reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A probujesz jej dac drugiego?

my wlasnie jestesmy w takiej fazie pomiedzy. Do tej pory jadla z dwoch, a teraz ma tak ze w nocy tylko jeden a za dnia roznie. Chociaz jak bym jej podstawila w nocy drugiego to pewnie by nie pogardzila. Ale ja nie mam uczucia przeladowania w piersi, czuje ze jest pelniejsza i ppza tym ze mam wyciek mleka ktory i tak mialam przy karmieniu obiema to nie czuje jakiegos dyskomfortu.
Synek najada się z jednego cyca i idzie spać więc drugiego już nie chce. W dzień często zjada z obydwóch ale w nocy jeden mu wystarczy.

U nas swoeta tez pod wielkim znakiem zapytania. Spędzone w domu z mężem i małą bo mala znowu miala stan podgoraczkowy. Do tego wczoraj wyszlo jej jakies zgrubienie za uchem obawiam się że to węzeł chlonny. I rano wysypka na całym ciele... takze dlugo sie spokojem nie nacieszylismy. Idziemy dzis do neonatologa także zobaczymy co powie.... szczerze to boje się że znowu trafimy do szpitala.

Dady zlote 2 są praktycznie jak pampersy 1
U nas notorycznie bok jak byla w pampersach. Chyba byly za duze bo naprawde juz pilnowalismy bardzo zeby byly dobrze zapiete, a w dadach nigdy nam sie nie zdarzalo. Ptzerzucilismy sie na dady zupelnie i jest ok. Roznica w wielkosci miedzy pampersami a dadami (obie jedynki) jest calkiem spora.

Jedna Pani doktor właśnie powiedziała mi, żebym nie jadła sałaty jak karmie piersią bo to sama chemia 😂🤷
Boszz ci ludzie to już nie wiedzą co wymyślać, najlepiej nic nie jeść 🤦‍♂️ Ja jem praktycznie wszystko: pomarańcze, kiwi, banany, kakao,
mleko, jajka, orzechy też się zdarzy, a i zupka chińska i chipsy wpadły i jakoś małemu nic nie jest 🙈

Dady zlote 2 są praktycznie jak pampersy 1
Ja właśnie teraz kupiłam trochę 2 dady i się kapnęłam, że wagowo to te wszystkie pieluchy są do siebie zbliżone, więc zaraz pewnie 3 wjadą 🙉 a ja jeszcze 1 chciałam kupować 🤦‍♂️😂 jeszcze mam 2 pampersa, nie zakładałam ich, bo jeszcze niedawno były ogromne, a ostatnio założyłam z ciekawości i idealne 🤯

reklama
Boszz ci ludzie to już nie wiedzą co wymyślać, najlepiej nic nie jeść 🤦‍♂️ Ja jem praktycznie wszystko: pomarańcze, kiwi, banany, kakao,
mleko, jajka, orzechy też się zdarzy, a i zupka chińska i chipsy wpadły i jakoś małemu nic nie jest 🙈
No trochę słabo z tym podejściem tutaj bo jednak śladowe ilości tego trafiają do krwi, a co dopiero do pokarmu. Ja faktycznie wstępnie muszę ograniczać nabiał ale może się okazać że do niego wrócę 🤷 odpowiedziałam tej doktorce, że jem to co mam i co mi przywiózł narzeczony z domu, a ona do mnie czy chleba nie mam 😂 mam wrażenie że chciałaby żebym jadła sam chleb i marchewkę. Wczoraj zamówiłam śniadanie z cateringu który im dostarcza i dostałam dwie bułki, dwie kromki chleba, trochę dżemu i jakiejś paskudnej wędliny która na pewno chemii nie ma 😂🙈🙈i masło od geniusza który dał je przy diecie bezmlecznej.

Do góry