reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No tak, siedlisko bakterii jest wszędzie gdzie dużo dzieci, ale tutaj nawiazywalam do naszego przypadku, czyli tego że młody nie jest w ogóle szczepiony. Co innego jak dziecko jest szczepione zgodnie z kalendarzem ogólnym, wtedy po prostu jest bezpieczniejsze. Nawet nasza pediatra powiedziała, że młodemu w żłobku będzie ciężko bo może złapać więcej chorób i gorzej je przejść. 🤷 Chyba że uda się go zaszczepić wcześniej niż się spodziewamy, wtedy rozważymy żłobek 😁
w sumie racja jak nie miał szczepień. Nam w poradni neontologicznej powiedzieli, że napewno musi mieć wszystkie dawki meningokoków ze względu na wcześniactwo + wszystkie pozostałe szczepienia.
Nie wiem czy zdążymy bo właśnie pediatra odsunęła mocno w czasie meningokoki :(.

reklama
w sumie racja jak nie miał szczepień. Nam w poradni neontologicznej powiedzieli, że napewno musi mieć wszystkie dawki meningokoków ze względu na wcześniactwo + wszystkie pozostałe szczepienia.
Nie wiem czy zdążymy bo właśnie pediatra odsunęła mocno w czasie meningokoki :(.
No my też mieliśmy się szybciutko szczepić i mamy refundowane te 6w1 itd tak jak wcześniaki, ale ze względu na niską masę urodzeniową. No ale wyszło jak wyszło no i zostałam antyszczepionkowcem bez wyboru 🤣 a śmiałam się cały czas z antyszczepionkowcow, hehe, Bozia pokarała

Nasza na pewno pojdzie do zlobka, jesli panstwowy nie wyjdzie to pewnie jakis prywatny. Ja sobie nie wyobrazam siebie w roli pelnoetatowej mamuski 😁 kocham swoje dziecko, ale juz teraz czuje sie wystarczająco odmóżdżona 🤯 wiem ze pozniej dziecko bedzie kontaktowe bardziej itd., ale mam ochote porobic cos intelektualnego 😁😁😁 zatesknilam juz za praca 😁
dokładnie! no ja też zastanawiam się nad priv bo już wolę część pensji oddać ale iść do pracy i nie tracić. Z drugiej strony wiem, że to moje jedyne dziecko i nie chce aby wychowywał się osamotniony tylko od początku z dziećmi. Ale jak będzie miał jakieś opóźnienia to wyjścia chyba nie będę miała. Nie wiem może ja przesadzam i zostawię go jednak z teściową w sumie wychowała fantastycznego faceta 😉

Dziewczyny ściągnęłam super apke baby manager, teraz już się odnajduje w ilości karmień oraz w tym ile śpi. Można też ustawiać czas jak długo leży na brzuszku, ile się mleka odciągnęło itp. polecam :D

Dziewczyny ściągnęłam super apke baby manager, teraz już się odnajduje w ilości karmień oraz w tym ile śpi. Można też ustawiać czas jak długo leży na brzuszku, ile się mleka odciągnęło itp. polecam :D
To polecam Ci dziecko + firmy philips
ja od początku miałam ciąża + a potem zmieniłam na dziecko + jest super bo jest wszystko rozwój, wizyty można wbijać, karmienia, smoczek ile ma, ile pieluszek po ząbki, etapy rozwoju, co i jakim wieku powinien maluszek umieć itd

Ja używam od dawna baby trackera i tam jest chyba to samo 😁 plus statystyki, srednie wszystkiego czyli snu, karmien itp oraz fajne wykresy gdzie widać ładnie czy np śpi w jakichś konkretnych godzinach, czy jest powtarzalność i różne takie bajery. Zaczęłam używać chyba jak miał miesiąc ☺️ bez tego w życiu bym nie wiedziała kiedy karmiłam ostatnio i z której piersi 🤣🤣

To polecam Ci dziecko + firmy philips
ja od początku miałam ciąża + a potem zmieniłam na dziecko + jest super bo jest wszystko rozwój, wizyty można wbijać, karmienia, smoczek ile ma, ile pieluszek po ząbki, etapy rozwoju, co i jakim wieku powinien maluszek umieć itd
Mi ciąża + średnio podpasowala, ale zobacze to dziecko +
Ja używam od dawna baby trackera i tam jest chyba to samo 😁 plus statystyki, srednie wszystkiego czyli snu, karmien itp oraz fajne wykresy gdzie widać ładnie czy np śpi w jakichś konkretnych godzinach, czy jest powtarzalność i różne takie bajery. Zaczęłam używać chyba jak miał miesiąc ☺️ bez tego w życiu bym nie wiedziała kiedy karmiłam ostatnio i z której piersi 🤣🤣
No w tej apce jest chyba w sumie to samo.
Przynajmniej wiem, że wcale tak dużo w ciągu dnia nie je, bo jadł 7 razy dzisiaj i pewnie już nad ranem wstanie 😜

dokładnie! no ja też zastanawiam się nad priv bo już wolę część pensji oddać ale iść do pracy i nie tracić. Z drugiej strony wiem, że to moje jedyne dziecko i nie chce aby wychowywał się osamotniony tylko od początku z dziećmi. Ale jak będzie miał jakieś opóźnienia to wyjścia chyba nie będę miała. Nie wiem może ja przesadzam i zostawię go jednak z teściową w sumie wychowała fantastycznego faceta 😉
Mój maluszek podobnie jak Twój walczy z obniżonym napięciem. Z tego się nie wyrasta, to zostaje do końca życia tylko kwestia wypracowania, wyćwiczenia. Takie dzieci zazwyczaj są spokojniejsze i mniej chętne do ruchu/sportu..a kto nie zachęci dziecka do aktywności jak inne dziecko ? ;) Dziadkowie to super opcja jeśli są na flkleku i nie będę tylko puszczać bajek i karmić jak gęś. Co innego jak będą zajmowali się wnukiem raz kiedyś i będą się bawić a co innego kiedy będzie z nimi codziennie. Oczywiście nie generalizuje...

reklama
Też tak myślałam ale wiem jak jest jeszcze jak byłam w ciąży i chodziłam do pracy w sumie do końca 6 ms to w innym zespole zrobili niby restrukturyzacje stanowisk i zwolnilo dwie dziewczyny na wychowawczym ☹️ więc wolałbym nie ryzykować bo jednak mam dobrą pracę i robię to co lubię 😔
Ja mam dwa miejsca pracy i jeszcze ten komfort, że z żadnego mnie raczej nie zwolnią. To ja będę musiała pewnie porzucić któreś.
Współczuję, że u Ciebie w pracy tak to nieciekawie wygląda :/

Do góry