reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Po kilku dniach nieobecnosci miałam ze 30 stron do.przeczytania...
Tak rozmawiacie o monitorsch oddechu..., ja nie mam, moje dziecko jak przysnelo dziś o 8.30, tak śpi do teraz, ja ćwiczyłam mięśnie dna miednicy, ale jak Was poczytałam, to pędem do dziecka pobiegłam, rozpięłam śpiworek i sprawdziłam cey oddycha... matko, jaka panika mnie ogarnęła.
Dzîękuję za wszystie rady co do ćwiczeń na brzuszku, dziś je wprowadzę z moją małą.
Witajcie nowe mamy lutowe!
U nas dziś 10 tydzień skończony, tydzien temu było 61cm i 5920g. Moje dziecko ma taki apetyt, że mi czasem ręce opadają, do tego nie je o równych porach i różne porcje...🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ i pediatra mnie ostatnio trochę objechała... tak jak ja bym chciała, żeby tak było...
Moja ja 120ml rano, czasem nie dojada i tego...
Koło popołudnia ok 150ml, co 2 lub 3h, a po kąpieli...... jest w stanie w przeciągu dwóch godzin zjeść nawet 210ml🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ no i ja rozumiem, ze nie jadla przez pol dnia i glodna, ale ja jej robie 150ml i to ona zawsze decyduje ile zje🤷‍♀️🤪
Ale za co cię objechała ? Przecież to normalna waga. Mój syn mając 9 tygodni ważył 5800 prawie i nikt mi nic nie mówił, pytali tylko czy nie dokarmiam go mm, a on na samej piersi jest. W sumie w ciągu dwóch miesięcy przytyl 2500 i nikt nie zwracał mi na to uwagi.

szczerze to roznie. Raz 10ml Raz 40ml. Zależy na ile mala ma ochotę. Daje jej kilka razy dziennie ale tak zeby w ciągu doby nie dostala więcej niż wychodzi jedna porcja mleka. Tak mi doradził lekarz. I oczywiście nie cala butelke na Raz bo dostanie biegunki;)

Ale za co cię objechała ? Przecież to normalna waga. Mój syn mając 9 tygodni ważył 5800 prawie i nikt mi nic nie mówił, pytali tylko czy nie dokarmiam go mm, a on na samej piersi jest. W sumie w ciągu dwóch miesięcy przytyl 2500 i nikt nie zwracał mi na to uwagi.
Moja jak w miesiąc przybrała 1200 to pediatra kazała mi rzadziej karmić 🙄 też na samej piersi
A wtedy ją tak coś opętało, że chciała jeszcze częściej 😅 jakby zrozumiała co lekarz mówił i chciała zrobić na złość 😅

szczerze to roznie. Raz 10ml Raz 40ml. Zależy na ile mala ma ochotę. Daje jej kilka razy dziennie ale tak zeby w ciągu doby nie dostala więcej niż wychodzi jedna porcja mleka. Tak mi doradził lekarz. I oczywiście nie cala butelke na Raz bo dostanie biegunki;)

Moja jak w miesiąc przybrała 1200 to pediatra kazała mi rzadziej karmić 🙄 też na samej piersi
A wtedy ją tak coś opętało, że chciała jeszcze częściej 😅 jakby zrozumiała co lekarz mówił i chciała zrobić na złość 😅
Mi neurologopeda powiedziała - kochać, tulić, całować, cycka nie żałować.
Niemowlę nie jest wstanie się przejść ani utuczyć, pamiętam, że córa od siostry w pewnym momencie przestała przybierać tylko rosła i miała ją dokarmiać mm, co siostra olala, za pół roku dostała opoernicz że dziecko tuczy, a jak by wyglądała gdyby tym mm dokarmiała? Trzeba brać na nich poprawkę.

Mi neurologopeda powiedziała - kochać, tulić, całować, cycka nie żałować.
Niemowlę nie jest wstanie się przejść ani utuczyć, pamiętam, że córa od siostry w pewnym momencie przestała przybierać tylko rosła i miała ją dokarmiać mm, co siostra olala, za pół roku dostała opoernicz że dziecko tuczy, a jak by wyglądała gdyby tym mm dokarmiała? Trzeba brać na nich poprawkę.
To jest taka sama sytuacja jak u mnie! Na pierwszej wizycie uslyszalam, że za mało przybiera i po każdym karmieniu z piersi mam jej dawac 30ml mm. Czego nie zrobiłam i karmilam nadal tylko piersią. I po miesiącu usłyszałam ze 1200 to za dużo w takim czasie i mam karmić rzadziej. 😅 uwielbiam takich lekarzy 😃

Noewiem moj 800gram na miesiac przytyje niewiem co tak sie czepiaja dziecko ma apetyt😊😁

reklama
To jest taka sama sytuacja jak u mnie! Na pierwszej wizycie uslyszalam, że za mało przybiera i po każdym karmieniu z piersi mam jej dawac 30ml mm. Czego nie zrobiłam i karmilam nadal tylko piersią. I po miesiącu usłyszałam ze 1200 to za dużo w takim czasie i mam karmić rzadziej. 😅 uwielbiam takich lekarzy 😃
to pewnie jeden z tych mitów jak ten który mówi, że nie nosić dziecka bo się przyzwyczai 🤪 😂 😂 😂
jest na takim etapie, że potrzebuje aby je nosić, całować, tulić, dawać smoka itd
mój 11 tc waga 4,58 kg zjada 8 raz dziennie po 100 ml i więcej nie da rady 🤷‍♀️może kiedyś🤔
cały czas słyszę że musi nadrobić ale co ja mogę mam zalać dziecko jak daję więcej to wszystko mu się ulewa to jest bezsensu

Do góry