reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Po kilku dniach nieobecnosci miałam ze 30 stron do.przeczytania...
Tak rozmawiacie o monitorsch oddechu..., ja nie mam, moje dziecko jak przysnelo dziś o 8.30, tak śpi do teraz, ja ćwiczyłam mięśnie dna miednicy, ale jak Was poczytałam, to pędem do dziecka pobiegłam, rozpięłam śpiworek i sprawdziłam cey oddycha... matko, jaka panika mnie ogarnęła.
Dzîękuję za wszystie rady co do ćwiczeń na brzuszku, dziś je wprowadzę z moją małą.
Witajcie nowe mamy lutowe!
U nas dziś 10 tydzień skończony, tydzien temu było 61cm i 5920g. Moje dziecko ma taki apetyt, że mi czasem ręce opadają, do tego nie je o równych porach i różne porcje...🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i pediatra mnie ostatnio trochę objechała... tak jak ja bym chciała, żeby tak było...
Moja ja 120ml rano, czasem nie dojada i tego...
Koło popołudnia ok 150ml, co 2 lub 3h, a po kąpieli...... jest w stanie w przeciągu dwóch godzin zjeść nawet 210ml🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no i ja rozumiem, ze nie jadla przez pol dnia i glodna, ale ja jej robie 150ml i to ona zawsze decyduje ile zje🤷‍♀️🤪
Ale za co cię objechała ? Przecież to normalna waga. Mój syn mając 9 tygodni ważył 5800 prawie i nikt mi nic nie mówił, pytali tylko czy nie dokarmiam go mm, a on na samej piersi jest. W sumie w ciągu dwóch miesięcy przytyl 2500 i nikt nie zwracał mi na to uwagi.

szczerze to roznie. Raz 10ml Raz 40ml. Zależy na ile mala ma ochotę. Daje jej kilka razy dziennie ale tak zeby w ciągu doby nie dostala więcej niż wychodzi jedna porcja mleka. Tak mi doradził lekarz. I oczywiście nie cala butelke na Raz bo dostanie biegunki;)

Ale za co cię objechała ? Przecież to normalna waga. Mój syn mając 9 tygodni ważył 5800 prawie i nikt mi nic nie mówił, pytali tylko czy nie dokarmiam go mm, a on na samej piersi jest. W sumie w ciągu dwóch miesięcy przytyl 2500 i nikt nie zwracał mi na to uwagi.
Moja jak w miesiąc przybrała 1200 to pediatra kazała mi rzadziej karmić 🙄 też na samej piersi
A wtedy ją tak coś opętało, że chciała jeszcze częściej 😅 jakby zrozumiała co lekarz mówił i chciała zrobić na złość 😅

szczerze to roznie. Raz 10ml Raz 40ml. Zależy na ile mala ma ochotę. Daje jej kilka razy dziennie ale tak zeby w ciągu doby nie dostala więcej niż wychodzi jedna porcja mleka. Tak mi doradził lekarz. I oczywiście nie cala butelke na Raz bo dostanie biegunki;)

Moja jak w miesiąc przybrała 1200 to pediatra kazała mi rzadziej karmić 🙄 też na samej piersi
A wtedy ją tak coś opętało, że chciała jeszcze częściej 😅 jakby zrozumiała co lekarz mówił i chciała zrobić na złość 😅
Mi neurologopeda powiedziała - kochać, tulić, całować, cycka nie żałować.
Niemowlę nie jest wstanie się przejść ani utuczyć, pamiętam, że córa od siostry w pewnym momencie przestała przybierać tylko rosła i miała ją dokarmiać mm, co siostra olala, za pół roku dostała opoernicz że dziecko tuczy, a jak by wyglądała gdyby tym mm dokarmiała? Trzeba brać na nich poprawkę.

Mi neurologopeda powiedziała - kochać, tulić, całować, cycka nie żałować.
Niemowlę nie jest wstanie się przejść ani utuczyć, pamiętam, że córa od siostry w pewnym momencie przestała przybierać tylko rosła i miała ją dokarmiać mm, co siostra olala, za pół roku dostała opoernicz że dziecko tuczy, a jak by wyglądała gdyby tym mm dokarmiała? Trzeba brać na nich poprawkę.
To jest taka sama sytuacja jak u mnie! Na pierwszej wizycie uslyszalam, że za mało przybiera i po każdym karmieniu z piersi mam jej dawac 30ml mm. Czego nie zrobiłam i karmilam nadal tylko piersią. I po miesiącu usłyszałam ze 1200 to za dużo w takim czasie i mam karmić rzadziej. 😅 uwielbiam takich lekarzy 😃

Noewiem moj 800gram na miesiac przytyje niewiem co tak sie czepiaja dziecko ma apetyt😊😁

reklama
To jest taka sama sytuacja jak u mnie! Na pierwszej wizycie uslyszalam, że za mało przybiera i po każdym karmieniu z piersi mam jej dawac 30ml mm. Czego nie zrobiłam i karmilam nadal tylko piersią. I po miesiącu usłyszałam ze 1200 to za dużo w takim czasie i mam karmić rzadziej. 😅 uwielbiam takich lekarzy 😃
to pewnie jeden z tych mitów jak ten który mówi, że nie nosić dziecka bo się przyzwyczai 🤪 😂 😂 😂
jest na takim etapie, że potrzebuje aby je nosić, całować, tulić, dawać smoka itd
mój 11 tc waga 4,58 kg zjada 8 raz dziennie po 100 ml i więcej nie da rady 🤷‍♀️może kiedyś🤔
cały czas słyszę że musi nadrobić ale co ja mogę mam zalać dziecko jak daję więcej to wszystko mu się ulewa to jest bezsensu

Do góry