reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny a zdarza sie Waszym dzieciom ze tak krzykna przez sen jakby im sie cos zlego snilo? Moja ostatnio tak ma... jak spi i nagle taki jęk jakby ja cos przestraszylo.

nie no.. czuje sie jak typowa niedoswiadczona matka, naprawde.....
Taak, czasem mam wrażenie, że ma fajne sny jak się uśmiecha, a czasem jakieś koszmary jak się wierci albo jęknie nerwowo. Chyba każda matka, przy pierwszym dziecku zwłaszcza, jest niedoświadczona ;)

reklama
Dziewczyny a zdarza sie Waszym dzieciom ze tak krzykna przez sen jakby im sie cos zlego snilo? Moja ostatnio tak ma... jak spi i nagle taki jęk jakby ja cos przestraszylo.

Hehe ja tak samo. Niby miałam już do czynienia z małymi dziećmi, ale swoje to zupełnie co innego, więc można powiedzieć, że też jestem niedoświadczoną matką 😁 mój to ma różne fazy jak mu się coś śni, prawie codziennie jęczy przez sen, raz się nawet śmiał (i nie mówię o uśmiechaniu, bo tak ma za każdym razem prawie) xd także myślę, że nie ma co się przejmować :)

W jakim dokładnie Mała jest wieku, pytam bo nam przez covid szczepienia się opóźnia i sie stresuje tym :/
No ja też 5w1 i prenevar i rotarix bym chciala [emoji16]. Musze zadzwonić do przychodni sie spytac co mają. I tak juz powinnysmy byc zaszczepione a nie jesteśmy. Dopiero po świętach pojde. Ja mam taki katar czekwc az mala zalapie[emoji26][emoji26]

U mnie ostatnio tak bylo ze tak krzyknela az mąż z salonu przybiegl.. A tak to pojękuje sobie

Tak, zwłaszcza w nocy lub nad ranem... płytki sen. W nocy zrywam się, żeby odkryć, że ona śpi🤪🙂.

Tak i często też robi minę, jakby miała się rozwyć zaraz 😏

Dziękuję za to co napisałaś @olga.1 ❤. A Twoje dziecko, w którym jest tygodniu i ile srednio orzybiera na wadze @olga.1 ?
U mnie mala 6 tygodni. Teraz nie wiem ile ma bo nie wazona ale napewno przybrala bo da się odczuc przy noszeniu. Ale ja tez myslalam ze jje za duzo i konsultowałam z dwoma pediatrami. I tez usłyszałam że jak dziecko sie domaga to dac. Widocznie potrzebuje. Chyba ze by chciala co godzine No to nie. Ale po 2 2,5 jak najbardziej. U nas czasem jak mija 2,5h to jest taki wrzask jakby ze skóry obdzierali. Ale jak isnie to potrafi przespać i 4h.

reklama
U mnie mala 6 tygodni. Teraz nie wiem ile ma bo nie wazona ale napewno przybrala bo da się odczuc przy noszeniu. Ale ja tez myslalam ze jje za duzo i konsultowałam z dwoma pediatrami. I tez usłyszałam że jak dziecko sie domaga to dac. Widocznie potrzebuje. Chyba ze by chciala co godzine No to nie. Ale po 2 2,5 jak najbardziej. U nas czasem jak mija 2,5h to jest taki wrzask jakby ze skóry obdzierali. Ale jak isnie to potrafi przespać i 4h.
u nas tak samo, w dzien chce czesciej jak nie śpi a jak zasnie to wytrzyma nawet 4h. 😀

Do góry