reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny jak u was z waga dzieci. Moja wczoraj skończyła 3 miesiace i wazy 5800 wydaje mi się jakoś to mało. 3 tygodnie temu na szczepieniu 5300, także przyrost taki sobie. Pożyczyłam od koleżanki wagę i będę kontrolowac teraz
Mój kilka dni temu ważył ok. 5300g, w przyszłym tygodniu ma rota to zobaczymy ile dokładnie waży, dziś kończy 11 tygodni, więc tak podobnie ważą, a wydaje mi się, że przyrosty ma ładne :)

Dziewczyny czy was też tak boli kręgosłup? Zauważyłam że jak noszę małą do odbicia to tak jakby się odginam do tyłu żeby było jej wygodnie i przez to mnie tak boli. Co najlepsze do odbicia umiem ją nosić tylko na prawym ramieniu, z lewego mi zjezda i strasznie nie wygodnie..
Mi też na prawym wygodniej, ale czasem staram się jednak dawać na lewe dla symetrii. Plecy to mnie całe bolą i to chyba nie od noszenia, tylko z nerwów wciąż jestem spięta 🤦‍♂️ ale chodzę do fizjo, głównie z blizną po cc, ale przy okazji plecy rozmasowała i jest znaczna poprawa 🙂

Mi też na prawym wygodniej, ale czasem staram się jednak dawać na lewe dla symetrii. Plecy to mnie całe bolą i to chyba nie od noszenia, tylko z nerwów wciąż jestem spięta 🤦‍♂️ ale chodzę do fizjo, głównie z blizną po cc, ale przy okazji plecy rozmasowała i jest znaczna poprawa 🙂
Ile taka wizyta kosztuje ? Też musiałabym się przejść, chociaż głównie masaż mnie interesuje🤣

Ile taka wizyta kosztuje ? Też musiałabym się przejść, chociaż głównie masaż mnie interesuje🤣
Ja znalazłam super fizjo (w Poznaniu) i płacę 130zł za godzinną wizytę, więc nie jest najgorzej 😉 ja myślałam, że z tą blizna to tylko zobaczy, coś tam podotyka jak z mięśniami brzucha (miałam niewielkie rozejście, trochę tam podusila i jest ok), a to się okazało, że większość wizyty mobilizuje ta bliznę i to wciąż boli 😯 mimo tego, że podobno w środku jest ładnie zszyta i generalnie nic złego się z nią nie dzieje.

Dziewczyny czy was też tak boli kręgosłup? Zauważyłam że jak noszę małą do odbicia to tak jakby się odginam do tyłu żeby było jej wygodnie i przez to mnie tak boli. Co najlepsze do odbicia umiem ją nosić tylko na prawym ramieniu, z lewego mi zjezda i strasznie nie wygodnie..
Tak. Wczoraj byla u mnie fizjoterapeutka-rozmasowala mi plecy, pokleila tejpy, poustawiala wnetrznosci w brzuchu i rozmasowala rane po cc. No i pokazala jak mam cwiczyc na brzuch, uda i kregoslup i miesnie miednicy. Mega wartosciowa wizyta, polecam.

Tak. Wczoraj byla u mnie fizjoterapeutka-rozmasowala mi plecy, pokleila tejpy, poustawiala wnetrznosci w brzuchu i rozmasowala rane po cc. No i pokazala jak mam cwiczyc na brzuch, uda i kregoslup i miesnie miednicy. Mega wartosciowa wizyta, polecam.
Fajnie, jak ja szukałam fizjo to najpierw jedna wizyta kwalifikacyjna, potem kolejna coś tam i w sumie musiałabym od razu wykupić pakiet 10 zabiegów, a to jakieś 1500 zł ;/

reklama
Do góry