reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Chyba niewiele da się zrobić, podobno taka kolej rzeczy. Już nie pamiętam dokładnie jak to jest, ale w ciąży tych włosów rośnie więcej i mniej wypada podobno, a po ciąży wszystko się musi wyrównać i włosy lecą 🤷 na kanele "okiem chemika" na YT bodajże oglądałam kiedyś filmik o tym, dlaczego tak się dzieje. U mnie póki co mniej włosów wypada niż w ciąży, także nie wiem 🧐😂
Różnie to bywa, mi w ciąży włosy tak samo leciały jak przed, tzn. bardzo mało, ja dbam o włosy jak głupia, więc zawsze mam tzw. taflę na nich. Natomiast po poronieniu byłam prawie łysa, a w ciąży byłam tylko 12 tygodni.

reklama
Jak go brzuszek boli to nie kąpiesz go ? Woda pomaga na brzuszek, nasz ostatnio strasznie pierdzi w wodzie 🤭
Wiesz co beti moim zdaniem powinnaś się zdecydować czy mmnczy twoje mleko. Niestety takie karmienie mieszane może mu robić rewolucję w brzuchu, bo dziecko jest przyzwyczajone do jednego rodzaju mleka. Tak samo mm roznych firm nie można mieszać. To nie znaczy, że twoje mleko jest złe, on sobie nie radzi z różnym rodzajem.
Eeee, nieeee, o ile mieszanie różnych mm może mieć negatywne skutki, o tyle karmienie naturalne + mm jest na porządku dziennym i nie powinno być przyczyną problemów brzuszkowych. Niektóre dzieci po prostu takie mają i choćby im dać najlżejsze mleko to nic tego nie zmieni :) znam ogrom kobiet, które karmiły swoim i mm, w szpitalu jak byłam to praktycznie każdej dziecko było dokarmiane, rewolucji brzuszkowej nie było.

Eeee, nieeee, o ile mieszanie różnych mm może mieć negatywne skutki, o tyle karmienie naturalne + mm jest na porządku dziennym i nie powinno być przyczyną problemów brzuszkowych. Niektóre dzieci po prostu takie mają i choćby im dać najlżejsze mleko to nic tego nie zmieni :) znam ogrom kobiet, które karmiły swoim i mm, w szpitalu jak byłam to praktycznie każdej dziecko było dokarmiane, rewolucji brzuszkowej nie było.
Mój jak miał w szpitalu mm to darł się jak oparzony, to samo w domu jak mu dwa razy dałam, od tej pory tylko cycek i zero problemów.
Widzisz każde dziecko inne, myślałam że może w tym jest problem, bo tak gdzieś czytałam, ale moze masz rację 😁

Dziewczyny pomocy. Do tej pory nie miałam żadnych problemów z włosami po ciazy ale od paru dni włosy leca mi doslownie garściami. Są wszędzie, na ubraniu, pościeli, w łazience, na podłodze. Koszmar. Ciagle musze kontrolować małą bo pcha rece do buzi a często wlasnie zbiera moje włosy. Macie na to jakaś rade jak je podratować ? Tabletki, szampony ? Cokolwiek. Niedługo zostane łysa;D
Przeczekaj. Ja po pierwszej ciąży 3 miesiace po porodzie mialam tyle wypadających włosów ze myslalam ze bede lysa😂 fryzjerka mi mówiła że to normalne ze wypadaja. Później wszystko wróciło do normy. Takze lysa nie bedziesz

Jak go brzuszek boli to nie kąpiesz go ? Woda pomaga na brzuszek, nasz ostatnio strasznie pierdzi w wodzie 🤭
Wiesz co beti moim zdaniem powinnaś się zdecydować czy mmnczy twoje mleko. Niestety takie karmienie mieszane może mu robić rewolucję w brzuchu, bo dziecko jest przyzwyczajone do jednego rodzaju mleka. Tak samo mm roznych firm nie można mieszać. To nie znaczy, że twoje mleko jest złe, on sobie nie radzi z różnym rodzajem.
Zrezygnowaliśmy z kąpieli, bo strasznie płakał i się wyginał i ciężko byłoby go wykąpać, w sensie chłopak go kąpie i stwierdził, że tak nie da rady, a że potem mały dość długo się nie chciał uspokoić, to przepadło. Dopiero w wózku przysnął na chwilę, a potem jak już był spokojny to go wzięłam na ręce i śpi, więc nie chce już go teraz rozbudzac (ani chłopaka, bo też śpi).
Oj nasz też lubi robić sobie jacuzzi 🤭
Mm akurat od początku podajemy mu to samo i póki służy nie chcemy zmieniać (w szpitalu tylko dostał inne), co do mojego mleka powoli i tak już mi się kończy, dostaje tylko jedną uzbieraną porcję na dzień. Nie chcę rezygnować póki coś jeszcze jest, żeby chociaż trochę dostał. Mieszać podobno można, wciąż tak dawaliśmy i nie było problemu. Także albo ja co zjadłam na co zareagował, choć dotąd nie widziałam takiej reakcji albo po prostu przypadek 🤷

Zrezygnowaliśmy z kąpieli, bo strasznie płakał i się wyginał i ciężko byłoby go wykąpać, w sensie chłopak go kąpie i stwierdził, że tak nie da rady, a że potem mały dość długo się nie chciał uspokoić, to przepadło. Dopiero w wózku przysnął na chwilę, a potem jak już był spokojny to go wzięłam na ręce i śpi, więc nie chce już go teraz rozbudzac (ani chłopaka, bo też śpi).
Oj nasz też lubi robić sobie jacuzzi 🤭
Mm akurat od początku podajemy mu to samo i póki służy nie chcemy zmieniać (w szpitalu tylko dostał inne), co do mojego mleka powoli i tak już mi się kończy, dostaje tylko jedną uzbieraną porcję na dzień. Nie chcę rezygnować póki coś jeszcze jest, żeby chociaż trochę dostał. Mieszać podobno można, wciąż tak dawaliśmy i nie było problemu. Także albo ja co zjadłam na co zareagował, choć dotąd nie widziałam takiej reakcji albo po prostu przypadek 🤷
Może faktycznie przypadek. Podobno nie ma diety matki karmiącej, ale sama już nie wiem 🙉
Boje się że kiedyś to jacuzzi skończy się niespodzianka 🤭🤭

U nas raz się skończyło jakimś kleksem na ręce tatusia 😅
U mnie też tatuś tylko kąpie, ja mówię że nie dam rady przy moich plecach go kąpać.
Tym bardziej, że dzisiaj weszlam na wagę z nim i niby 7200 waży 🤣🤣🤣 zobaczymy w środę ile grubcio faktycznie waży, ale chyba się w mamusie wdał z wagą,dupcie będzie miał dorodna 😁

reklama
Do góry