reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
U nas brzuszek niby miekki ale gazy przeokropne. Mala byla na nanie zwykłym- zaparcia. Potem nitramigrn lgg bylo ok ale został zmieniony sklad i po tym mega biegunki i mega niespokojna. Przeszliśmy na nan z plusem i spokojna jest w miare. Kupy rozne ale gazy takie ze aż wstyd gdzies z małą wyjsc bo wali jak dorosły;D
Spoko, nasza wali takie na mleku z piersi 🤣 ale ja akurat sie z tego smieje 😂

dziewczyny jak zachęcić dziecko do lezenia na brzuchu? Moja wogole nie chce i mamy problem z podnoszeniem główki. Jak ja poloze to od razu jest placz j nerwy
My przewracamy na brzuszek za miednice, na razie nie potrafi sobie dobrze ustawic raczej (choc jest co raz lepiej), wiec pomagamy jej ustawic do takiej pozycji jak na zdjeciu (te raczki na razie wlasnie tak skulone pod klatka piersiowa). Na poczatku w ogole jej tak przytrzymuwalismy + dosc mocno łokciem naciskalismy na pupke, zeby poczula gdzie ma isc srodek ciezkosci. Teraz pomagamy jej coraz mniej, ale ciagle lapki musimy ustawiac. Ale nie jęczy nam prawie w ogole. Nam fizjo jeszcze doradzila zeby polozyc przed glowa ale na podlodze (w sensie zeby nie unosic w powietrzu) karty kontrastowe, tak zeby patrzyla z gory na podloge wlasnie. Teraz juz jej unosimy te karty przed buźke.

Załączniki

• 0A82D9C6-FE72-4242-AF07-CB98896B8CE3.png
    0A82D9C6-FE72-4242-AF07-CB98896B8CE3.png
    275,3 KB · Wyświetleń: 83
My przewracamy na brzuszek za miednice, na razie nie potrafi sobie dobrze ustawic raczej (choc jest co raz lepiej), wiec pomagamy jej ustawic do takiej pozycji jak na zdjeciu (te raczki na razie wlasnie tak skulone pod klatka piersiowa). Na poczatku w ogole jej tak przytrzymuwalismy + dosc mocno łokciem naciskalismy na pupke, zeby poczula gdzie ma isc srodek ciezkosci. Teraz pomagamy jej coraz mniej, ale ciagle lapki musimy ustawiac. Ale nie jęczy nam prawie w ogole. Nam fizjo jeszcze doradzila zeby polozyc przed glowa ale na podlodze (w sensie zeby nie unosic w powietrzu) karty kontrastowe, tak zeby patrzyla z gory na podloge wlasnie. Teraz juz jej unosimy te karty przed buźke.
My się męczymy teraz 😂

Załączniki

• Screenshot_20210430_130159_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20210430_130159_com.android.gallery3d.jpg
    242,5 KB · Wyświetleń: 92
A nie chciałaś karmic tym capri care? Ja zamierzam po pol roku karmic właśnie tym. Nie ma oleju palmowego w składzie. Kupilam puszkę 1 wrazie co żeby mieć w domu. Teraz jestem bardziej świadoma skladow mleka, kiedyś nie patrzylam na to niestety
na też fantastyczny skład 👍😜 ale wolę kendamil angielski. czytałam że po capri są twarde kupy bo ma dużo wapnia i jest tłuste. sposób na to dodawanie łyżki olejów chyba rzepakowy i coś jeszcze ksero znajdę ten artykuł to podeślę.

ja rodziłam 2.03, 6 tygodni po porodzie byłam na kontroli lekarz powiedział ze wszystko super zagojone i widac jakby byla owulacja wiec mam sie spodziewac okresu do 2 tygodni. Minely juz prawie 3 i zaczal sie taki dziwny bol, po wydzielinie nie wyglada jakby mial sie okres zaczac🤔 wiec nie wiem...
A może to ból owulacyjny...poczekaj wex nospe forte i przeciw bolowy

reklama
To ja chyba swoją głodzę, bo potrafi wytrzymać 4 godziny i pije po 150 ml, czyli z mlekiem wychodzi 170 ml. Wczoraj np jadła co 3,5 - 4 godz. Dzisiaj spała, to miała przerwę od 5:30 i zjadła o 10 🙈 w nocy spała bez jedzenia z 10 godzin. Jak piła co 3 godziny, to dawałam jej 120 ml, czyli z mlekiem gdzieś ok 140 ml.
Haha 😂 widocznie tyle potrzebuje ;) Nasz od niedawna 4h już nie wytrzyma, a wcześniej i po 120ml wytrzymywał, wszystko się tak szybko zmienia. Jedynie w nocy 7-9 godzin śpi bez jedzenia i to mnie bardzo cieszy 😊

Do góry