reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny będziecie dawac sloiczki czy będziecie gotować dla maluchów? :) tak się pytam z ciekawości. Ja tym razem stawiam na wygodę i kupuje sloiczki 😂 poprzednio nie posłuchałam pediatry jak mówił że swoiczki to wygoda 😂 teraz się słucham 😂😂
Ja sie nastawiam na gotowanie 🤔 a pewnie i tak nie zawsze sie uda i jak zje raz za czas sloiczek to jej korona z glowy nie spadnie 😁😁😁

reklama
Dziewczyny będziecie dawac sloiczki czy będziecie gotować dla maluchów? :) tak się pytam z ciekawości. Ja tym razem stawiam na wygodę i kupuje sloiczki 😂 poprzednio nie posłuchałam pediatry jak mówił że swoiczki to wygoda 😂 teraz się słucham 😂😂
Ja planuję rozszerzać diete metoda BLW gdzieś koło 6mies, chyba że będzie się wcześniej interesował, a widzę, że już czasami zaczyna wodzić wzrokiem za nami jak jemy 😅 a my lubimy zjeść, więc często nas takich widzi 🤣 także kupnych słoiczków raczej nie, chyba że gdzieś w podróży

Ja planuję rozszerzać diete metoda BLW gdzieś koło 6mies, chyba że będzie się wcześniej interesował, a widzę, że już czasami zaczyna wodzić wzrokiem za nami jak jemy 😅 a my lubimy zjeść, więc często nas takich widzi 🤣 także kupnych słoiczków raczej nie, chyba że gdzieś w podróży
O to to to, my tak samo 😉

Ja wczoraj robiłam trzy podejścia do założenia chusty. Mamy tą zwykłą. Za pierwszym razem ryczała. Przy drugim podejściu zaczęła robić kupę. Dopiero zac trzecim razem się udało. I tak jak piszesz, bujalam się w trakcie wiązania, a jak zaczęła mocniej marudzić to przeszłam się po pokoju i dopiero dalej wróciłam do wiązania. Spała w chuście 2 godziny, a ja w końcu odzyskałam ręce. Super sprawa 😄😄😄
No właśnie ja też wczoraj ze trzy razy motałam zanim było ok. Miałam wrażenie, że plecy ma jakoś za prosto🤔 Ja też się bujam, gadam, śpiewam, bo zazwyczaj się niepokoi a ogólnie chustę bardzo lubi jak już w niej jest😉

W planach mam gotowanie samodzielnie 😃 chyba, że znajdę sloiczki z dobrym składem to pewnie raz na jakiś czas skorzystam z takiej opcji 😃

Ja będę rozszerzała blw, ale jeżeli będzie trzeba coś podać łyżeczka, to na pewno sama ugotuje, bo i tak młody będzie jadł to samo co ja od początku. Ja jem same zupy krem, owsianki itp.
Nie będę też dawała kaszek tych w proszku.

Ja też mam taki plan że będę sama gotować ale raz na jakiś czas jak zje słoik to też się nic złego nie stanie🙂 Widzę że dziewczyny piszą o rozszerzeniu BLW, czy któraś z was już stosowała przy poprzednich maluszkach?

Ja też mam taki plan że będę sama gotować ale raz na jakiś czas jak zje słoik to też się nic złego nie stanie🙂 Widzę że dziewczyny piszą o rozszerzeniu BLW, czy któraś z was już stosowała przy poprzednich maluszkach?
Ja niestety nie mam dziecka drugiego 🤣 ale siostra stosowała u swojej córki i bardzo chwaliła.

reklama
Rany dziewczyny ale się wyspałam, Młody zrobił pobudkę o 6 więc tata go przejął na zabawę i dali mi pospać aż do teraz🤭 czuje się jak nowonarodzona😂 A teraz śniadanie do łóżka 🥰 no czasami ten mój mąż jest kochany😂
Jak u nas ojciec się obudzi to od razu pokaże mu ten post 🤣 chociaż nie mogę narzekać, bo z młodym śpią razem w łóżku od 8 i już zrobilam trening, wzięłam prysznic, teraz jem owsiankę i piekę bułki 🥳

Do góry