reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Pół dnia czekania na teleporadę i w końcu możemy iść na spacer! 😊 Kazała nam jutro przyjść, sama stwierdziła, że musi osobiście go zobaczyć, ale jak to się wszystko przedłuża przez te teleporady 🤦‍♂️
Ja zaś miałam problem by umówić teleporadę, bo pani twierdziła, że teraz dzieci do 6 roku życia tylko wizyty stacjonarne mogą mieć (na które nie było terminów po stronie dzieci zdrowych). Ale dziś zadzwoniłam jeszcze raz i inna pani nowe przepisy zinterpretowała w ten sposób, że jeżeli chcę teleporadę, to mogę, ale gdybym chciała wizytę, to musiałaby być wizyta.

reklama
Ładnie przybiera Twoja :) a weź dziecko głodzić.. Ja daje 5/6 razy po 120 ml. W sobote będzie 7 tyg. :)
Karmisz modyfikowanym? A jak więcej maleństwo chce to nie dostaje ?
U nas pediatra powiedziała żeby nie patrzeć na tabele karmienia i dawac wtedy kiedy dziecko sie domaga czyli tez modyfikowane na żądanie. U nas czasem wychodzi 6 karmien a czasem 8. I tez zjada przy karmieniu od 100 do nawet 150ml. Wiec wychodzi więcej na dobę niz zalecane w tabeli

Załączniki

• Screenshot_20210331_170956_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210331_170956_com.android.chrome.jpg
    417,9 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_20210331_171059_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210331_171059_com.android.chrome.jpg
    395,8 KB · Wyświetleń: 45
Karmisz modyfikowanym? A jak więcej maleństwo chce to nie dostaje ?
U nas pediatra powiedziała żeby nie patrzeć na tabele karmienia i dawac wtedy kiedy dziecko sie domaga czyli tez modyfikowane na żądanie. U nas czasem wychodzi 6 karmien a czasem 8. I tez zjada przy karmieniu od 100 do nawet 150ml. Wiec wychodzi więcej na dobę niz zalecane w tabeli
Tak modyfikowanym. Powiem Ci, że wypija butle, biorę do odbicia i zaraz smoka dostaje jak marudzi, a jak nie marudzi, to zagaduje ją i zabawiam :) nie widzę, żeby potrzebowała więcej. Jeśli naprawdę jest tragedia, to dostaje wcześniej mleko.

Ja zaś miałam problem by umówić teleporadę, bo pani twierdziła, że teraz dzieci do 6 roku życia tylko wizyty stacjonarne mogą mieć (na które nie było terminów po stronie dzieci zdrowych). Ale dziś zadzwoniłam jeszcze raz i inna pani nowe przepisy zinterpretowała w ten sposób, że jeżeli chcę teleporadę, to mogę, ale gdybym chciała wizytę, to musiałaby być wizyta.
Same problemy z tymi lekarzami, ale żeby na teleporadę nie chcieli Cię zapisać to niezłe jaja 🤦‍♂️

Tak modyfikowanym. Powiem Ci, że wypija butle, biorę do odbicia i zaraz smoka dostaje jak marudzi, a jak nie marudzi, to zagaduje ją i zabawiam :) nie widzę, żeby potrzebowała więcej. Jeśli naprawdę jest tragedia, to dostaje wcześniej mleko.
Co ile mniej więcej ci wychodzi karmienie?

reklama
U mnie wystawiła receptę i sama muszę kupić i dowieźć 🙄 a też tym wolała, żeby przychodnia to załatwiła...
My kupowaliśmy i sami dowoziliśmy. Są specjalne torby do przewożenia leków, które nadają się i do szczepionek. Pamiętaj, żeby trzymać je w lodówce w odpowiedniej temperaturze. Z tego co pamiętam między 2 a 8 stopni

Do góry