*Katarina*
Fanka BB :)
A kupiłaś coś? PokażBozee wracam z galeri. Kupialabym wszystko z new bie![]()
![Smiling face with heart-eyes :heart_eyes: 😍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60d.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A kupiłaś coś? PokażBozee wracam z galeri. Kupialabym wszystko z new bie![]()
Dla starszej tylko sukienkeA kupiłaś coś? Pokaż![]()
U mnie też codziennie obchód. Gdzieś w okolicy 6 mierzyli temperaturę, po 7 ciśnienie, potem obchód lekarzy ok 8 sprawdzali brzuch, jak macica, a potem obchód do dzieci, osłuchanie i sprawdzanie poziomu bilurbiny, a wieczorem przychodzili ważyć i dawali witaminę d3 oraz przemywali pępek.Nie było u was obchodu dla dzieci co ranek??? U nas codziennie rano był neonatolog, sprawdzal dzieciaki, mierzył poziom żółtaczki itp itd. Nawet psycholog chodzila po wszystkich, i rozmawiala co było bardzo miłe. Pionizacja jest najgorsza to fakt, ale im wcześniej się wstanie tym lepiej. Ja jak tylko poczułam nogi to nimi duzo ruszałam tak mi polecil anestezjolog. U duzo chodizlam żeby nie lezec bo najgorsze było wstanie
My chcemy dwójkę, ale drugie dopiero za 5 lat, może uda się chałupę postawić, bo wcześniej nie chce dziecka. Dlatego zdecydowałam się na wkładkę na 5 lat.Oo to zazdroszczę
Mój jedno, a ja dwójkę. Mieszkanie to jest właśnie jedyna rzecz, która będzie mnie ograniczać przed tym, żeby mieć kolejne dziecko. Też mamy za małe mieszkanko![]()
Ja dostałam otulacze z Tula od siostry, bardzo polecamDziewczyny potrzebuje kupić małej cienką kolderke. Wyjsc do sklepu ciezko bo maz ciagle pracuje. Musze zamówić. Polecicie cos cienkiego?
Ale ten czopek to naprawdę jest sztos. U nas w szpitalu to była norma, wszystkie dziewczyny po CC brały czopek i ja w pierwszej dobie po porodzie sn też wzięłam jeden czopek i ulga była nie do opisania. Tylko czopek można raz na 12h, a paracetamol częściej.U mnie w drugiej dobie po cc położna przyszła i zaproponowała czopek przeciwbólowy i że zostawi rękawiczki żeby sobie samej zaaplikować. Nie wiem jak niby miałabym to zrobić ale spokoTaką miałyśmy bekę z tej położnej. Co chwila przychodziła i pytała, czy sobie zaaplikowałyśmy, że naprawdę poleca, że gwarantuje, że już nigdy nie weźmiemy innego przeciwbólowego niż ten czopek
śmiałyśmy się, że może dorabia jako przedstawiciel handlowy czy coś
![]()
Kurde, ja polecam te muslinowe otulacze/pieluszki z aliexpress co tu się przewinęły wczesniej, zamówiłam dwa z kuponem i zapłaciłam 17ziko, a sa świetne. Duże, miękkie, delikatne, lekkie.Dziewczyny potrzebuje kupić małej cienką kolderke. Wyjsc do sklepu ciezko bo maz ciagle pracuje. Musze zamówić. Polecicie cos cienkiego?