reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, juz myslalam, ze wychodzimy na prosta, a tu dzisiaj po wizycie u neurologa jestem troche podlamana. Mamy zbadac krew na rozne wirusy, usg glowki i pilna rehabilitacja. A wszystko przez wzmozone napiecie miesniowe. Slabo podnosi glowke, caly sie napina, nic nie chwyta raczkami i nie chce sie na boczki przekrecac. No i sie nie usmiecha na zawolanie i nie umie lezec wyprostowany. Moj Maluch jest tu najmlodszy, bo urodzil sie po terminie i dopiero w srode skonczyl 12 tygodni-czy on juz naprawde powinien robic te wszystkie rzeczy?
Szczerze Ci powiem, że Hania ma 16 tyg. I od niedawna dopiero łapie do raczki, i potrafi prosto lezec. I od tygodnia dopiero na boczki się przekreca. Twój synuś jeszcze jest mały i chyba za wczesnie na niego. Idz do fizjoterapeuty i sprawdź napięcie. Jakie wirusy? Czego lekarz u niego szuka??

reklama
Szczerze Ci powiem, że Hania ma 16 tyg. I od niedawna dopiero łapie do raczki, i potrafi prosto lezec. I od tygodnia dopiero na boczki się przekreca. Twój synuś jeszcze jest mały i chyba za wczesnie na niego. Idz do fizjoterapeuty i sprawdź napięcie. Jakie wirusy? Czego lekarz u niego szuka??
U fixjoterapeuty juz bylam i tez stwierdzila podwyzszone napiecie i dala troche cwiczen, ale ze wzgledu na ta anemie to tez nie kazala go przemeczac i kinczyc jak sie zaczyna denerwowac.
No i powiedziala ze ma jeszcze troche czasu na to podnoszenie glowki i reszte.
Sama juz nie wiem, ale wszystko posprawdzam. Mamy zbadac cytomegalie i toxoplazmoze. Bo ja nie mialam wiec przeciwcial nie dostal.

Zazdroszczę Ci że taka młoda jesteś :)
Nie ma czego, taki okres, że za stara na dzikie imprezy, a w towarzystwie jedyna dzieciata 🤣
Ja 99 rocznik, @ness. Mój staruch 4 lata starszy ode mnie 😅
Ooo to ty dopiero młodziutka. Pamiętam jak miałam 20 lat i twój rocznik dopiero byl pełnoletni i mówiłam zawsze, ale gówniarze 🤣

Prawie 7 miesiecy lezalam w lozku bedac w ciazy i takie tego efekty. Ale 9 lat staran o ten maly cud, wiec nie bede marudzic. Moja Mama powiedziala, ze wygladam teraz jak Mamuska😂😂😂
I ile przytyłas? Ja w sumie 22 i 20 już za mną, nie wiem jakim cudem.
Dziewczyny, juz myslalam, ze wychodzimy na prosta, a tu dzisiaj po wizycie u neurologa jestem troche podlamana. Mamy zbadac krew na rozne wirusy, usg glowki i pilna rehabilitacja. A wszystko przez wzmozone napiecie miesniowe. Slabo podnosi glowke, caly sie napina, nic nie chwyta raczkami i nie chce sie na boczki przekrecac. No i sie nie usmiecha na zawolanie i nie umie lezec wyprostowany. Moj Maluch jest tu najmlodszy, bo urodzil sie po terminie i dopiero w srode skonczyl 12 tygodni-czy on juz naprawde powinien robic te wszystkie rzeczy?
Wiesz co Alek będzie miał 18 tygodni w poniedziałek i też nie podnosił główki jak miał 12, na 3 miesiące robiłam mu sesje to podnosił jako tako na chwilę, do rączki mu grzechotkę wlozylam. Nam też suszyli głowę o tą główkę, ale ja się nie przejmowałam, bo dziecko tylko czułoby moje nerwy. Na boki zaczął się obrażać z trzy tygodnie temu, no i dzisiaj się pierwszy raz przekręcił na brzuszek. Napięcie mięśniowe trzeba rehabilitować, ale tych wszystkich umiejętności się jeszcze nauczy, spokojnie. Lekarzy by chcieli żeby dziecko rozwijało się wg. Kalendarza, nie przyjmują do wiadomości że każde dziecko jest inne.
Będziesz z nim ćwiczyła regularnie w domu to zobaczysz jako progres zrobi.

Nie ma czego, taki okres, że za stara na dzikie imprezy, a w towarzystwie jedyna dzieciata 🤣

Ooo to ty dopiero młodziutka. Pamiętam jak miałam 20 lat i twój rocznik dopiero byl pełnoletni i mówiłam zawsze, ale gówniarze 🤣

I ile przytyłas? Ja w sumie 22 i 20 już za mną, nie wiem jakim cudem.

Wiesz co Alek będzie miał 18 tygodni w poniedziałek i też nie podnosił główki jak miał 12, na 3 miesiące robiłam mu sesje to podnosił jako tako na chwilę, do rączki mu grzechotkę wlozylam. Nam też suszyli głowę o tą główkę, ale ja się nie przejmowałam, bo dziecko tylko czułoby moje nerwy. Na boki zaczął się obrażać z trzy tygodnie temu, no i dzisiaj się pierwszy raz przekręcił na brzuszek. Napięcie mięśniowe trzeba rehabilitować, ale tych wszystkich umiejętności się jeszcze nauczy, spokojnie. Lekarzy by chcieli żeby dziecko rozwijało się wg. Kalendarza, nie przyjmują do wiadomości że każde dziecko jest inne.
Będziesz z nim ćwiczyła regularnie w domu to zobaczysz jako progres zrobi.
Ja przytylam 18 i 9 dopiero zeszlo, ale najbardziej przytylam w biodrach i udach🙈 A to juz tak nie zejdzie pewnie-ewidentnie obzarstwo poszlo w te partie.
Dziekuje za podzielenie sie umiejetnosciami Waszych Maluchow-troche mnie to uspokoilo.

Ale ma jakieś objawy? Ja też nie miałam i nie musiałam badać tych chorób.
No to napiecie moze byc objawem, a reszte dziecko nie powie, to trudno wylapac.
Ale jak lekarz kaze badac, to sprawdze, chociaz zal mi Malego bo co tydzien, max dea musze mu pobierac krew😭

A ja mam prawko ale ze dwa lata nie siedziałam za kółkiem, a muszę wrócić, bo córka do przedszkola idzie😬 Muszę jakieś jazdy doszkalające wziąć, już się boję🙈

Mój na boczki też się nie przekręca ani trochę, ale ja się tym nie przejmuję, bo wszystko w swoim czasie. Dopiero dzisiaj pierwszy raz sam ładnie trzymał główkę przez dłuższy czas i łapki mu się nie rozjeżdżały 🥰 a ma 14 tygodni skończone

reklama
No to moja jest 2 dni starsza ;). O przekręcaniu na boki nie ma mowy jeszcze, główkę trzyma różnie, raz zdarza się dłużej raz krócej, zależy od humoru. Uśmiecha się regularnie do swoich misiów kolorowych, do mamusi trochę mniej, muszę robić różne miny i wydawać dziwne odgłosy to wtedy księżniczka łaskawie odwzajemni uśmiech 🤣. Chwyta grzechotkę jak jej wsadzę do rączki ale chyba jeszcze nie jest to świadome, za to mam takiego misia gluta świecącego do którego wyciąga rączki i chwilę pościska 😁.
A czym objawiało się wzmożone napięcie?

Do góry