reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie w dzień też raczej różnie, a w nocy najpierw budził się ok. 2 i 5, a teraz już tylko raz, koło 4-5, nawet jak ostatnie jedzonko dostanie koło 23 😯 ale ja karmię trochę piersią, trochę modyfikowanym 😉
@Beti.mama, ile dajesz małemu Czarkowi mleka modyfikowanego ? Po każdym karmieniu piersią czy co drugim? O stałych porach? Ma Twoj synek tak, że wieczorem domaga się więcej mm niż za dnia?

reklama
Dziewczyny czy wasze maluchy tez sa jeszcze takie chwiejne? U nas 6tygodni, kładziemy od jakiegoś czasu troche na brzuszek ale mała ma dalej chwiejna glowke
u nas też jeszcze ledwo podtrzymuje, ale my troche późno zaczelismy kłaść. Z każdym dniem idzie jej co razy lepiej, a jeszcze jak zobaczyłam Hanie od @Święta92 :D to nasza młoda spędza jeszcze wiecej czasu na brzuchu :D muszą sie wyrobić, przyjdzie z czasem ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy wasze maluchy tez sa jeszcze takie chwiejne? U nas 6tygodni, kładziemy od jakiegoś czasu troche na brzuszek ale mała ma dalej chwiejna glowke
Zależy. Jak leży na macie na brzuchu, to nie chce podnosić zbytnio głowy. Ale jak ją noszę w chuście lub na rękach bardziej pionowo, to ładnie sama głowę trzyma. Podobnie jest, gdy oprze się przedramionami o moją klatkę piersiową - też głowę wtedy trzyma sztywno i rozgląda się na boki.

@Beti.mama, ile dajesz małemu Czarkowi mleka modyfikowanego ? Po każdym karmieniu piersią czy co drugim? O stałych porach? Ma Twoj synek tak, że wieczorem domaga się więcej mm niż za dnia?
Wiesz co powiem Ci, że w ogólnym rozrachunku nie wiem, ile tego mleka dostaje 🤷 do wczoraj dostawał 3 miarki, czyli 90-100ml na porcję, ale to chyba już za mało, więc teraz po 4 miarki będziemy mu dawać, ale zazwyczaj daję cyca, albo mleko odciągnięte i wtedy dokarmiam mm jak jeszcze chce, więc wtedy mu daję z 1 albo 2 miarek, tak na czuja 🤦‍♂️ U mnie nie ma regularności, bo te piersi mnie strasznie bolą (doszłam do tego, że to jednak może być grzybica, więc smaruję maścią i ograniczam karmienia), więc raz daję pierś, raz odciągam, a raz mm bez żadnego schematu toteż jednego dnia mam sporo mleka, a następnego (jak np. dzisiaj nie miałam kiedy odciągnąć, a rano cycem się ewidentnie nie najadł) malutko 😢 A wieczorem i w nocy wydaje mi się, że właśnie mniej je 🤷

reklama
Mój niewiele czasu spędza na brzuszku, główki jeszcze zbytnio nie podnosi (z pozycji na brzuszku, bo jak go trzymam na ramieniu do odbicia, to czasem ładnie trzyma) i czasem jest mega chwiejny, a czasem jakby prawie wcale 🤷

Do góry