reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Czy chodzicie spac razem z maluchami?? Moja spi od 20. 30 ja zamiast spac siedziałam ze starym i ogladalismy tv, i sie zastanawiam czy oplacs mi sie zasypiac bo zaraz wstanie 😂😂 ja jeszcze nie zrobiłam, żadnej drzemki z mloda w dzień. I jestem zombie...
Ja w dzień czasami śpię z małą jak jestem zmęczona mocno. Na wieczór to muszę się ogarnąć jeszcze jak ona zaśnie i później kładę się i coś trochę pooglądam i idę spać 😅

reklama
Hej dziewczyny. Jak możecie to podeślijcie zdjęcia czym nakrywacie maluchy do snu i w jakich temp. U mnie mala spala tylko pod kocem i ciagle zgrzana. Bez koca troche boje się ja kłaść bo jak to bez okrycia do snu. Szukałam jakis cienkich kolderek 100% bawełna ale jest tego tyle xe nie wiadomo co jest ok.

Hej dziewczyny. Jak możecie to podeślijcie zdjęcia czym nakrywacie maluchy do snu i w jakich temp. U mnie mala spala tylko pod kocem i ciagle zgrzana. Bez koca troche boje się ja kłaść bo jak to bez okrycia do snu. Szukałam jakis cienkich kolderek 100% bawełna ale jest tego tyle xe nie wiadomo co jest ok.
Moja ma kocyk taki nie gruby, a w sypialni mamy 19 stopni

Moja miala dzisiaj spodenki + skarpetki + body z dlugim rekawem. Kocyk plarowy , nakladam do linii pach, pod rece, inaczej boje sie ze sobie przysloni twarz. Roznie, czasem jej jeszcze na nogi zarzuce moja koldre a czasem nie. Temp w sypialni to jakieś 22 stopnie. Ja sprawdzam po karku, nawet jak bardzo cieply ale nie upocony to zakladam ze jest ok.

Hehe - to chyba ja pisalam 😁 na noc ja zasypiam z mala i mnie dom nie interesuje 😅 generalnie mamy podzial w domu - ja karmie a maz ogarnia mieszkanie. W ciagu dnia tez ogarniam jak mloda zasnie. 😉 chociaz on naprawde robi wiekszosc. Butelek praktycznie nie uzywamy wiec nie ma co myc. Co jakis czas sparzamy tylko smoczki :)
Ehh zazdroszczę, z tymi butelkami (i laktatorami) jest jednak trochę roboty, a u nas rzadko kiedy pije z cyca, ja już jestem bliska rezygnacji 😔 już pomijając fakt bardzo nasilonego ulewania (nawet ten syrop co pediatra poleciła nie pomaga), to wiecznie mam poranione i bolesne piersi, a do tego mały się ewidentnie cycem nie najada 🤷 u nas podział jest niesprawiedliwy, bo w zasadzie chłopak ogarnia większość w domu plus po pracy i noc z dzieckiem a ja i tak jestem bardziej zmęczona od niego 🙄

Mój śpi w cienkim rożku, ok. 22 stopni, ale i tak zazwyczaj się rozkopuje, często jak jest w samym body to też rozgrzany, ale jak nie ma temperatury, to chyba normalne, skoro maluchy miewają problemy z termoregulacją.

reklama
Moja tak śpi, a w nocy jak chłodniej jest to do pasa nakrywam jeszcze kocykiem cienkim :)

Załączniki

• Snapchat-1182130937.jpg
    Snapchat-1182130937.jpg
    94,6 KB · Wyświetleń: 88
Do góry