reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

aha i dodam ze my z mezem przed rodzina tez zawsze obieramy wspólny front. A dopiero jak jestesmy we dwojke dyskutujemy jesli sie ze soba nie zgadzamy. Tak bylo zawsze, nie tylko w temacie wychowania dziecka - i nie wyobrazam sobie inaczej. Ja nie podwazam jego autorytetu a on mojego :)
No to zazdroszczę, tak powinno być.

reklama
Najgorzej jak ją się nie zgadzam z czyimś zdaniem, to zaraz, że jestem chamska, wyniosła i wszystkowiedząca...
No i to co mnie irytuje u pokolenia 50+ , to że oni nie zwracają uwagi na palenie przy dzieciach, bo kiedyś się dzieci w tym dymie chowały i wyrosły na ludzi ...

Najgorzej jak ją się nie zgadzam z czyimś zdaniem, to zaraz, że jestem chamska, wyniosła i wszystkowiedząca...
No i to co mnie irytuje u pokolenia 50+ , to że oni nie zwracają uwagi na palenie przy dzieciach, bo kiedyś się dzieci w tym dymie chowały i wyrosły na ludzi ...
nie przejmuj się ja też nie znoszę palenia i nie pozwalam na to przy małej. u mnie teście mieli powiedziane że przy niej się nie pali i to zaakceptowali. albo palą przed albo wychodzą poza mieszkanie :) akurat z tym nie było żadnego problemu, Powiedz wprost że nie chcesz żeby dziecko się truło od małego i tyle. myśle ze powinni zaakceptować

nie przejmuj się ja też nie znoszę palenia i nie pozwalam na to przy małej. u mnie teście mieli powiedziane że przy niej się nie pali i to zaakceptowali. albo palą przed albo wychodzą poza mieszkanie :) akurat z tym nie było żadnego problemu, Powiedz wprost że nie chcesz żeby dziecko się truło od małego i tyle. myśle ze powinni zaakceptować
Oh ja już ogłaszam wszem i wobec że nie znoszę fajek, ale niektórzy mają tylko swoje racje i zdanie innych w czterech literach. Ale chyba kończę ten temat, bo się uniosłam 🤣🤣🤣🤣

Dziewczyny help z pampersami, próbujemy już kolejne i ciągle je przesikuje. Ja mam paczkę na cały miesiąc, więc szkoda mi co chwilę kupować i żeby tak leżały praktycznie pełne opakowania :(
Ciągle z boku mu siku ucieka koło bioderek.

Tutaj trafiasz w sedno, zgadzam sie w 100%. Kiedy moja tesciowa albo mama probuja sie wtracic to dostaja taki komentarz ze pozniej przemilczaja swoje uwagi. Moja mama do tej pory mi doradza zeby dziecko trzymac w betach (rożek itd.), a nie po prostu dziecko w rekach 🤦‍♀️ Ze karmie za czesto, jednoczesnie ze mala niedojada, zeby nie nosic na rekach i koooniecznie zeby jak najszybciej wyciagnac ja z naszego lozka. Mam wrazenie ze z tym ostatnim to chyba jej ze wszystkich zalezy najbardziej 😁 co do wspolnego spania, przytulania i noszenia na rekach bardzo polecam ksiazke „mocno mnie przytul” - tlumaczy wiele rzeczy. Nasza corka od poczatku nie chciala sie odlozyc do lozeczka, chociaz probowalismy. To tez jesli ladnie spala i uspokajala sie ze mna w lozku tak zostala :) no o trudno 🤷‍♀️ Moze gdyby budzila sie rzadziej na jedzenie to jeszcze bym probowala walczyc, bo ostayecznie spanie z malym dzieckiem jest dosc niewygodne. Ale chyba wole to niz wstawac z lozka co 2 godziny - tak wiec to tez moj komfort. Nasza corka jest strasznym przytulasem: wspolne spanie, duzo cycusia, noszenie na raczkach itd. Nie widze sensu zeby jej to odbierac skoro tak bardzo tego potrzebuje. Zdecydowalismy sie na dziecko ze wszystkimi konsekwencjami tej decyzji i teraz trzeba troche poprzestawiac swoje priorytety choc nie zawsze jest latwo.

aha i dodam ze my z mezem przed rodzina tez zawsze obieramy wspólny front. A dopiero jak jestesmy we dwojke dyskutujemy jesli sie ze soba nie zgadzamy. Tak bylo zawsze, nie tylko w temacie wychowania dziecka - i nie wyobrazam sobie inaczej. Ja nie podwazam jego autorytetu a on mojego :)
My też zawsze wspólny front, pozniej w domu prywatnie dyskutujemy. I to mi się podoba bo co by nie było jesteśmy razem. Ja przytulam też dużo, całuję, czytam. Niestety na noszenie nie mogę sobie pozwolić wiadomo jakby plakala to bym nosila, mam drugiego tez skarba który potrzebuje tez duzo miłości a ciezko ta miłością dzielić żeby ktoś nie był poszkodowany. Dlatego decyzja o 2 dziecku była ciezka, bo balam się jak rozdzielić ta miłość.

Oh ja już ogłaszam wszem i wobec że nie znoszę fajek, ale niektórzy mają tylko swoje racje i zdanie innych w czterech literach. Ale chyba kończę ten temat, bo się uniosłam 🤣🤣🤣🤣

Dziewczyny help z pampersami, próbujemy już kolejne i ciągle je przesikuje. Ja mam paczkę na cały miesiąc, więc szkoda mi co chwilę kupować i żeby tak leżały praktycznie pełne opakowania :(
Moze za duży rozmiar ma? Jakie masz

Ale ja jej dziecka nie daje, tylko są sytuacje, że mój partner pojedzie z dzieckiem do swojej mamy jak ja będę chociażby na uczelni, nie zakaże mu kontaktów z własną matka, a on będzie musiał się nim od października zajmować. Takie sytuacje mnie o ból brzucha przyprawiaja .
Musisz przepracować wszystko ze swoim partnerem bo im dziecko będzie starsze tym będzie gorzej. Ja mieszkam nad teściowa , mój mąż jedynak i jeszcze to starsza bardzo ciekawska kobieta (opinia nie moja, sąsiadów wkoło). Mieszkaliśmy kiedyś wspólnie ( nie przez finanse) to był dramat, jakoś zaciskam zeby bo mieliśmy iść na swoje, wszystkie głupoty , źle karmisz, ubierasz , czeszesz. Odebrało mi to radość z posiadania małego dziecka...i spowodowało że nie lubię mojej teściowej. Źle nie życzę, ale nie lubię i unikam jak ognia.

Mamy ten sam problem. Pampersy 3 z firmy pampers przesikane. Wrocilismy do 2 ale są za ciasne;D kupilam z firmy pampers ale inne i tez przesikane.

reklama
Moze za duży rozmiar ma? Jakie masz
4 nosi, ale trójki są dla niego za małe i jeszcze gorzej obsikuje bo wszędzie wyłazi.
Używałam babydream już każdego rodzaju. Najlepiej chyba byłoby pieluchomajtki kupić, ale one są od 9 kg. .

Mamy ten sam problem. Pampersy 3 z firmy pampers przesikane. Wrocilismy do 2 ale są za ciasne;D kupilam z firmy pampers ale inne i tez przesikane.
Już miałam nadzieję, że pampers będzie ok :(

Do góry