reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny, czy po każdej zmianie ciuszka dziecka,oczywiście czystego, pierzecie je? :) ja wszystko wieczorem wrzucam do kosza do prania i codziennie mam zawalony kosz i sie zastanawiam czy np jak ma czyste spodnie albo koszulkę czy jest sens prac. Starsza wiadomo brudzi się jak świnka więc wszystko z automatu do prania, my z mezem też zawsze wszystko do prania ale czy u takiego bobasa jest sens?
Ja zawsze wrzucam, ale mam bardzo dużo ubranek (dostajemy od siostry męża po 2 wielkie worki na każdy rozmiar, pewnie bym mogła i miesiąc nie prac a i tak bym miała w co ubrać synka) i się nawet nie zastanawiam czy czyste czy nie, po prostu biorę kolejne.

reklama
Dziewczyny, czy po każdej zmianie ciuszka dziecka,oczywiście czystego, pierzecie je? :) ja wszystko wieczorem wrzucam do kosza do prania i codziennie mam zawalony kosz i sie zastanawiam czy np jak ma czyste spodnie albo koszulkę czy jest sens prac. Starsza wiadomo brudzi się jak świnka więc wszystko z automatu do prania, my z mezem też zawsze wszystko do prania ale czy u takiego bobasa jest sens?
body lub sweterek często za kazdym razem wrzucam do prania (bardzo duzo ulewa) ale spodnie jeśli są czyste to zakładam drugi raz.

wszystko wrzucam do prania dziecko też się poci, mój zawsze ma pozwijany pot w tych rozkosznych fałdkach a zaznaczę co drugi dzień duża kąpiel tak to na sucho na przewijaku kilka razy dziennie 😜chyba zacznę codziennie 🤔

Ja czasmai 2razy ubiore i daje do prania. Jak jest brudne to od razu ląduje w koszu😁

Moja chodzi w tych samych ubraniach dwa dni, po kąpieli ma świeży pajac do spania i rano też czyste ubranka zakładam :) a jak się ufajdoli, to zmieniam 😅 myje ją co dwa dni. Jak będę myć codziennie, to pewnie spodnie na dwa będą, a bluzki codziennie do zmiany.

Ostatnia edycja:
Hej mamusie!
Przyszłam tutaj bo chciałam zapytać, czy Wasze dzieciaki tez potrafią przesypiac caly dzien? Corka zaraz konczy 3 msc i budzi sie tylko na karmienie, czasem chwila zabawy, pampers i dalej śpi. W nocy tez sypia ładnie. Dodam, że w drugim miesiacu miała takie dni, że potrafila tylko 2h podczas dnia przespać, więc mnie to trochę martwi...

Ja wszystko piorę za każdym razem. Nie zakładam drugi raz tej samej rzeczy. Pranie mnie tak bardzo nie irytuje jak prasowanie tych wszystkich ciuchów 🤦 Dziewczyny też wszystko pracujecie? Bo ja chyba muszę trochę odpuścić.

reklama
Ja wszystko piorę za każdym razem. Nie zakładam drugi raz tej samej rzeczy. Pranie mnie tak bardzo nie irytuje jak prasowanie tych wszystkich ciuchów 🤦 Dziewczyny też wszystko pracujecie? Bo ja chyba muszę trochę odpuścić.
Ubranka oczywiście, sama nie lubię chodzić w pogniecionych ubrankach. Nie piorę wszystkiego po jednym razie, jak jest czyste to zakładam jeszcze raz, dziecko codziennie jest kąpane, no i nie poci sie.

Do góry