reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny czy to możliwe że 2 miesięczne dziecko będzie zabkowalo? U mnie mala zaczela sie potwornie slinic:/

Dobrze wiedzieć, że to nie tylko mój ma ślinotok 🙈 ciągle piąstka w buzi i ciumka, czasami zaczyna kaszleć bo ta ślina mu się gromadzi. I nawet zaakceptował smoka, ciekawe na jak długo 🤷

No i świąteczne wczoraj pojechaliśmy do szpitala bo jakiś taki żółty się zrobił i pewnie trochę posiedzimy. A te leżanki tutaj takie niewygodne. No i co człowiek to obyczaj, nagle tutaj położne mówią mi, żeby go nie przystawiać do cyca częściej niż co dwie godziny bo to bez sensu i może nasilać ulewanie. A po porodzie lekarze i położna środowiskowa mówili żeby przystawiać kiedy tylko chce 🤷 mam wrażenie że w tym szpitalu jest trochę stara szkoła odnośnie dzieci. Wczoraj jedna pielęgniarka powiedziała mi że oprócz bananów to innych cytrusów nie powinnam jeść bo akurat miałam banana w ręce, a ja do niej że banan to nie cytrus 😂 i dzisiaj podczas kąpieli napomknela, żeby naciągać napletek, a położna środowiskowa mówiła, że już dawno się tego nie robi i to może zaszkodzić 🙈 weź tu człowieku rozkmin kogo słuchać

Dobrze wiedzieć, że to nie tylko mój ma ślinotok 🙈 ciągle piąstka w buzi i ciumka, czasami zaczyna kaszleć bo ta ślina mu się gromadzi. I nawet zaakceptował smoka, ciekawe na jak długo 🤷

No i świąteczne wczoraj pojechaliśmy do szpitala bo jakiś taki żółty się zrobił i pewnie trochę posiedzimy. A te leżanki tutaj takie niewygodne. No i co człowiek to obyczaj, nagle tutaj położne mówią mi, żeby go nie przystawiać do cyca częściej niż co dwie godziny bo to bez sensu i może nasilać ulewanie. A po porodzie lekarze i położna środowiskowa mówili żeby przystawiać kiedy tylko chce 🤷 mam wrażenie że w tym szpitalu jest trochę stara szkoła odnośnie dzieci. Wczoraj jedna pielęgniarka powiedziała mi że oprócz bananów to innych cytrusów nie powinnam jeść bo akurat miałam banana w ręce, a ja do niej że banan to nie cytrus 😂 i dzisiaj podczas kąpieli napomknela, żeby naciągać napletek, a położna środowiskowa mówiła, że już dawno się tego nie robi i to może zaszkodzić 🙈 weź tu człowieku rozkmin kogo słuchać
Nam w szpitalu dawali banany do sniadania czasami 😁 ja tam jadlam 😁

U mnie dopiero niedawno takie białe się zrobiło, ale z tego co pamiętam to podawali jakiś odległy termin, do kiedy to się może babrać 🙄 a jak miałaś z pierwszą córką?
Z pierwszą to ja nic nie pamietam w szoku bylan 😂😂 ale miałam teraz teleporade z kuzynki mezem mowi ze to normalne 😂takze Oki 😁jutro wam pokaze jak to u biej wyglada bo zasypia

Najlepiej słuchać siebie 😁 zoltaczke nlody ma? Powiedzieli, co to może byc?

reklama
Najlepiej słuchać siebie 😁 zoltaczke nlody ma? Powiedzieli, co to może byc?
Żółtaczkę ale cholestazowa, będziemy się badać, drogi żółciowe już sprawdzone i
drożne także najgorsza diagnoza wyeliminowana. Jestem ciekawa czy w ogóle uda się określić co jest grane bo wszystkie wyniki poza próbami wątrobowymi ok 🤷🤷🤷 ale jak byłam taka mała to też miałam problemy z próbami wątrobowymi tak jak on teraz, tylko że nikt wtedy pełnego profilu badań nie robił tj. USg i panelu wątrobowego, tylko te podstawowe dwie próby 🤷 więc nie mogę tego porównać, a mam nawet swoje wyniki w takim starym zeszycie od mamy. Jesteśmy dobrej myśli, dzisiaj już rączki i nóżki odżólcone 😅

Do góry