reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Nam w szpitalu dawali banany do sniadania czasami 😁 ja tam jadlam 😁
No ja jem wszystko bez wyjątku, nie licząc nabiału mlecznego bo prawdopodobnie przejściowe uczulenie na bmk ma. Także na razie na 6tygodnj nabiał wyeliminowany i potem próba prowokacyjna. Jak będę chciała wodę z cytryną to też wypije i nikt mnie nie zatrzyma 😂 😂

reklama
Żółtaczkę ale cholestazowa, będziemy się badać, drogi żółciowe już sprawdzone i
drożne także najgorsza diagnoza wyeliminowana. Jestem ciekawa czy w ogóle uda się określić co jest grane bo wszystkie wyniki poza próbami wątrobowymi ok 🤷🤷🤷 ale jak byłam taka mała to też miałam problemy z próbami wątrobowymi tak jak on teraz, tylko że nikt wtedy pełnego profilu badań nie robił tj. USg i panelu wątrobowego, tylko te podstawowe dwie próby 🤷 więc nie mogę tego porównać, a mam nawet swoje wyniki w takim starym zeszycie od mamy. Jesteśmy dobrej myśli, dzisiaj już rączki i nóżki odżólcone 😅
A robili kwasy zolciowe wyniki? Ja przy chlestazie ciążowej mialan, i to niby najważniejsze badanie. Byle szybko sie wyjasnilo i szybciutko trafili do domu!!!

A robili kwasy zolciowe wyniki? Ja przy chlestazie ciążowej mialan, i to niby najważniejsze badanie. Byle szybko sie wyjasnilo i szybciutko trafili do domu!!!
Kwasy żółciowe? Tj próby wątrobowe? Miał robiony przez nas prywatnie cały panel wątrobowy i powtórzony tutaj przy przyjęciu wczoraj wieczorem. No i te próby ma podwyższone, ale to logiczne. Najważniejsze że to nie są niedrożne drogi żółciowe 🤒 a podejrzenia są różne - niedoczynność tarczycy, jakieś uwarunkowanie genetyczne... No bo jego wyniki pokrywają się z tymi co ja miałam robione gdy byłam w jego wieku.

Już wyczytałam w Google o jakie badanie chodzi 😂 nawet nie wiem czy miał to robione. Zapytam. Ale nie wiem czy to konieczne przy zrobionym całym panelu wątrobowym 🤪

Kwasy żółciowe? Tj próby wątrobowe? Miał robiony przez nas prywatnie cały panel wątrobowy i powtórzony tutaj przy przyjęciu wczoraj wieczorem. No i te próby ma podwyższone, ale to logiczne. Najważniejsze że to nie są niedrożne drogi żółciowe 🤒 a podejrzenia są różne - niedoczynność tarczycy, jakieś uwarunkowanie genetyczne... No bo jego wyniki pokrywają się z tymi co ja miałam robione gdy byłam w jego wieku.
Nie wiem czy w panelu sa kwasy zolciowe, u mnie tylko w szpitalu robia te badania. Mozesz sie lekarza spytav jutro czy mu robili te badnie. Ja np na początku kwasy mialam okej, ale wysoka fosfataze alkaiczna. A na koniec juz wysokie kwasy zolciowe.

Już wyczytałam w Google o jakie badanie chodzi 😂 nawet nie wiem czy miał to robione. Zapytam. Ale nie wiem czy to konieczne przy zrobionym całym panelu wątrobowym 🤪
Mi lekarz mowil ze to najwazniejsze niby badanie, ale wiadomo co lekarz to inna metoda. Najważniejsze trafic na lekarza ktory intersuje sie pacjentem. Bedzie wszystko dobrze!

Mi lekarz mowil ze to najwazniejsze niby badanie, ale wiadomo co lekarz to inna metoda. Najważniejsze trafic na lekarza ktory intersuje sie pacjentem. Bedzie wszystko dobrze!
No właśnie tutaj pediatrzy sztos, mimo że ten dobry aparat USG będzie jutro dopiero to już dzisiaj na cito doktorka go obejrzała pod jakimś starym USG przytaszczonym z innego oddziału. Wczoraj przy przyjęciu miał już krew mocz i wszystko zrobione w godzinę razem z wynikami. Wymaz na covida też 🙈 i dzisiaj jeszcze kupa poszła do badania. Oprócz tego że wszystkie te położne to taka stara szkoła i to trochę denerwujace to lekarze naprawdę ekstra. To USG było na cito żeby wykluczyć właśnie niedrożność dróg żółciowych 😅

No ja jem wszystko bez wyjątku, nie licząc nabiału mlecznego bo prawdopodobnie przejściowe uczulenie na bmk ma. Także na razie na 6tygodnj nabiał wyeliminowany i potem próba prowokacyjna. Jak będę chciała wodę z cytryną to też wypije i nikt mnie nie zatrzyma 😂 😂
Ja pilam wczoraj caly dzien i moje dziecko zyje 😁

reklama
Dziewczyny ktore karmia piersia, tak sie zastanawiam... pisałyście ze motywujecie sie do calkiem sporych wysilkow organizacyjnych zeby ogarnac wyjscie i nakarmienie dziecka. Mi by sie wydawalo ze juz latwiej raz za czas, jak musze wyjsc do lekarza czy fryzjera, zeby maz podal mm. Jest jakis powod dla ktorego tak bardzo nie chcecie podawac mieszanki?

Do góry