reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas od rana może jakaś godzina aktywności a reszta to sen i jedzonko😍 aż się zaczęłam zastanawiać czy z małym jest wszystko ok że tyle śpi 🤔
Moja ok 7 wstała, od 9 do 11 spała, potem na dworze gdzieś koło 13 z niecałą godzinę, do domu po 14 poszłyśmy, a teraz w domu drzemie po trochu 😅 położyłam ją, bo zasnęła, obudziła się i leżała z godzinę, a ja zasnęłam 😂 i wzięłam, bo zaczęła płakać i dalej drzemie 🤷‍♀️

reklama
Moja ok 7 wstała, od 9 do 11 spała, potem na dworze gdzieś koło 13 z niecałą godzinę, do domu po 14 poszłyśmy, a teraz w domu drzemie po trochu 😅 położyłam ją, bo zasnęła, obudziła się i leżała z godzinę, a ja zasnęłam 😂 i wzięłam, bo zaczęła płakać i dalej drzemie 🤷‍♀️
Zazdro! Mój wstał o 6, do 17 spał może ze 2h łącznie (w tym godzinę w aucie) i teraz drzemie w kuchni przy włączonym okapie🙈

Ja dzis sie zastanawiałam jak ubieracie juz mala na dwor... ja jeszcze dzisiaj cienka czapeczka i polarowa bluza i chustka na szyje ale przy dzisiejszej pogodzie nie wiem czy nie za ciepło. Niby zgrzana nie była. Ale juz zamowilam wlasnie szerokie opaski na glowke. A zakładacie dzieciakom vos na stopy ? Tzn na skarpetki jakies buciki czy niechodki?

Ja dzis sie zastanawiałam jak ubieracie juz mala na dwor... ja jeszcze dzisiaj cienka czapeczka i polarowa bluza i chustka na szyje ale przy dzisiejszej pogodzie nie wiem czy nie za ciepło. Niby zgrzana nie była. Ale juz zamowilam wlasnie szerokie opaski na glowke. A zakładacie dzieciakom vos na stopy ? Tzn na skarpetki jakies buciki czy niechodki?
Ja ubieram skarpeteczki a jak zimniej to 2 pary.

Hej dziewczyny - moja mala ostatnio dosc czesto ociera sobie lapkami oczy, ewidentnie cos ja tam „gniecie”, zaczela sie tez slinic mocno ale to chyba za wczesnie na zabkowanie 🧐 jeszcze dr google mi podpowiada zapalenie spojowek.

czy ktores z Waszych dzieciaczkow tez ma cos takiego?

Hej dziewczyny - moja mala ostatnio dosc czesto ociera sobie lapkami oczy, ewidentnie cos ja tam „gniecie”, zaczela sie tez slinic mocno ale to chyba za wczesnie na zabkowanie 🧐 jeszcze dr google mi podpowiada zapalenie spojowek.

Mój też lubi trzeć oczka, że aż czerwone czasem ma 🧐 i też się ślini, wciąż łapki do buzi wkłada i wszystko liże, ale nie pomyślałam, że to coś nie normalnego 😯 przy zapaleniu spojówek to dziecko raczej by płakało, mrużyło oczy, łzawiło i miało czerwone białka oczu, tak myślę, że nie byłoby spokojne.

Moja od urodzenia pcha ręce do oczu (w tym palce pod powieki :o).
Ślinienie i pchanie rączek do buzi też jest na porządku dziennym - ale tydzień temu byłyśmy u pediatry i mówiła, że to nie zęby ;)

Też zdarza się, że trze oczka. Oj, a teraz rączki pcha do buzi, nawet lepsze są, niż smoczek dla niej. Smoka wyciąga, a rączkę pcha do buzi 😂

reklama
Do góry