reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja to samo ;) jak nie ulewa to zaslinione. Spodnie najczesciej lapia drugie zycie przed praniem ;)
U nas też tak. Góra zawsze do prania idzie bo zwykle cała ulana i mokra, a spodnie często zakładamy ponownie, zwłaszcza jeśli nosił niedługo. Piżamki po kapieli dostaje świeże i zawsze od razu po nocy do prania. Chociaż zwykle rano też albo ulane albo uwalone kupskiem🤣

Ja nic nie prasowałam ani razu i nie prasuję nadal 😱 nie cierpię prasować, swoje ubrania tylko jak muszę, a w przypadku ubranek dziecka to już w ogóle wydaje mi się to bezsensowne, bo one nie są pogniecione (co innego jakieś wyjściowe spodenki/koszula, ale to od święta mu zakładam), szczególnie jak coś mu ledwo założę, a ten zaraz uleje 🤦‍♂️😁
Mój ma zawsze na maksa ubranka pogniecione, jak ma taki materiał, że nie trzeba prasować to nie prasuję, ale na ogół wyglądają jak psu z gardła wyciągnięte.

czy Wasze maluszki mają potrzebę pobyć same?🥲
mój mega płakał kurde no wszystko robiłam tuliłam, kolysalam i wreszcie położyłam do łóżeczka było jeszcze yyy takie warknięcie na mnie więc usiadłam nieopodal łóżeczka w fotelu do karmienia patrzę za 2 min a ten śpi...no ja nie wiem jak to możliwe🤷🏻‍♀️
moje dziecko chyba ma mnie dosyć!☹️

mój mega płakał kurde no wszystko robiłam tuliłam, kolysalam i wreszcie położyłam do łóżeczka było jeszcze yyy takie warknięcie na mnie więc usiadłam nieopodal łóżeczka w fotelu do karmienia patrzę za 2 min a ten śpi...no ja nie wiem jak to możliwe🤷🏻‍♀️
Co ja bym dala zeby moje mnie mialo dosyc.... 🙄🙄🙄

Mój młody czasami jak ja się nim zaczynam interesować to zaczyna marudzić albo poplakiwac a nic mu nie jest. A jak ktoś inny mu się w tym samym momencie pokaże to nagle zmienia nastawienie 🤣 ale to raczej dlatego, że wie że ze mną może więcej ugrać 🙈

Ja tez prasowalam tylko do szpitala.
My dzisiaj po spotkaniu z fizjo-faktycznoe bardzo warto skorzystac. Tez mam wrazenie, ze wszystko robilam zle do tej pory😭

reklama
Hej, u nas na odwrót śpi po 30 minut, 5 razy dziennie..
No to ja jak tylko poskarżyłam się w internecie to od razu dzisiaj dzień nie przespany, takze spoko... Chyba po prosto odsypiala poprzedni, intensywny tydzień a matka już panikę sieje 😵 ale będę jeszcze obserwować, bo aż dziwne jak z drzemki wstawała to prawie od razu marudziła, że śpiąca nadal. Dzięki za odpowiedź 😉

Do góry