Szczerze Ci powiem, że Hania ma 16 tyg. I od niedawna dopiero łapie do raczki, i potrafi prosto lezec. I od tygodnia dopiero na boczki się przekreca. Twój synuś jeszcze jest mały i chyba za wczesnie na niego. Idz do fizjoterapeuty i sprawdź napięcie. Jakie wirusy? Czego lekarz u niego szuka??Dziewczyny, juz myslalam, ze wychodzimy na prosta, a tu dzisiaj po wizycie u neurologa jestem troche podlamana. Mamy zbadac krew na rozne wirusy, usg glowki i pilna rehabilitacja. A wszystko przez wzmozone napiecie miesniowe. Slabo podnosi glowke, caly sie napina, nic nie chwyta raczkami i nie chce sie na boczki przekrecac. No i sie nie usmiecha na zawolanie i nie umie lezec wyprostowany. Moj Maluch jest tu najmlodszy, bo urodzil sie po terminie i dopiero w srode skonczyl 12 tygodni-czy on juz naprawde powinien robic te wszystkie rzeczy?
reklama
sandra0777
Fanka BB :)
U fixjoterapeuty juz bylam i tez stwierdzila podwyzszone napiecie i dala troche cwiczen, ale ze wzgledu na ta anemie to tez nie kazala go przemeczac i kinczyc jak sie zaczyna denerwowac.Szczerze Ci powiem, że Hania ma 16 tyg. I od niedawna dopiero łapie do raczki, i potrafi prosto lezec. I od tygodnia dopiero na boczki się przekreca. Twój synuś jeszcze jest mały i chyba za wczesnie na niego. Idz do fizjoterapeuty i sprawdź napięcie. Jakie wirusy? Czego lekarz u niego szuka??
No i powiedziala ze ma jeszcze troche czasu na to podnoszenie glowki i reszte.
Sama juz nie wiem, ale wszystko posprawdzam. Mamy zbadac cytomegalie i toxoplazmoze. Bo ja nie mialam wiec przeciwcial nie dostal.
G
gość _199
Gość
Nie ma czego, taki okres, że za stara na dzikie imprezy, a w towarzystwie jedyna dzieciataZazdroszczę Ci że taka młoda jesteś
Ooo to ty dopiero młodziutka. Pamiętam jak miałam 20 lat i twój rocznik dopiero byl pełnoletni i mówiłam zawsze, ale gówniarzeJa 99 rocznik, @ness. Mój staruch 4 lata starszy ode mnie
I ile przytyłas? Ja w sumie 22 i 20 już za mną, nie wiem jakim cudem.Prawie 7 miesiecy lezalam w lozku bedac w ciazy i takie tego efekty. Ale 9 lat staran o ten maly cud, wiec nie bede marudzic. Moja Mama powiedziala, ze wygladam teraz jak Mamuska
Wiesz co Alek będzie miał 18 tygodni w poniedziałek i też nie podnosił główki jak miał 12, na 3 miesiące robiłam mu sesje to podnosił jako tako na chwilę, do rączki mu grzechotkę wlozylam. Nam też suszyli głowę o tą główkę, ale ja się nie przejmowałam, bo dziecko tylko czułoby moje nerwy. Na boki zaczął się obrażać z trzy tygodnie temu, no i dzisiaj się pierwszy raz przekręcił na brzuszek. Napięcie mięśniowe trzeba rehabilitować, ale tych wszystkich umiejętności się jeszcze nauczy, spokojnie. Lekarzy by chcieli żeby dziecko rozwijało się wg. Kalendarza, nie przyjmują do wiadomości że każde dziecko jest inne.Dziewczyny, juz myslalam, ze wychodzimy na prosta, a tu dzisiaj po wizycie u neurologa jestem troche podlamana. Mamy zbadac krew na rozne wirusy, usg glowki i pilna rehabilitacja. A wszystko przez wzmozone napiecie miesniowe. Slabo podnosi glowke, caly sie napina, nic nie chwyta raczkami i nie chce sie na boczki przekrecac. No i sie nie usmiecha na zawolanie i nie umie lezec wyprostowany. Moj Maluch jest tu najmlodszy, bo urodzil sie po terminie i dopiero w srode skonczyl 12 tygodni-czy on juz naprawde powinien robic te wszystkie rzeczy?
Będziesz z nim ćwiczyła regularnie w domu to zobaczysz jako progres zrobi.
G
gość _199
Gość
Ale ma jakieś objawy? Ja też nie miałam i nie musiałam badać tych chorób.Sama juz nie wiem, ale wszystko posprawdzam. Mamy zbadac cytomegalie i toxoplazmoze. Bo ja nie mialam wiec przeciwcial nie dostal.
sandra0777
Ja przytylam 18 i 9 dopiero zeszlo, ale najbardziej przytylam w biodrach i udach A to juz tak nie zejdzie pewnie-ewidentnie obzarstwo poszlo w te partie.Nie ma czego, taki okres, że za stara na dzikie imprezy, a w towarzystwie jedyna dzieciata
Ooo to ty dopiero młodziutka. Pamiętam jak miałam 20 lat i twój rocznik dopiero byl pełnoletni i mówiłam zawsze, ale gówniarze
I ile przytyłas? Ja w sumie 22 i 20 już za mną, nie wiem jakim cudem.
Wiesz co Alek będzie miał 18 tygodni w poniedziałek i też nie podnosił główki jak miał 12, na 3 miesiące robiłam mu sesje to podnosił jako tako na chwilę, do rączki mu grzechotkę wlozylam. Nam też suszyli głowę o tą główkę, ale ja się nie przejmowałam, bo dziecko tylko czułoby moje nerwy. Na boki zaczął się obrażać z trzy tygodnie temu, no i dzisiaj się pierwszy raz przekręcił na brzuszek. Napięcie mięśniowe trzeba rehabilitować, ale tych wszystkich umiejętności się jeszcze nauczy, spokojnie. Lekarzy by chcieli żeby dziecko rozwijało się wg. Kalendarza, nie przyjmują do wiadomości że każde dziecko jest inne.
Będziesz z nim ćwiczyła regularnie w domu to zobaczysz jako progres zrobi.
Dziekuje za podzielenie sie umiejetnosciami Waszych Maluchow-troche mnie to uspokoilo.
sandra0777
No to napiecie moze byc objawem, a reszte dziecko nie powie, to trudno wylapac.Ale ma jakieś objawy? Ja też nie miałam i nie musiałam badać tych chorób.
Ale jak lekarz kaze badac, to sprawdze, chociaz zal mi Malego bo co tydzien, max dea musze mu pobierac krew
Mikstura
BidaNo to napiecie moze byc objawem, a reszte dziecko nie powie, to trudno wylapac.
Ale jak lekarz kaze badac, to sprawdze, chociaz zal mi Malego bo co tydzien, max dea musze mu pobierac krew
Mój na boczki też się nie przekręca ani trochę, ale ja się tym nie przejmuję, bo wszystko w swoim czasie. Dopiero dzisiaj pierwszy raz sam ładnie trzymał główkę przez dłuższy czas i łapki mu się nie rozjeżdżały a ma 14 tygodni skończoneDziewczyny, juz myslalam, ze wychodzimy na prosta, a tu dzisiaj po wizycie u neurologa jestem troche podlamana. Mamy zbadac krew na rozne wirusy, usg glowki i pilna rehabilitacja. A wszystko przez wzmozone napiecie miesniowe. Slabo podnosi glowke, caly sie napina, nic nie chwyta raczkami i nie chce sie na boczki przekrecac. No i sie nie usmiecha na zawolanie i nie umie lezec wyprostowany. Moj Maluch jest tu najmlodszy, bo urodzil sie po terminie i dopiero w srode skonczyl 12 tygodni-czy on juz naprawde powinien robic te wszystkie rzeczy?
reklama
*Katarina*
No to moja jest 2 dni starsza . O przekręcaniu na boki nie ma mowy jeszcze, główkę trzyma różnie, raz zdarza się dłużej raz krócej, zależy od humoru. Uśmiecha się regularnie do swoich misiów kolorowych, do mamusi trochę mniej, muszę robić różne miny i wydawać dziwne odgłosy to wtedy księżniczka łaskawie odwzajemni uśmiech . Chwyta grzechotkę jak jej wsadzę do rączki ale chyba jeszcze nie jest to świadome, za to mam takiego misia gluta świecącego do którego wyciąga rączki i chwilę pościska .Dziewczyny, juz myslalam, ze wychodzimy na prosta, a tu dzisiaj po wizycie u neurologa jestem troche podlamana. Mamy zbadac krew na rozne wirusy, usg glowki i pilna rehabilitacja. A wszystko przez wzmozone napiecie miesniowe. Slabo podnosi glowke, caly sie napina, nic nie chwyta raczkami i nie chce sie na boczki przekrecac. No i sie nie usmiecha na zawolanie i nie umie lezec wyprostowany. Moj Maluch jest tu najmlodszy, bo urodzil sie po terminie i dopiero w srode skonczyl 12 tygodni-czy on juz naprawde powinien robic te wszystkie rzeczy?
A czym objawiało się wzmożone napięcie?