reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja wszystko piorę za każdym razem. Nie zakładam drugi raz tej samej rzeczy. Pranie mnie tak bardzo nie irytuje jak prasowanie tych wszystkich ciuchów 🤦 Dziewczyny też wszystko pracujecie? Bo ja chyba muszę trochę odpuścić.
Kochana doby by mi nie starczyło jak bym prasowala😂 ja dla dzieci nic nie prasuje chyba że pogięte mocno. Ja dostalam wczoraj rachunek za prąd 400 zł 😥 i nie wiem co tak podbiło rachunek

Ja kapie małego codziennie, to taki nasz schemat wieczoru. Jest marudny w okolicy 19.30-20 wtedy kąpiel. Po kąpieli jest ciut żywszy, chwilę gadamy,bawimy się potem cycus na leżąco i spac. Adaś potrafi spać od 21-22 do 4-5 ciągiem, potem jedzenie i jeszcze spanko :) (obym nie zapeszyla bo my dziś po rota) Zmieniamy ubrania codziennie plus piżama. Ja jeszcze wszystko prasuje.

Hej mamusie!
Przyszłam tutaj bo chciałam zapytać, czy Wasze dzieciaki tez potrafią przesypiac caly dzien? Corka zaraz konczy 3 msc i budzi sie tylko na karmienie, czasem chwila zabawy, pampers i dalej śpi. W nocy tez sypia ładnie. Dodam, że w drugim miesiacu miała takie dni, że potrafila tylko 2h podczas dnia przespać, więc mnie to trochę martwi...
U mojego synka też się zdarzało że bardzo dużo spał ale rozmawialiśmy z pediatrą i powiedziała że to normalne i czasami tak dzieci mają. Ale jesteśmy pod stałą opieką pediatry i regularnie robimy badania. Więc jeśli coś Cię martwi to skonsultuj się z lekarzem.

Kochana doby by mi nie starczyło jak bym prasowala😂 ja dla dzieci nic nie prasuje chyba że pogięte mocno. Ja dostalam wczoraj rachunek za prąd 400 zł 😥 i nie wiem co tak podbiło rachunek
no to niezła kwota rachunku... Niby miały być podwyżki ale żeby 400zł ? u nas jest maks za prąd 150-200

Ja kapie małego codziennie, to taki nasz schemat wieczoru. Jest marudny w okolicy 19.30-20 wtedy kąpiel. Po kąpieli jest ciut żywszy, chwilę gadamy,bawimy się potem cycus na leżąco i spac. Adaś potrafi spać od 21-22 do 4-5 ciągiem, potem jedzenie i jeszcze spanko :) (obym nie zapeszyla bo my dziś po rota) Zmieniamy ubrania codziennie plus piżama. Ja jeszcze wszystko prasuje.
U nas też już kąpiel codzienna stała się rutyną. Mała wieczorem bardzo czeka na kąpiel a jak się przeciąga to mocno marudzi. Później wystarczy że ją rozbiorę do kąpieli a ona już sie cieszy i wzdycha :D A ostatnio jest faza na chlapanie nogami w wodę że wszystko potem mokre;p

U mojego synka też się zdarzało że bardzo dużo spał ale rozmawialiśmy z pediatrą i powiedziała że to normalne i czasami tak dzieci mają. Ale jesteśmy pod stałą opieką pediatry i regularnie robimy badania. Więc jeśli coś Cię martwi to skonsultuj się z lekarzem.
Tak też zrobię, dziękuję za odpowiedź 😉

reklama
Do góry