reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

4 nosi, ale trójki są dla niego za małe i jeszcze gorzej obsikuje bo wszędzie wyłazi.
Używałam babydream już każdego rodzaju. Najlepiej chyba byłoby pieluchomajtki kupić, ale one są od 9 kg. .

Już miałam nadzieję, że pampers będzie ok :(
Tu masz od 6kg, a dada pants od 8 😁

Załączniki

• Screenshot_20210531_095247_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210531_095247_com.android.chrome.jpg
    312,9 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Moja mama mnie chowała na cycku do 3 roku życia, było dużo miłości, spania razem, mówienia sobie że się kochamy i uważam, że to Było dla mnie cudownej dlatego nie mówi mi takich rzeczy.
Ogólnie nie lubię jak ktoś się wtrąca w wychowanie, co ich to obchodzi nawet jeżeli będę musiała 3 latka lulać na rękach, moja do cholery sprawa.
O właśnie to chciałam napisać, że nawet jeżeli któraś z nas robi coś źle, czyli za jakiś czas wedle własnego uznania tak przyzna, to jej sprawa. Człowiek uczy się na własnych błędach. A skoro na dany moment intuicja każe nam robić tak a nie inaczej, to nie ma co słuchać ludzi z zewnątrz!

Najgorzej jak ją się nie zgadzam z czyimś zdaniem, to zaraz, że jestem chamska, wyniosła i wszystkowiedząca...
No i to co mnie irytuje u pokolenia 50+ , to że oni nie zwracają uwagi na palenie przy dzieciach, bo kiedyś się dzieci w tym dymie chowały i wyrosły na ludzi ...
O mamo trafiłaś w mój czuły punkt - papierochy!!! Ja jak na ulicy czuję z daleka, to z dzieckiem uciekam, w mojej rodzinie na szczęście nikt nie pali, ale mam zdjęcia jak mój tatuś z wózkiem ze mną w środku i papierosem w ręce, bo swego czasu palił. Palił dopóki mała Beatka zaczęła kumać i na każdą okazję dawała tatusiowi laurkę z przekreślonym papierosem aż w końcu rzucił 😂 jedyną osobą, która pali jest babcia chłopaka, a że ona mieszka z jego rodzicami, to powiedziałam chłopakowi że nawet na balkonie czy klatce ma nie palić jak Czaruś jest w pobliżu! Mój chłopak to też wróg papierosów, ale nieraz jak u nich byliśmy jeszcze przed ciążą, to babcia paliła, a on przymykał oko, a mi już się nóż w kieszeni otwierał, bo to czuć. Na szczęście nie zdarzyło się jeszcze, żeby paliła przy dziecku, ale mimo wszystko wolałam uczulić, że albo papieros albo dziecko. Odkąd mam dziecko, najważniejsze dla mnie jest jego dobro, a nie opinia innych. Niech nawet mnie do piekieł poślą, ale siedzieć cicho nie będę jak mi się coś nie podoba.

Ostatnia edycja:
Jasne, kto mówi, że będzie korzystał z rad typu trzeba przelać wosk? 😛 ale warto też zrozumieć, że każdy ma inną wrażliwość i ja się przejmuję jak setny raz słyszę, że połowę rzeczy robię źle albo musimy się przepychać, że ma być tak jak my chcemy bo to nasze dziecko. @ness. rozumiem doskonale, u nas będzie bitwa o to, że dziecko nie będzie jadło tłustych "fryteczków" z patelni :)
Jak ktos caly czas mowi ze zle robisz to niech Ci pokaza jak masz dobrze robic...😊

Jak ktos caly czas mowi ze zle robisz to niech Ci pokaza jak masz dobrze robic...😊
Ja tam uważam, że nie ma co pokazywać. Jak sama nie potrzebujesz pomocy i o zdanie nikogo nie pytasz, to po co pozwalać innym włazić z buciorami? Co innego, jeśli to jest konstruktywna krytyka, ale wtedy faktycznie zamiast gadać, że wszystko źle, to lepiej pokazać jak byłoby lepiej, bez narzucania się. Chociaż w wielu kwestiach, mimo wszystko matka wie lepiej co u jej maluszka się akurat sprawdza i nie zawsze musi być to to co jest dobre dla większości lub nawet to co było dobre dla niej samej jak była mała 🙂

Rany Boskie - u nas od wczoraj ciagle marudzenie 😪 dobrze ze co jakis czas ktoras z Was tez pisze ze sa dni marudzenia bo tak to juz bym sie martwila. Mata be, raczki dzialaja tylko przez chwile, cycek be .... ratunku 😭😭😭

reklama
Oh ja już ogłaszam wszem i wobec że nie znoszę fajek, ale niektórzy mają tylko swoje racje i zdanie innych w czterech literach. Ale chyba kończę ten temat, bo się uniosłam 🤣🤣🤣🤣

Dziewczyny help z pampersami, próbujemy już kolejne i ciągle je przesikuje. Ja mam paczkę na cały miesiąc, więc szkoda mi co chwilę kupować i żeby tak leżały praktycznie pełne opakowania :(
Ciągle z boku mu siku ucieka koło bioderek.
ja używam muumi, na wymianę mam bamboo, a na czarna godzinę jeszcze pampers pure nic mi nie przecieka.

Do góry