reklama
rosenberg
Fanka BB :)
A u mnie powiedzieli, że wcale nic nadrabiać nie musi tylko przybierać regularnie w miarę tyle ile powinien w skali miesiąca. 11 tydzień i waży koło 4300. Nie każde dziecko musi być na tym samym poziomie siatki centylowej, odchylenia też są normalne, chyba że zbyt duże lub zbyt gwałtowne.to pewnie jeden z tych mitów jak ten który mówi, że nie nosić dziecka bo się przyzwyczai
jest na takim etapie, że potrzebuje aby je nosić, całować, tulić, dawać smoka itd
mój 11 tc waga 4,58 kg zjada 8 raz dziennie po 100 ml i więcej nie da rady może kiedyś
cały czas słyszę że musi nadrobić ale co ja mogę mam zalać dziecko jak daję więcej to wszystko mu się ulewa to jest bezsensu
A mój bąbel potrafi zjeść koło 160-180ml na jedno karmienie - ważyłam przed i po karmieniu tylko że potem ulewa jak szalony i go boli brzuch z przejedzenia. Wolę mu dać mniej, a żeby go tak nie ulewalo, ale z piersi to ciężko wymierzyć a on je i je... A bardziej rosnie wzdluz niż wszerz
Mój maluch to akurat niewiele chwyta, ale po tetrę spod brody to akurat chętnie sięga, a potem ulewa na ubranko no i moje włosy uwielbia dzierżyć między paluszkamiCzy u was też jest takie szaleństwo chwytania? Nie mogę nawet tetry pod brodę założyć albo sliniaka bo młody od razu chwyta i szaleje z tematem
rosenberg
Ja zawsze włosy spięte ale jak go karmie piersią to mnie ciągnie za bluzkę rączkamiMój maluch to akurat niewiele chwyta, ale po tetrę spod brody to akurat chętnie sięga, a potem ulewa na ubranko no i moje włosy uwielbia dzierżyć między paluszkami
G
gość _199
Gość
Bo najlatwiej proszę dać mm i koniec gadki. Mi dziecko w szpitalu dokarmiali i tak zaluje, że się zgodziłam, bo potem miałam ogromne problemy żeby go nauczyć cycka, a bardzo chciałam, bo miałam dużo pokarmu.To jest taka sama sytuacja jak u mnie! Na pierwszej wizycie uslyszalam, że za mało przybiera i po każdym karmieniu z piersi mam jej dawac 30ml mm. Czego nie zrobiłam i karmilam nadal tylko piersią. I po miesiącu usłyszałam ze 1200 to za dużo w takim czasie i mam karmić rzadziej. uwielbiam takich lekarzy
Ja już oczami wywracał jak słyszę, że ma się mało treściwy pokarm, albo za mało, albo że płacze bo coś zjadłam -.-
Przede mną leczenie ginekologiczne i też będę walczyła z ginem żebyi najpierw dał leczenie niehormonalne żebym mogła dalej kp. Bo oni od razu walą najmocniejszymi lekami, nie patrząc co ja uważam, że jest dobre dla mojego dziecka.
A Twój też wczesniak?A u mnie powiedzieli, że wcale nic nadrabiać nie musi tylko przybierać regularnie w miarę tyle ile powinien w skali miesiąca. 11 tydzień i waży koło 4300. Nie każde dziecko musi być na tym samym poziomie siatki centylowej, odchylenia też są normalne, chyba że zbyt duże lub zbyt gwałtowne.
A mój bąbel potrafi zjeść koło 160-180ml na jedno karmienie - ważyłam przed i po karmieniu tylko że potem ulewa jak szalony i go boli brzuch z przejedzenia. Wolę mu dać mniej, a żeby go tak nie ulewalo, ale z piersi to ciężko wymierzyć a on je i je... A bardziej rosnie wzdluz niż wszerz
marta18691
To moj maly sie urodzil bo 2675gram a w 7tyg wazyl 4400A u mnie powiedzieli, że wcale nic nadrabiać nie musi tylko przybierać regularnie w miarę tyle ile powinien w skali miesiąca. 11 tydzień i waży koło 4300. Nie każde dziecko musi być na tym samym poziomie siatki centylowej, odchylenia też są normalne, chyba że zbyt duże lub zbyt gwałtowne.
Ja też zazwyczaj mam spięte, ale czasem jak mam w kitce i polecą do przodu to też złapieJa zawsze włosy spięte ale jak go karmie piersią to mnie ciągnie za bluzkę rączkami
Maluszek001
Moja szarpie za bluzkę i ojca za włosy na klacie jak nie ma koszulki ale jak staram się jej dać coś do rączki to nie chceCzy u was też jest takie szaleństwo chwytania? Nie mogę nawet tetry pod brodę założyć albo sliniaka bo młody od razu chwyta i szaleje z tematem
reklama
Maluszek001
Ja całe szczęście od nikogo takich tekstów nie słyszę. Nawet jak czasami sama sobie coś wkręce i marudzę mojemu partnerowi to cały czas mi mówi, że wszystko jest ok i żebym się nie martwiłaBo najlatwiej proszę dać mm i koniec gadki. Mi dziecko w szpitalu dokarmiali i tak zaluje, że się zgodziłam, bo potem miałam ogromne problemy żeby go nauczyć cycka, a bardzo chciałam, bo miałam dużo pokarmu.
Ja już oczami wywracał jak słyszę, że ma się mało treściwy pokarm, albo za mało, albo że płacze bo coś zjadłam -.-
Przede mną leczenie ginekologiczne i też będę walczyła z ginem żebyi najpierw dał leczenie niehormonalne żebym mogła dalej kp. Bo oni od razu walą najmocniejszymi lekami, nie patrząc co ja uważam, że jest dobre dla mojego dziecka.
Dzisiaj na obiad miałam kebaba więc mam nadzieje ze nie będzie żadnych skutków ubocznych
Och, coś poważnego?