reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja wam powiem, że wolałabym inaczej spędzić czas niż w kolejkach do specjalistów, bo moja pediatra jest jakaś chyba przewrażliwiona i wszystkie dzieci do każdego specjalisty odsyła. Dziecko rozwija się prawidłowo, a byłam już u neurologopedy, lekarza rehabilitacji, neurologa i muszę iść do ortopedy. Oczywiście skierowania na badania nie da tylko muszę sama za nie płacić u nich w ośrodku zdrowia 🤷

reklama
To może nie przewrażliwiona tylko ma coś z tego ? Jak każde dziecko wysyła, mimo że nie ma wskazań ?
Ja wam powiem, że wolałabym inaczej spędzić czas niż w kolejkach do specjalistów, bo moja pediatra jest jakaś chyba przewrażliwiona i wszystkie dzieci do każdego specjalisty odsyła. Dziecko rozwija się prawidłowo, a byłam już u neurologopedy, lekarza rehabilitacji, neurologa i muszę iść do ortopedy. Oczywiście skierowania na badania nie da tylko muszę sama za nie płacić u nich w ośrodku zdrowia [emoji1745]

To może nie przewrażliwiona tylko ma coś z tego ? Jak każde dziecko wysyła, mimo że nie ma wskazań ?
No na pewno coś jest na rzeczy, skoro USG robię właśnie w tym samym ośrodku i nie daje skierowania na NFZ, tylko muszę płacić.
Nic no pójdę jeszcze raz do tego ortopedy, a potem powiem, żeby dziecku nie wmawiała chorób, bo możemy ten czas inaczej spożytkować z synem.

Tacy najgorsi. Ale ona ma obowiązek dać skierowanie jeżeli widzi potrzebę, weź na następny raz się wykluć.
No na pewno coś jest na rzeczy, skoro USG robię właśnie w tym samym ośrodku i nie daje skierowania na NFZ, tylko muszę płacić.
Nic no pójdę jeszcze raz do tego ortopedy, a potem powiem, żeby dziecku nie wmawiała chorób, bo możemy ten czas inaczej spożytkować z synem.

to może zmień lekarza na innego?

Ja wam powiem, że wolałabym inaczej spędzić czas niż w kolejkach do specjalistów, bo moja pediatra jest jakaś chyba przewrażliwiona i wszystkie dzieci do każdego specjalisty odsyła. Dziecko rozwija się prawidłowo, a byłam już u neurologopedy, lekarza rehabilitacji, neurologa i muszę iść do ortopedy. Oczywiście skierowania na badania nie da tylko muszę sama za nie płacić u nich w ośrodku zdrowia 🤷
Ale to jest pediatra POZ? To musi dawać skierowania jeśli wysyła Cię na badania 🧐 trochę to śmierdzi raczej jakby faktycznie coś z tego miała

reklama
Do góry