reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

D
A ja byłam w takim szoku, że jednak cesarka będzie, że nawet nie pamiętam jak mi ten cewnik zakładali, tzn. pamiętam, że była tylko chwila jak mówili, że cewnik, ale ból to taki jak przy badaniu ginekologicznym, a robili mi tam je z tysiąc razy, więc nawet nie zdążyłam poczuć bólu 😁
Dziwne, ja cewnik mialam zalozony po znieczuleniu i jakos nie widze powodu dlaczego mialby byc zakladany przed. Wiec nawet nie wiem jakie to uczucie. Sciagany tez byl jeszcze jak lekko trzymalo znieczulenie wiec nic nie poczulam 🤷‍♀️

reklama
Ale ten czopek to naprawdę jest sztos. U nas w szpitalu to była norma, wszystkie dziewczyny po CC brały czopek i ja w pierwszej dobie po porodzie sn też wzięłam jeden czopek i ulga była nie do opisania. Tylko czopek można raz na 12h, a paracetamol częściej.
Ja dostałam czopka na początku skurczów i nie pomógł za wiele 😂 ogólnie ja tam dostałam tyle leków, że nie zliczę, dopiero na wypisie widziałam ile tego 🙈

D

Dziwne, ja cewnik mialam zalozony po znieczuleniu i jakos nie widze powodu dlaczego mialby byc zakladany przed. Wiec nawet nie wiem jakie to uczucie. Sciagany tez byl jeszcze jak lekko trzymalo znieczulenie wiec nic nie poczulam 🤷‍♀️
Ja miałam założony przed znieczuleniem, zanim jeszcze wjechałam na salę operacyjną 😯 a zdjęty był dopiero następnego dnia chociaż tego też za bardzo nie pamiętam, więc nie mogło boleć.

Dziewczyny potrzebuje kupić małej cienką kolderke. Wyjsc do sklepu ciezko bo maz ciagle pracuje. Musze zamówić. Polecicie cos cienkiego?
polecam poszukać w SMYK-u zamawiasz online.
ja ostatnio zamawiałam śpiworek Mother Hood
bardzo dobra firma a w tutaj są przeceny już 77 zł
i otulacz są cienkie i ceny od 38 zł

Ale ten czopek to naprawdę jest sztos. U nas w szpitalu to była norma, wszystkie dziewczyny po CC brały czopek i ja w pierwszej dobie po porodzie sn też wzięłam jeden czopek i ulga była nie do opisania. Tylko czopek można raz na 12h, a paracetamol częściej.
Ja dostalawalam przez noc kroploweczke. Nie wiem czy to była morfina czy co. Było mi błogo 😂😂 leżałyśmy trzy dziewczyny na pooperacyjnej sali i gadałyśmy a nagle któraś zaczynała chrapać taki odlot 😂i tak cala noc 😂😂 gadały gadały a nagle spi 😂

reklama
Do góry