reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Nie było u was obchodu dla dzieci co ranek??? U nas codziennie rano był neonatolog, sprawdzal dzieciaki, mierzył poziom żółtaczki itp itd. Nawet psycholog chodzila po wszystkich, i rozmawiala co było bardzo miłe. Pionizacja jest najgorsza to fakt, ale im wcześniej się wstanie tym lepiej. Ja jak tylko poczułam nogi to nimi duzo ruszałam tak mi polecil anestezjolog. U duzo chodizlam żeby nie lezec bo najgorsze było wstanie
U mnie też codziennie obchód. Gdzieś w okolicy 6 mierzyli temperaturę, po 7 ciśnienie, potem obchód lekarzy ok 8 sprawdzali brzuch, jak macica, a potem obchód do dzieci, osłuchanie i sprawdzanie poziomu bilurbiny, a wieczorem przychodzili ważyć i dawali witaminę d3 oraz przemywali pępek. :) przez 6 dni jak byłam, to chyba w ostatni wieczór przyszła dziewczyna, pytała czy przeciwbólowe chcemy 😂 a wieczorem ginekolog zachodził pytał jak tam się czuję i wgl :)

Ostatnia edycja:
Oo to zazdroszczę 😃😃
Mój jedno, a ja dwójkę. Mieszkanie to jest właśnie jedyna rzecz, która będzie mnie ograniczać przed tym, żeby mieć kolejne dziecko. Też mamy za małe mieszkanko 😟
My chcemy dwójkę, ale drugie dopiero za 5 lat, może uda się chałupę postawić, bo wcześniej nie chce dziecka. Dlatego zdecydowałam się na wkładkę na 5 lat. 😅

Dziewczyny potrzebuje kupić małej cienką kolderke. Wyjsc do sklepu ciezko bo maz ciagle pracuje. Musze zamówić. Polecicie cos cienkiego?

U mnie w drugiej dobie po cc położna przyszła i zaproponowała czopek przeciwbólowy i że zostawi rękawiczki żeby sobie samej zaaplikować. Nie wiem jak niby miałabym to zrobić ale spoko😂 Taką miałyśmy bekę z tej położnej. Co chwila przychodziła i pytała, czy sobie zaaplikowałyśmy, że naprawdę poleca, że gwarantuje, że już nigdy nie weźmiemy innego przeciwbólowego niż ten czopek😂 śmiałyśmy się, że może dorabia jako przedstawiciel handlowy czy coś 😂

U mnie w drugiej dobie po cc położna przyszła i zaproponowała czopek przeciwbólowy i że zostawi rękawiczki żeby sobie samej zaaplikować. Nie wiem jak niby miałabym to zrobić ale spoko😂 Taką miałyśmy bekę z tej położnej. Co chwila przychodziła i pytała, czy sobie zaaplikowałyśmy, że naprawdę poleca, że gwarantuje, że już nigdy nie weźmiemy innego przeciwbólowego niż ten czopek😂 śmiałyśmy się, że może dorabia jako przedstawiciel handlowy czy coś 😂
Ale ten czopek to naprawdę jest sztos. U nas w szpitalu to była norma, wszystkie dziewczyny po CC brały czopek i ja w pierwszej dobie po porodzie sn też wzięłam jeden czopek i ulga była nie do opisania. Tylko czopek można raz na 12h, a paracetamol częściej.

reklama
Dziewczyny potrzebuje kupić małej cienką kolderke. Wyjsc do sklepu ciezko bo maz ciagle pracuje. Musze zamówić. Polecicie cos cienkiego?
Kurde, ja polecam te muslinowe otulacze/pieluszki z aliexpress co tu się przewinęły wczesniej, zamówiłam dwa z kuponem i zapłaciłam 17ziko, a sa świetne. Duże, miękkie, delikatne, lekkie.

Do góry