymi sąsiadami. U nas jest tak cicho na osiedlu, że czasami się zastanawiamy czy te mieszkania nie stoją puste 😂 ale nie stoją, często słyszymy że ktoś idzie po korytarzu. Natomiast sąsiadów nie znam i nie wiem nawet jak wyglądają. Na pewno obok nas jest jakiś maluszek, chociaż ledwo go słychać od czasu do czasu. I jakaś kobita, co strasznie głośno tupie gdy idzie po korytarzu🙈

Dziewczyny wczoraj pisałam, że nienawidze czapek wiązanych 😂😂😂 tesciowa chyba czyta to forum i patrzcie co kupila Hani 😂 taka bekę mialam 😂 ale cóż Hania ubrala pokazała się i powiedziałam, że za gorąco na czapeczki ale bardzo dziękujemy 😀
nie wiem jak to jest ale mój nienawidzi czapek odrazu jest krzyk i płacz, zdejmuje i przestaje a z kapturem nie ma tego problemu😂 no głowkę też tak średnio daje dotykać to chyba przez ciemiączko 🙄

To nieźle u Was z tymi sąsiadami. U nas jest tak cicho na osiedlu, że czasami się zastanawiamy czy te mieszkania nie stoją puste 😂 ale nie stoją, często słyszymy że ktoś idzie po korytarzu. Natomiast sąsiadów nie znam i nie wiem nawet jak wyglądają. Na pewno obok nas jest jakiś maluszek, chociaż ledwo go słychać od czasu do czasu. I jakaś kobita, co strasznie głośno tupie gdy idzie po korytarzu🙈
ja mieszkam w szeregowcu i powiem Wam że sobie chwalę. Sąsiedzi całkiem spoko, jedyne co mnie irytuje to jak jedni od majówki do jesieni grillują co weekend... Jeszcze jak się nie rozkręcą to jest spoko, ale jak pójdzie dobra faza to jest disco i tańce w ogrodzie.:D a ja akuratz tej strony mam sypialnie i pokój młodej .;o

Dziewczyny które karmią mm. Ile wasze maluchy zjadają jednorazowo mm ? U mnie do tej pory od 120-150 co karmienie a od paru dni jest młoda okropna. Ciagle chce jesc, odrzuciła smoka, ma problem ze spaniem, budzi sie w nocy co 2h, pcha wszystko do buzi i płacze przy kazdej próbie uspienia. a spacery są tragiczne. w spacerówce trochę a reszta na rękach bo jest płacz i krzyk. doslownie nie te dziecko. a jeśc by mogła co 2h teraz;/

Dziewczyny które karmią mm. Ile wasze maluchy zjadają jednorazowo mm ? U mnie do tej pory od 120-150 co karmienie a od paru dni jest młoda okropna. Ciagle chce jesc, odrzuciła smoka, ma problem ze spaniem, budzi sie w nocy co 2h, pcha wszystko do buzi i płacze przy kazdej próbie uspienia. a spacery są tragiczne. w spacerówce trochę a reszta na rękach bo jest płacz i krzyk. doslownie nie te dziecko. a jeśc by mogła co 2h teraz;/
no mój 8 razy po 130 ml a jak było tak gorąco to jakaś masakra bo właśnie co 2h więc wychodziło z 10 karmień nie wiem chyba pić mu się chciało 🤔 no i wtedy 12 pieluch idzie jak nic.
mój smoczka to chce tylko jak idzie spać i wypluwa po jakiś 30s jak uśnie w sumie to się cieszę. natomiast o ile wcześniej całe piąstki wkładał o tyle teraz zauważyłam że kciuka 😱 podobno to nie dobrze nie wiem jeszcze muszę poczytać.
a tak to lubi wszelkie zabawki w buzi więc zaraz wszystko obślinione i pieluchy namiętnie 😂😂😂
kupiłam mu teraz gryzaczek o taki ze szczoteczka https://allegro.pl/oferta/gryzak-niebieski-malpka-na-zabkowanie-niemowle-10748252743
normalnie hit nie rozstaje się z nim 😜

Skok kochana.

Miałam mieć dzisiaj projektowanie kuchni w Ikea, to jakiś cep projektant napisał 30 minut po czasie, że kontaktował się i nie mógł się dodzwonić, a żadnego połączenia nie mieliśmy, linka do spotkania nie dostaliśmy... Tragedia. Wywalone mamy już na ikee, jedziemy dzisiaj wszystko mierzyc i dograć szczegóły i robimy mailing do stolarzy. Godzina zmarnowana na infolinii. @Święta92 także nie powiem Ci jak poszło bo jednak nic z tego nie wyszło 😂😂

U nas wychodzi 6 karmień po 150 ml :) też po marudzi, a za chwilę dopije :)

reklama
Do góry