reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to wychodzę tak tylko sama na zakupki od razu po karmieniu. Jutro ide pierwszy raz na rzęsy od dłuższego czasu i tez karmie tylko piersia. Plan mam taki. Karmie, idziemy do samochodu, ja ide na 2 h na rzęsy a stary jezdzi wózkiem na spacerku 😀 i taki mam o to plan 😀
Robię tak samo. Też wychodzę zaraz po karmieniu 😃 we wtorek poszłam do lekarza, myślałam że nie będzie mnie z 1.5 godziny a minęły 3. Ale młoda całe szczęście przespała całą moją nieobecność 😃 a od wczoraj istne szaleństwo. 3/4 doby płacz... Aż już głowa boli. 🤷‍♀️🤯

reklama
Ja to wychodzę tak tylko sama na zakupki od razu po karmieniu. Jutro ide pierwszy raz na rzęsy od dłuższego czasu i tez karmie tylko piersia. Plan mam taki. Karmie, idziemy do samochodu, ja ide na 2 h na rzęsy a stary jezdzi wózkiem na spacerku 😀 i taki mam o to plan 😀
Chyba też będę musiała spróbować jak skończą się ograniczenia i pójdę do fryzjera, bo włosy mam w opłakanym stanie 😩

Dziewczyny czy ktoras z Was podcinala u neurologopedy wedzidelko u maluszka? Duza zmiana? Bardzo dzidzia rozpacza podczas zabiegu?
U mnie mała miała podcinane wędzidełko zaraz po porodzie w szpitalu... Jeżeli chodzi o samo podcięcie to jest dosłownie chwila, Chwila płaczu i po bólu. Ja miałam zalecone żeby małą przetrzymać około godzine bez karmienia żeby się wszystko zasklepiło, tyle że u mnie miałą mocno podcięte... Podobno jak dziecko ma tylko trochę do podcięcia to i nie poczuje tego... Ale sam zabieg bez tragedii :)

u nas zmiana mleka na nutramigen. od czasu zmiany mleka minela wysypka i goraczka. mała przespała całą noc z jedna pobudka na karmienie i druga o 6.30. wkoncu zasneła bez bujania noszenia itp... co prawda spała w łóżku ze mna ale wole to niz siedziec i bujac 3h.... zobaczymy co bedzie dalej ale chyba diagnoza z nietoleracją białka mleka krowiego się potwierdza.

Jak wy sobie organizujecie takie wyjścia np. do fryzjera? Ja karmię piersią na żądanie i synek nie je o stałych porach. Od porodu nigdzie w sumie nie byłam z tego względu i już powoli mam dość... :(
My też po karmieniu pakujemy młodego do auta i ja idę załatwiać swoje sprawy, a tatuś robi z synkiem objazd po mieście 😁 teraz zamiast objazdu jakbym musiała gdzieś na dłużej to poszliby w tym czasie na spacer i do czasu kolejnego karmienia spokojnie się wyrabiamy, zresztą mały i tak i w aucie i w wózku śpi, to nawet nie marudzi jak już pora karmienia 😁 on ma tak jak ja - jak śpi to śpi i nic innego się nie liczy, ale jak je to ciągle mu mało 😂

Podobno chwilkę to trwa. Troszke krwi i juz. Wiadomo maluch placze. No ale nawet maluchy placza przy zmianie pieluchy 😂
U mnie mała miała podcinane wędzidełko zaraz po porodzie w szpitalu... Jeżeli chodzi o samo podcięcie to jest dosłownie chwila, Chwila płaczu i po bólu. Ja miałam zalecone żeby małą przetrzymać około godzine bez karmienia żeby się wszystko zasklepiło, tyle że u mnie miałą mocno podcięte... Podobno jak dziecko ma tylko trochę do podcięcia to i nie poczuje tego... Ale sam zabieg bez tragedii :)
Dziekiii 😘

reklama
u nas zmiana mleka na nutramigen. od czasu zmiany mleka minela wysypka i goraczka. mała przespała całą noc z jedna pobudka na karmienie i druga o 6.30. wkoncu zasneła bez bujania noszenia itp... co prawda spała w łóżku ze mna ale wole to niz siedziec i bujac 3h.... zobaczymy co bedzie dalej ale chyba diagnoza z nietoleracją białka mleka krowiego się potwierdza.
Super! Moja tez glownie zasypia ze mna. Zaczynamy nad tym pracowac. U Ciebie moze byc tak jak u nas - przez dlugi pobyt w szpitalu mala jednak przyzwyczaila sie i do lozka i do mamusi... ale z kazdym dniem otwiera sie na nowe opcje ;) ostatnio przestala plakac jak ja maz nosi wiec jest ok 😁

Do góry